התייעצות

tenshem

New member
התייעצות

פתחתי את תיבת המייל שלי הבוקר, והופתעתי לקבל אימייל שפתח ב"שלום פרופסור tenshem". אין לי מושג איך הגיעו אלי, אבל האימייל הוא מתוכנית למענקי מחקר בחו"ל (האמת, מענקים ממש ממש גדולים). באימייל הם מבקשים ממני להעריך את הצעת המחקר של מרצה מסויים (הוא אכן כבר בעל דוקטורט ופירסומים ולא מהארץ). הצעת המחקר היא בתחום קרוב מאוד לשלי. אין לי מושג איך הגיעו אלי, מה זה בדיוק אומר (האם זה הרבה עבודה, כי אין לי זמן בכלל). אם הם בכלל חשבו שיש לי כבר דוקטורט בתחום, איך לנסח את האימייל בצורה טובה, כדי ליידע אותם על טעות וגם להשתחרר מהעניין הזה בכבוד? (אולי אני אגיש לתוכנית הזו מתישהו...). יש כאן מישהו שכבר עשה דבר כזה? במקרה שלא יפריע להם שאני עוד לא דוקטור, האם כדאי לעשות את זה (כמו שאמרתי, אין לי הרבה זמן)? מה אתם אומרים? בוקר טוב, ואיזה מזל שיש את הפורום הזה
 

משוש30

New member
למה שלא תתיעץ עם המנחה שלך? הוא בטח מכיר

את הכללים. על פניו לא נשמע לי הגיוני שתבחן הצעת מחקר של מישהו אחר כשעוד אין לך דוקטורט, וה"פרופ" בתחילת המייל גורם להאמין שהם חושבים שאתה אכן כבר הרבה אחרי.
 

22ק ו ס ם

New member
למה לא?

הרבה פעמים תלמידים מתקדמים יותר לא פחות, ואולי אפילו יותר, ממישהו עם דוקטורט שזה לא התחום הישיר שלו. יכול להיות שיבקשו שהמנחה שלו יפקח עליו אבל אני לא רואה סיבה למה הוא לא יוכל לעשות את זה.
 

aya_bsf

New member
יידע אותם

היי.. אני במקומך הייתי מיידעת אותם שאני דוקטורנטית ושאיני פרופ' ( כי זה באמת לא נכון) כדי לא ליצור לך קשיים בעתידך האקדמאי..התחזות וכדומה.. הם לא נותנים לדוקטורנטים להעריך הצעות כאלו אלא רק לותיקים.. בהצלחה
 

tenshem

New member
תודה על התגובה המהירה

יש למישהו הצעה לניסוח לתשובה באנגלית כי אני לא פרופסורית אלא דוקטורנטית? אני תוהה איך בכלל הגיעו אלי. לא התחזתי בשום מקום לפרופסור... לגבי המנחה שלי, הוא ממש לא הכתובת לשאלות מהסוג הזה.
 

seani

New member
לידע כללי (ואני חושב שהיה פה דיון על זה)

בארהב כל מי שמרצה באוניברסיטה מכונה פרופסור. גם אם אין לו PhD.
 

d a p h n a

New member
עד כמה שאני יודעת זה לא בדיוק נכון

הסטודנטים קוראים לכולם פרופסור, כי הם לא יודעים להבדיל. אבל, אכן כל המשרות בtenure track מכילות את התואר professor בתוכן (כי הדרגה הזוטרה היא assistant professor), ולכן כל האנשים האלה נקראים רשמית פרופ' באימיילים וכו' - אבל אלה כולם אנשים שיש להם דוקטורט. ישנן בהחלט משרות של מרצים מהחוץ וכו', שניתנות גם לאנשים ללא תואר דוקטור, ואז אותם אנשים מכונים רשמית Mr./Ms. ולא Prof. מה שנכון הוא שאין את האבחנה שיש בארץ בין מרצים זוטרים יחסית שמכונים ד"ר X למרצים בכירים יותר שמכונים פרופ' X. כל מי שהוא בעל משרה "רשמית" במסלול קביעות זוכה לתואר פרופ'. וכאמור, הסטודנטים ממילא לא בדיוק יודעים מי מלמד אותם, אז הם קוראים לכולם פרופ'.
 

