התייעצות...

אמא לה3

New member
התייעצות...

שאלה.... האם הייתן מקבלות לנבחרת שלכן, שמורכבת מילדות בכיתה (ג-ד), כולן קטנות, רזות,גמישות... נערה בת 14 לא קטנת ממדים, אבל משקיענית ורצינית?????

chuch1

New member
אני כן, במידה

וזה לא מפריע לה להיות גדולה בין קטנות. אין לי שום סיבה לא לקבל אותה, החוג פתוח לכולן, אז למה לא? להפך- יש משהו טוב בלהביא דמות בוגרת יותר להתאמן עם ילדות קטנות , הבגרות שלה והעזרה שתקבלי ממנה תהייה שווה את זה... במידה כמובן והיא באמת משקיענית ובוגרת, אם היא סתם קוטרית- אז ממש לא הייתי מכניסה ראש בריא למיטה חולה.

chuch1

New member
אם הילדה

מרגישה בנוח להופיע- והיא עושה את התרגילים יפה ובצורה נעימה לעין- אז למה לא? אם יש איזה שהוא סטנדרט מסויים של מראה חיצוני ושכולן צריכות להיות תואמות בו (כמו למשל שיער אסוף בקוקו ומי שיש לה קצוץ לא יכולה להתקבל)זה כבר משהו אחר...

לא הבנתי מה הדילמה

למה שלא לקבל את הילדה הגדולה? מה זה חשוב בת כמה היא או המימדים שלה. זה לא רלבנטי.

אמא לה3

New member
זה כן לצערי...

תחשבי על המשמעות הפסיכולוגית של עבודה בקב' הופעות עם מתעמלת מאוד "שונה" משאר הקב'. תחשבי על זה שקשה מאוד לשמור לה באלמנטים הכוללים מעוף (כמו סלטות). נכון שיש, כמו שצ'וצ' אמרה, הרבה יתרונות, אך האם המחיר הפסיכולוגי או הפיסי גדול מהרווח?

לא הבנתי מה המחיר

מה המשמעות הפסיכולוגית של מתעמלת שונה? עבור מי המשמעות הזאת? ובכלל, האם לא כל מתעמלת היא שונה ומיוחדת בדרכה מהיתר? ואם קשה לשמור לה באלמנטים עם מעוף, אז בכל מקרה גם היא תהיה בקבוצה רגילה (לא נבחרת) יהיה קשה לשמור לה באלמנטים עם מעוף. מתמודדים.

אמא לה3

New member
אני לא צריכה לספר לך מה זה

ילדה בת 14. וגדולת מימדים.... הקטנטנות מתקדמות הרבה יותר מהר ממנה, הן עובדות על ערביות פ"פ וסלטות והיא לא מסוגלת (סלטות). כן, כל מתעמלת היא שונה, כל אחת מיוחדת בדרכה, אבל האם זה נכון להעמיד ילדה שמראש בעמדת מוצא פחות טובה משאר הבנות יחד איתן בקב'? בקב' רגילה, היא פחות או יותר כמו השאר, אולי אפילו טובה הרבה יותר מהן, זה נותן לה עוצמה מסויימת, בקב' הנבחרת, היתרון היחיד שלה הוא הגיל...(או שאולי זה חיסרון...)

Tammie

New member
אני מבינה את הבעייה שלך

וקשה לי לענות לך בלי לראות את הילדה. בעיקרון- בהתלבטות באם להעביר ילדה לנבחרת או לא אני מסתכלת על שני גורמים: 1. ההיבט של הילדה- האם היא מתאימה ברמה, האם היא מוכנה מבחינת בגרות, האם יש לה את המשמעת לנבחרת 2. מה זה יעשה לקבוצה- לפעמים ילדה מאוד מוכשרת יכולה להשרות אווירה לא טובה. לפעמים ילדה שתתקדם מאוד בנבחרת, לא הכי מתאימה מבחינת אופי ולכן תזיק לקבוצה. יכול להיות שילדה גדולה תפריע ברעיונות להופעות ( לא תוכלי לעשות הופעות על דברים של ילדות קטנות, למשל הופעת סוכריות, הילדה הגדולה לא תתאים). בסך הכל בקבוצת הופעות, משמעותי בצורה מאוד גדולה ההשפעה על הקבוצה ובמידה והילדה מתאימה, זה מה שיקבע מבחינתי. הילדה תמשיך להתקדם גם בחוגים, הנבחרת צריכה להיות משהו מסויים וצריכים להיות קריטריונים מתאימים. מקווה שהצלחתי להעביר את הדעות שלי....

