התייעצות

האמיתית

New member
התייעצות

אני משקיעה בקרנות ובניירות הבאים: פסגות 9010 קרן נאמנות IDI מק"מ קרן נאמנות מעשר אג"ח more קרן נאמנות מבט תל בונד 24 בנוסף לאגרות חוב נוספות כמו: אינטרנט זהב, סלקום, דסקה, החברה לישראל, לאומי מימון, דלק ישראל, פועלים, תל בונד + אג"ח ממשלתיים ההשקעה מאוד סולידית כפי שאתם מבינים ומניבה רווח מאוד מאוד קטן. אני אומנם עדיין לא מוכנה לקחת סיכונים גדולים אבל כן מעוניינת להגדיל את הסיכוי לתשואה גבוהה יותר (עדיין, עם סיכון נמוך) על מה תוכלו להמליץ? תודה מראש על כל סיוע

פייפן

New member
../images/Emo197.gif זה הרכב מעניין ולא ברור לי למה הוא

מניב רווח מאד מאד קטן. חסר כאן נתון של סכומים, כי אם כל השקעה היא בסכום נמוך יחסית אזי העמלות השונות אוכלות הרבה מהרווח - הבנקים אוהבים עמלת מינימום.. אם את רוצה קצת פילפל אבל לא רוצה אותו חריף, אז אולי תפני סכום לתעודות בסגנון 75/25 אבל מעשר אג"ח more עשתה כ10% השנה - זה יפה. ופסגות 9010 עשתה כ30% השנה - זה אכן רווח מאד מאד קטן. אולי הבעיה שלך זה פרופורציה

האמיתית

New member
תשובה

מדובר למעשה ב-2 תיקים שונים ב-2 חשבונות בנק שונים את שנהם פתחתי לפני 3 חודשים תיק אחד מכיל: פסגות 9010 קרן נאמנות IDI מק"מ קרן נאמנות מעשר אג"ח more קרן נאמנות מבט תל בונד 24 80,000 ש"ח - סה"כ תיק התיק השני מכיל את כל שאר הרכיבים שציינתי: אינטרנט זהב, סלקום, דסקה, החברה לישראל, לאומי מימון, דלק ישראל, פועלים, תל בונד + אג"ח ממשלתיים 250,000 ש"ח - סה"כ תיק מקווה שעכשיו השאלה שלי לגביי התשואה נשמעת הגיוני יותר אני אשצח לקבל הסבר מהן תעודות 25/75 ועוד משהו: כשכתבת - "פסגות 9010 עשתה כ30% השנה - זה אכן רווח מאד מאד קטן" - זה היה בציניות?

האמיתית

New member
הבנתי אותך...:

אז השאלה היא מהו טווח הזמן ליו אני צריכה לצפות ל"תוצאות"? תודה לך

Eldadius

New member
אנילא יודע מה הקריטריונים שלך

אז קצת קשה להגיד, אבל אם את משקיעה לטווח של כמה חודשים, אל תצפי לראות ניסים ונפלאות.

פייפן

New member
../images/Emo196.gifראי, בתקופה של 3 חדשים

פסגות 90/10 עשתה יותר מ3% ותלבונד עשה כ5% ולזה את קוראת רווח קטן. בתיק השני אני לא מבין אם זה אג"חים או מה? בקיצור, הבעיה שלך היא פרופורציה, כלומר הרבה אנשים היו שמחים לקבל ממוצע של 1% רווח בחודש את כנראה לא מהם.

למעלה