התייעצות...

עודד 102

New member
התייעצות...

שלום לכולם, ראשית, אני מתנצל מראש אם ההודעה שלי תעליב מישהו, לא זו הכוונה כלל. אני חושב על לצאת לטיול בדרום אמריקה. נראה לי שיש שם את כל הדברים שאני מחפש, בין אם זה טרקים,הרים,ערים, כפרים וכו'. עם זאת, יש לי רתיעה מעט מה"ישראליידה" ששמעתי שהולכת שם. אל תבינו לא נכון, אני אדם מאוד חברותי, וגם היות ואני טס לבד, יהיה נחמוד לפגוש שותף/פה או שניים לחלקים מהטיול, אבל כן נראה לי שארצה להתחמק מה"חמולות" של ישראלים שהבנתי שמטיילים לעיתים גם בקבוצות גדולות...אין לי בעיה עם אלו שנהנים מזה, אבל סה"כ אני חושב שעבורי יותר קשה ככה להתחבר לתרבות ולמקום כשאני מוקף בבני ארצי, ובא לי אישית קצת להתנתק מזה. השאלה שלי האם זה אפשרי להתנתק מזה? והאם באמת ההרגשה כשמטיילים בדרו"א היא של המוני ישראלים בכל מקום או הביטוי "מחנה צהלי בדרום אמריקה" כמו ששמעתי מלא מעט, שגם בא לידי ביטוי בתפריטים במסעדות בעיברית, וכל מני מקומיים שיודעים כבר עיברית עקב המוני התיירים שעברו במקום...כמה קשה זה לצאת מזה, ומהמסלול הרגיל ואיך ניתן לעשות זאת? תודה ושבוע טוב

Mor167

New member
אז ככה:

נתחיל בזה שנכון יש המון ישראלים ונכון יש המון הוסטלים שמוכרים בקרב המטיילים הישראלים ומסעדות עם תפריטים בעברית אבל אתה לא חייב להיות שם, זאת אומרת יש המון הוסטלים של אירופאים, או מסעדות של המקומיים (שלא מוכרים בקרב המטיילים הישראלים), סוכניות נסיעות שמה יש חלקם שמוכרות בקרב המטיילים הישראלים וחלק לא, זה אתה נטו בוחר אם להיות ככה או לא... אתה לא רוצה ישראלידה, אל תהיה ליד זה.. מסלול רגיל ? אתה מתכוון למסלול עולה או יורד? אתה יכול לעשות אותו בצורה שונה אתה לא חייב בצורה הרגילה... אבל אתה עדין תגיע לכל מקום ומקום אז לדעתי זה לא כזה משנה.

0 אור 0

New member
קל מאד להתרחק

חוץ מפוקון שזו פשוט מושבה ישראלית (תראה אותה כאתנחתה נחמדה של עברית בטיול), אתה יכול לעשות את כל הטיול, ולראות מדי פעם ישראלי פה ושם ולא יותר ... בזמן שטיילנו, לא ממש ניסינו להתרחק מישראלים, אבל באופן טבעי לא יצא לנו כמעט להיות אתם, גם כי טיילנו בקצב אחר , גם כי בבואנוס איירס היינו עם משפחה ובעיקר כי ישנו במוטלים קצת יותר איכותיים שעלו עוד 3 פזו ללילה, אז בעצם חוץ מפורטו נטלס לא היינו בכלל עם ישראלים. אז פה ושם אתה פוגש ישראלי, כמו שאתה פוגש מליון ברזילאים ודרום אמריקאיי ואירופאיים - סה"כ אלו איזורי תיירות, אבל אתה יכול לעבור חודש שלם בלי לשמוע מילה בעברית (וזה לא שתשמע יותר מדי אנגלית גם כן). תפריטים במסעדה בעברית - הלואי שהיה לפחות באנגלית. לפעמים יכולים להיות קטעים מצחיקים ומביכים עד שאתה מצליח להסביר בדיוק מה אתה רוצה. בברילוצ'ה יש בגלידה (הכי טובה בעולם - אבל באמת!!) תפריט מושקע עם השמות של הטעמיים בעברית - וזה צ'ופר אמיתי. ואם אתה מפחד מהמקומיים שדוברים עברית, אז סיפור מהנסיעה האחרונה שלי (לפני חודש) - החלטנו להיות תיירי אמת יום אחד וללכת לראות טנגו בלה בוקה. רק נכנסנו לרובע, מתנפלים כל המאכרים של המסעדות (היינו באמצע השבוע לא בעונת התיירות אז יש די מעט אנשים) על בן זוגי שנראה כמו תייר מצוי ו2 המילים היחידות שהוא ידוע בספרית זה סרבסה וביפה דה לומו (או צ'וריסו תלוי מה הא לו לאכול) ומתחילים לשאול איזה שפה הוא מדבר. הבריאו? ואז הבחור פוצח בנאום בקצב רצחני "סבבה אחי הסטיק הכי טוב בבואנוס איירס רק אצלנו" ומושך אותו ביד לאיזה מסעדה ... אחרי שגמרתי להתגלגל מצחוק מהנאום שהבחור בבירור לא מבין, המשכנו להסתובב ובחרנו בסוף לשבת במסעדה עם הריקודים הכי איכותיים ומושקעים , ואז מכיוון שישבנו די הרבה זמן שמענו עוד כמה עם אותו נאום בדיוק . כנראה איזה מוצ'ילר משועמם לימד אותם בעל פה. חוץ מזה , אנחנו אכן מעצמה אז בכל מיני מקומות נידחים נתקלים פתאום בישראלי לשעבר או סתם מישהו שהיה פעם בישראל ויודע כמה מיים או מכיר מישהו מישראל ונורא מתרגש ממך. אבל זה לא יחודי רק לדרום אמריקה.