seani

New member
לפני כשלוש שנים הייתי בשבוע לימודים מרוכז

ב GSB של אוניברסיטת שיקגו. כל המרצים שלנו באותו שבוע (5) כונו פרופסור. לשנים מהם לא היה דוקטורט... את הקטע הבא העתקתי מויקיפדיה: Instructor or Lecturer A full-time position at a University that does not involve tenure or a research program in the classical sense. This position does not necessarily require a Ph.D. and usually involves teaching undergraduate introductory courses.
 

22ק ו ס ם

New member
הפנייה כפרופסור חסרת משמעות בעיניי

גם אני נקראתי כך עשרות פעמים על ידי גורמים שונים (לא רק סטודנטים) כי פשוט לא ידעו מי אני. הפניות נעשות כדי להיות על הצד הבטוח ושחלילה מישהו לא יעלב. גם יתכן שמישהו שמע עלייך לפני שנה או שנתיים ולא יודע אם סיימת את התואר או לא.
 

22ק ו ס ם

New member
זה דבר מקובל מאוד

כנראה שהשם שלך מוכר למישהו (אולי אפילו למי ששלח את הצעת המחקר) והוא זה שהמליץ עליך בתור מישהו שמתמצא בתחום. למה שלא תשאל אותם (אם הם לא הסבירו בהודעה) מה בדיוק דרוש ממך? לרוב זה לקרוא את הצעת המחקר ולהגיב עליה בצורה דומה שכותבים ביקורת על מאמר (רק שכאן זה רק על התיאוריה והמתודולוגיה). זה לא קשור שאין לך דוקטורט בתחום, הרבה פעמים סטודנטים מתקדמים עושים את זה. לדעתי מאוד שווה לעשות את זה אלא אם מדובר באיזו הצעה של 50 עמודים. זה נראה טוב על קורות החיים וגם נותן לך יכולת להשפיע על מחקרים בתחום שלך, מה יותר טוב מזה?
 

tenshem

New member
תודה ושאלה

באתר שלהם זה מה שכתוב: External assessors and adjudication committees evaluate the proposed program of research using these criteria: degree of originality and expected contribution to the advancement of knowledge; scholarly, intellectual, social and cultural significance of the research; appropriateness of the theoretical approach or framework; appropriateness and expected effectiveness of the research strategies or methodologies; feasibility of successfully completing the program of research and the appropriateness of the schedule of research, given the applicant's and/or research team's resources and commitments; suitability and expected effectiveness of plans to communicate research results both within, and as appropriate beyond, the academic community; and where appropriate, the nature and extent of research training; and contribution to interdisciplinary research (for committee 15 only). האמת, עוד אף פעם לא כתבתי ביקורת על מאמר, והמלגה הזו, שיכולה להגיע עד 250000$ נראית לי דיי רצינית. האם לדעתך אפשר לשאול ישירות מה גודל ההצעה וכמה עמודים אמורה לכלול ההערכה של ההצעה? ואיך בכלל מכניסים דבר כזה לקורות החיים. בחים עוד לא ראיתי שורה כזו...
 

22ק ו ס ם

New member
וודאי שאת יכולה לשאול אותם כל שאלה

את יכולה לשאול במה העבודה כרוכה, מה גודל הצעת המחקר, כמה מצפים ממך לכתוב וכו'. מן הסתם ככל שההצעה גדולה יותר נותנים לך יותר זמן לבקר אותה (לפעמים אפילו חודשים). גם תנוח דעתך, לא רק על הביקורת שלך תקום ותיפול ההצעה. ככל שהגראנט גדול יותר שולחים אותו ליותר מבקרים ובכל מקרה את לא מחליטה את רק ממליצה. לגבי הכתיבה עצמה, פשוט לפעול לפי ההנחיות ולחשוב מה טוב ומה רע בהצעה הזו. לגבי קורות החיים, לרוב כותבים משהו כמו: Ad hoc reviewer for... וכאן נכנס כתב העת או הגראנט, אבל יש בוודאי נוסחים שונים (הכי טוב תסתכלי בקורות חיים של אנשים מפורסמים בתחום שלך, בטח הם כתבו משהו דומה).
 

