התייעצות

התייעצות

הייתי היום אצל רפלקסולוג והוא טוען שיש סיכוי שיש לי טחורים פנימיים, מה זה טחורים פנימיים? מה מרגישים? איך מזהים? בבקשה תעזרו לי... מודאגת

טחורים פנימיים

שלום על מנת לפשט ניתן לומר שטחורים הינם כלי דם מורחבים בדפנות תעלת פי הטבעת. טחורים חיצוניים נמצאים בהיקף הקצה החיצוני של פי הטבעת ולכן ניתן לראותם בנקל וטחורים פנימיים נמצאים בעומק פי הטבעת ואינם נראים לעין כאשר הם בראשית דרכם. טחורים פנימיים עלולים לגרום לשני סיבוכים עיקריים : צניחה ודמם. צניחת טחורים מתייחסת לטחורים פנימיים גדולים שלמרות שמוצאם בעומק פי הטבעת בשל גודלם הם צונחים אל מחוץ לתעלה ובמקרים קשים יכולים להתקע אל מחוץ לפי הטבעת ולגרום לכאבים ודלקת מקומית. בנוסף כאמור טחורים פנימיים הינם סיבה שכיחה לדמם. רופא פרוקטולוג יוכל לבודקך ולהעריך האם אכן מדובר במחלת טחורים דרגת החומרה ובהתאם להחליט על טיפול מתאים. דר קריב

חזרה לאחר ניתוח

שלום רב ברוב המקרים לאחר ניתוח טחורים יש הטבה משמעותית לטווח ארוך. לאחר שנים תיתכן חזרה. ניתן להקטין סיכוי לחזרה על ידי הרגלי תזונה ויציאה נכונים. דר קריב

הרגלי יציאה

למשל: להמנע מישיבה ממושכת בשירותים (קריאת עיתונים, שיחות בטלפון וכדומה), להמנע מלחיצה חזקה וממושכת בשירותים (דיאטה עתירת סיבים)...

למעלה