d a v i d k a

New member
גם אני הייתי כמוך

אבל לי היה קל, אני לא נראה כמו ישראלי
. בגדול, אתה יכול לברר (לקרוא בפורומים השונים) איפה מתאספים ישראלים ולהמנע מלהגיע לשם. ככה אני עשיתי. אבל לא משנה כמה תנסה להתרחק, תפגוש כמה בכל מקום. סיפור קטן שלי: אני מגיע להוסטל אחד, עושה צ'ק אין, הבחור רואה שאני ישראלי ואומר: "יש פה מסעדה בבעלות של ישראלים, כל הישראלים הולכים לשם" אני מחייך ושואל: "ואיפה יש עוד מקומות טובים לאכול?" הבחור מסתכל עלי בבהתחלה בהלם ואח"כ מתחיל לצחוק.
שלא לדבר על כל פעם שאתה מגיע להוסטל ושואלים אותך: "כמה אתם?" וכשאתה אומר שאתה לבד, הם לא מצליחים להבין איך זה ישראלי לבד.
כשתגיע לקוסקו, זה פשוט בלתי נמנע. מקומיים מדברים עברית, תפריטים במסעדות בעברית, מלא ישראלים. אז פשוט תזרום עם זה. אני זרמתי לראפטינג ואח"כ למאצ'ו פיקצ'ו.
ואם הספרדית שלך בסדר, תתיעץ עם מקומיים לגבי מקומות לא מתויירים, ככה תוכל להנות יותר. תהנה מהטיול.

meni1234

New member
ממש קל להתנתק מישראלים

יש מלא מקומות שיראלי לא מקרים הם כמו לגונה סן רפאל עיירות בצפון ארגנטינה (לא הערים הגדולות) ואורוגואי המדהימה

עודד 102

New member
תודה לכולם... כמה שאלות נוספות

רבים ממכם אמרתם "פשוט אל תלך לסוכנויות הטיול ה"ישראליות" ולאכסניות ה"ישראליות". איך אני יכול לדעת מהן סוכניות או הוסטלים שנחשבים "ישראלים"?? זה נראה לי ממש חשוב להכיר את זה גם על מנת להיות מסוגל למצוא את החבר'ה מהארץ כשבא וגם להתרחק כשבא לטייל בראש אחר... דבר נוסף, חלקכם דיברתם על סוכניות נסיעות שם. מה בדיוק סוכניות הנסיעות עושות?? מה השימוש בהן כשאני אהיה שם? מה הן בדיוק מארגנות? אתם יכולים לזרוק לי כמה שמות של הוסטלים ישראליים בסאו פאולו וריו דה ז'נרו? ודבר אחרון, לאלו מכם שהתחילו את הטיול לבדם, מה דעתכם על זה וכמה קשה זה למצוא שותפים שמתחברים אליהם? בכללי איך הייתה החוויה של לטייל לבד בתקופות מסויימות? נראה לי שזו יכולה להיות חוייה... תודה

0 אור 0

New member
איך מזהים ישראלים

קודם כל לפי רשימה של אכסניות וסוכנויות שאתה יכול להכין מראש - בזמן שאני נסעתי היו במטייל ובאתר כתובות מומלצות שרשמתי באיזה פנקס, שאף פעם לא מצאתי אותו כשחיפשתי מקום לינה (כנראה לא ממש התאמצתי). זה יותר רלבנטי למי שרוצה להיות שם , לא למי שרוצה להמנע. כשאתה כבר בשטח , זה מאד פשוט - אם אתה נכנס לאיזשהו מקום ושומע שמדברים עברית, או שיש שלטים בעברית זה סימן בדוק
. גם בטוריסט אינפורמיישן כשאתה מתייעץ לגבי מקומות לינה, אם הם שומעים שאתה מישראל הם בדרך כלל יגידו לך שלאכסניה הזו ולסוכנות השכרת הרכב ההיא הולכים כל הישראלים. סוכנויות הנסיעות זה המקום שבו אתה מזמין סיורים, טרקים, רכיבה על סוסים, השאלת ציוד, התייעצות לגבי מסלולים וכו' - מזהים אותם לפי זה שרואים בחלון הראווה מפות, תמונות של טיולים ונופים והצעות אטרקטיביות. תאמין לי בשבסיבוב הראשון שאתה עושה ברחוב של עיירת תיירות אופיינית אתה מזהה את הסוכנויות ומה הם מציעות, אפילו באלו שהכל כתוב בספרדית, שלא יודעים מילה באנגלית ואתה לא יודע ספרדית. ואחרון חביב, אני אישית לא אוהבת לטייל לבד, זה גורם לי להרגשה שאין עם מי להתחלק בחויות, אבל אין דבר כזה שאם אתה מתעניין באנשים ופותח חופשי בשיחה, ולא תמצא שותפים לכל דבר שתרצה בקלות ובמהירות. פגשתי בטיול כאלה שטיילו עקרונית לבד, אבל בטרקים ולמסעדות וכאלה תמיד מצאו עם מי להיות.

עודד 102

New member
אוקיי

תודה לך... ידוע לך אולי על הוסטלים טובים בסאו פאולו? ומה את אומרת על הקרנבל, כדאי להגיע או שאפשר לוותר?

0 אור 0

New member
לצערי לא הייתי בקרנבל

מאד רציתי אבל בשום אופן לא יכולתי להשאר. אני מניחה שזה עניין אישי, אבל לי זה נראה כמו חויה חד פעמית שאין לוותר עליה ואין לי מושג לגבי הוסטלים בברזיל , כי התארחתי אצל בני משפחה, אבל אני מניחה שבמטייל יש כמה שמות

למעלה