מממאיה35

New member
זה נשמע לי כמו לעשות review על מאמר

זה מה שביקשו ממך, לא? בדכ מבקשים את זה מחוקרים בתחום שבו המאמר מתפרסם, הכותב עצמו שולח ביחד עם המאמר רשימה של 3-5 "בוחנים" שהוא מכיר מהתחום, ע"מ שישפטו את העבודה שלו אם היא ראויה לפרסום או לא. יתכן ופנו אליך כי פרסמת מאמר בתחום או השתתפת בכנס בנושא?.. לעניין הפרופסור- אני נוטה להאמין שמדובר ב"נוסח קבוע" שנכתב בראש הפניה שלהם לכל מי שהם פונים אליו, בדומה לפניה נימוסית או כדי לא ליצור אי נעימות. כבר כמה פעמים קיבלתי מיילים כאלה ולא ייחסתי חשיבות לשימוש בתואר פרופ' על אף שאני אפילו לא דוקטור
 

22ק ו ס ם

New member
יש קצת הבדלים ממאמר

במאמר הכל כבר נעשה ומה שנשאר לעשות זה לבדוק האם זה ראוי לפרסום או לא. בהצעת מחקר צריך לבקר האם המחקר המוצע חשוב בכלל, האם המתודולוגיה שלו הגיונית, האם ניתן לגמור אותו בזמן סביר והאם השקעת הכסף בו סבירה ומוצדקת? כאן עוד אפשר להציע הצעות לשיפור המחקר ובעיהיי זה דבר טוב מאוד.
 

tenshem

New member
איך הייתים מנסחים את המשפט שאני לא פרופסורת

אלא "רק" PhD Candidate? האם כדאי לומר משהו בסגנון: " אם אתם עדיין מעוניינים בי כ-reviwer, אשמח לדעת לפני שאני מחליטה, מה גודל ההצעה, כמה עמודים צריכה לכלול ההערכה שלי וכדומה.."?
 

tenshem

New member
אה, ושכחתי לשאול, האם אתם הייתם מסכימים

למרות שאני מלמדת הסמסטר, ויש לי המון המון עבודה על הדוקטורט? הרי דבר כזה יכול לקחת לי שבועיים מלאים אם לא יותר. האם זה שווה את השורה בקורות חיים (גם אם זה גרנט חשוב, ובמידה והם אכן רוצים שאני אהיה המבקרת, כמובן)? כי האמת ממש ממש אין לי ראש לזה.
 

22ק ו ס ם

New member
למה שזה יקח לך שבועיים?

לוקח לך לקרוא מאמר במשך שבועיים? אני חושב שכמה שעות של עבודה או מקסימום יומיים של עבודה על הנושא תספיק ברוב מוחלט של המקרים. תשאלי פשוט מה אורך ההצעה וכמה זמן יש לך. הנקודה החשובה בעיניי היא לא התוספת של השורה בקורות חיים (למרות שזה גם חשוב), אלא הנסיון שצוברים מביקורות כאלו וגם רואים איך היא משפיעה בצורה הכי ישירה על התחום שאת מתעסקת בו. לדעתי זה שווה את זה אבל אחרים יכולים לחשוב אחרת.
 
ואיזה כיף שאת כאן לפעמים../images/Emo140.gif

ועוד לא עניתי ך ולא הגבתי, רק כי אני לא מוצאת זמן לנשום. מקווה שלילה יהיה תור השרשור שלך... (אני עונה לפי שרשור ליום, אם את שמה לב....
)
 
למעלה