התייעצות...

Mr Darkness

New member
התייעצות...

שלום לכולם, אני חדש כאן ורציתי להתייעץ עם אנשי הפורום בנושא שמעסיק כל חייל לפני שחרורו- עבודה - מה, איך, כמה ומתי. אני משתחרר (בשאיפה) בנובמבר לאחר שירות של 3 שנים כלוחם. אילו אפשרויות תעסוקה קיימות בפניי? אז נכון, יש את העבודה המועדפת (מלונות למשל), את עבודות האבטחה (נתב"ג וכו'). ותמיד כמובן קיימת האופציה ללכת ולמלצר תמורת משכורת לא רעה. או בכלל לטוס לחו"ל, לעבוד שם ולשלב טיול עם עבודה? עם זאת, קיים אצלי חוסר הרצון להתחייב- ברוב עבודות האבטחה הרציניות אמורים להתחייב לתקופה של שנה +, מה שלא כל כך מתאים לי. אני יודע שאני די קשה :) באמת שמסקרן אותי אם מה שאומרים על העבודות הנ"ל הוא נכון. מבחינת משכורת, תנאים, וכו'. ובכלל, איך מתארגנים על עבודה בחו"ל? איך משיגים ויזה ואשרת עבודה? האם חברות ההשמה שקופצות בכל אתר באינטרנט הן אמינות, או שקיימים הרבה נוכלים? ומה המשכורות בעבודות האלה? אשמח אם בעלי ניסיון יגיבו ויתרמו מניסיונם. תודה מראש!

Haunted

New member
שלום לך

קודם כל ברכות על השחרור הקרב
כמו שרשמת, קיימות בפניך כל אפשרויות העבודה שהזכרת. מבחינת מה עדיף - זה נתון לגמרי לשיקולך. מראש אני אגיד לך שמעטות הן העבודות שתצליח להרוויח יותר ממינימום כחייל משוחרר. פשוט צריך לרחרח קצת ולקוות ליפול על משהו טוב. אני אישית נגד מעסיקים שדורשים התחייבות. התחייבות מבקשים בדר"כ במקומות עם תחלופת עובדים גבוהה - משמע מקומות שאנשים נוטים לעוף משם אחרי זמן קצר. מעבר לכך, אני גם נגד כל עניין ההתחייבות מפני שאחרי כמה חודשים תוכל אולי למצוא עבודה יותר טובה ותצטרך לשבור את הראש אם להשאר או לעזור ולשלם קנס. מבחינת עבודה בחו"ל אין לי ניסיון אישי, אבל מניסיון של חברים - כדי להסתדר עם עבודה בחו"ל אתה צריך להיות בנאדם עם מוטיבציית מכירות גבוהה מאוד. 99% מהעבודות שתמצא בחו"ל הן במכירות, ותצטרך לדעת להציק לאנשים, לזבל להם במוח, לעבור מדלת לדלת ולמכור דברים שלא היית מוכן לקבל גם אם ישלמו לך, ולעיתים גם לאוכולוסיה שלא תקבל אותם בפנים יפות כ"כ. אם בכל זאת החלטת ללכת לעבוד בחו"ל, עד כמה שידוע לי החברות מספקות לך לינה הסעות ואוכל, אבל לא נותנות אשרת עבודה. העבודה בתכלס לא כל כך חוקית, ואם אתה נתפס - אף אחד לא מכיר אותך. מבחינת המשכורת, זה שוב תלוי באיזה איש מכירות אתה. אתה יכול להגיע למשכורת בת 6 ספרות בשקלים, ואתה יכול גם לחזור עם מינוס לארץ. הכל תלוי בך.

למעלה