התייעצות

SJdU

New member
התייעצות

היי, אני נוסע שבוע הבא לעבוד בוגאס, ההתייעצות שלי היא האם ללכת לעגלה שם ים המלח או למיישרים לשיער. המנהל של העגלה של המיישרים אמר לי שכדאי לי לעבוד במיישרים, כי אני מגיע לתקופה של חודשיים וחצי (שזה קצת), ושעל מנת להיות מוכרן טוב בים המלח צריך תקופת הסתגלות ולמידה ארוכות יותר מאשר במיישרים. יש אמת בדבר? האם שניהם מכניסים כסף ובעלי פוטנציאל שווה?

היי

לדעתי יש אמת בדברים של המנהל. באמת צריך יותר זמן בשביל ללמוד את מוצרי הקוסמטיקה מכיוון שמדובר במבחר מוצרים רב וללמוד אותם זה יותר מורכב. אך שניהם אכן מכניסים את אותה כמות של כסף. כמובן שיש את הגורם ה"האנושי" שמשפיע. ובאמת מומלץ לבוא לתקופה של לא פחות מ-3 חודשים. טל

SJdU

New member
היי טל,

באחת החברות הציעו לי לגור בדירה לבד, בתשלום של 550 דולר לדירה, לעומת דירה שותפים של 450 דולר לדירה. בדירה לבד הובטח לי ממקור אמין - שירותים מקלחת מטבח טלוויזיה אינטרנט, קרבה גיאוגרפית למנהל, הבנתי שהדירה נמצאת ליד קומפלקס של מלא ישראלים ובכלל המקום מלא ישרראלים, והבטחה שהמנהל יבוא לאסוף אותי כל יום לעבודה ויחזיר אותי ובנוסף ישאיל לי את האוטו מדיי פעם בסופש. בדירה השנייה לא הובטח יותר מדיי. לא מפחיד לגור לבד? האם שווה לשלם 100 דולר יותר בשביל הפרטיות?

לשאלתך

הכל יחסי בחיים תלוי לכמה זמן את נוסעת. אם זה רק 3 חודשים אז באוברול את תשלמי 300 דולר יותר שזה לא נורא. מצד שני את צריכה לחסוך כמה שיותר (אם יש לך בכלל מטרה כזאת) ואם זה המקרה אז לכי לדירה עם שותפים. גם חלק מהחוויה זה להכיר אנשים חדשים. ובדירה את בהחלטת יכולה להכיר אנשים יותר מקרוב. יש כאלה שיאהבו את זה ויש כאלה שלא- הכל תלוי בך. אם את שואלת אותי- הייתי הולך על דירת שותפים.

kotel1818

New member
כל הכיף זה לגור עם שותפים

זה הופך את העבודה בחו"ל לחוויה הרבה יותר מעניינת..מנסיון...

Nir and Beer

New member
תעשי לעצמך טובה קודם

תבדקי איזה ויזה החברה מציעה לך חברה שאומרת לך להכנס על ויזת תייר ואז הם יעבירו/ישנו/יגישו ויזת עבודה היא חברה שקרנית והסיכויים שלך להכנס לכלא גבוהים. חברה שמראש מכינה לך ויזת H2B בטרם עזבת את נמל התעופה בן גוריון היא החברה שבה כדאי לך לשקול לעבוד. המון ישראלים מבלים בכלא בגלל זה וחבל. סעי בזהירות וטיסה נעימה

SJdU

New member
..

אממ אף אחד לא אמר שהם ישנו. אני נכנס על ויזת תייר וככה זה על כל התקופה. מנסיוני רוב האנשים עובדים עם ויזת תייר.. ולא הרבה נכנסים לכלא, בכלל הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי למי שמגיע לעבוד תקופה קצרה. מי שנכנס לכלא זה בדרך כלל אלה שמשתקעים שנה שנתיים ואז תופסים אותם.

Nir and Beer

New member
תחשוב לטווח ארוך

אולי תיתפס ואולי לא , אבל אם כן , אתה לעולם לא תוכל לשוב לארה"ב. אולי יום אחד תעבוד בחברה גדולה בארץ ויציעו לך שליחות לארה"ב , או אולי ירח דבש או אולי אלף ואחד דברים... אני מוותר מראש על הכניסה לארה"ב למשך כל החיים שלך וחבל. הסיכוי ממש ממש לא אפסי , צריך יום אחד של ביש מזל , וזה יכול להיות גם ביום השני של העבודה שלך. תיכנס לפורום עוברים לארה"ב (456) , ותקרא שם לאחור , תראה כמה סיפורים ממש לא נעימים. בהצלחה

EmGee

New member
עזוב את ארה"ב

אתה מסתכן בכך שבכל שדה תעופה שאי פעם תגיע אליו, גם בקפריסין, יבדקו אותך 10 פעמים ובלא מעט מקרים יסובבו אותך אפילו אם אתה מגיע רק למטרות קונקשן. עוד מעט יתחיל עידן הדרכון הביומטרי שזה אומר שגם אחרי 10 שנים החותמת השחורה לא תמחק.

למעלה