מצטערת, אני לא יורדת לסוף דעתך

או שלא הבנתי את השאלה, או שאני לא מבינה במה מדובר או שלא יודעת מה. ולמה את לא צריכה לספר לי מה זה ילדה בת 14 וגדולת מימדים? ברור שהיו לי מתעמלות בנות 14 גדולות מימדים, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות מיוחדת. הקטנות יתקדמו יותר מהר ממנה, הן תעבודנה על ערבית פ"פ וסלטות, והיא לא, אם היא לא מסוגלת. כל מתעמלת שונה: אחת חלשה בכתפיים, אחת גבוהה, אחת קשת תפיסה, אחת עקומה, אחת טיפשה ואחת לא נחמדה. נו אז מה. וברור שזה נכון להעמיד ילדה שמראש בעמדת מוצא פחות טובה יחד עם בנות אחרות באותה קבוצה. נראה לי הרבה יותר גרוע לא להעביר אותה לנבחרת בגלל שיש לה עמדת מוצא פחות טובה מהבנות האחרות. למה למנוע ממנה את ההזדמנות להתעמל בנבחרת, אני לא מבינה את זה. אם היא לא תאהב את זה ותרצה להנות מהיתרון שלה בקבוצה הרגילה, אז כמובן להעביר אותה לקב' הרגילה, אבל עם כל הכבוד לסמכויות המאמן, הוא לא יכול להחליט דבר כזה עבור ילדה, אם היא מתאימה, היא חייבת לקבל את האפשרות להתעמל בנבחרת.

Tammie

New member
כשמדובר בקבוצת נבחרת של התעמלות מכשירים

או כל צורה אחרת אינדיווידואלית אני מסכימה איתך, בקבוצת הופעות- לא, מהסיבות שכתבתי בהודעה הקודמת. . .

אמא לה3

New member
הבנת אותי בדיוק! תודה תמי

ובכל זאת, מה הייתן עושות כמאמנות? לוקחות את הנערה ומשלבות אותה, או משכנעות אותה להשאר בקב' הקודמת.

Xx ofek xX

New member
לדעתי הכי טוב שתסבירי לה

את היתרונות והחסרונות בלעבור קבוצה ואז תיתני לה להחליט לבד

אמא לה3

New member
אני לא יכולה

להגיד לנערה " תשמעי, מותק, את שמנה....אני לא מסוגלת לסחוב אותך.... " נערה בגילאים כאלה עלולה ממשפט כזה או אפילו קרוב לזה להתחיל לפתח הפרעות אכילה, לעזוב את ההתעמלות לגמרי ועוד תופעות שעלולות לקרות בגיל ההתבגרות, הגיל שבו מתפתחת המודעות העצמית. מצד שני, אני גם לא רוצה לשחק על החלק שהיא מאוד גדולה יחסית לשאר הבנות....

אין לך מה לדבר איתה

היא יודעת שהיא שמנה, היא לא צריכה אותך שתגידי לה את זה. אם את לא מסוגלת לסחוב אותה, אל תסחבי אותה. זה הכל.

Xx ofek xX

New member
../images/Emo6.gifלא התכוונתי לסיבה הזאת בדיוק

אמרת כאן עוד סיבות - שבנות קטנות מתקדמות מהר יותר, שבהופעות יהיה בעיה למצוא משהו שמתאים לכולן..

אז גם אותך לא הבנתי

קראתי שוב את ההודעה הקודמת שלך, ולא מצאתי שם סיבות לאי-שילוב הילדה בקבוצה.

Tammie

New member
אני פשוט חושבת שזה תלוי במה את מצפה מהקבוצה

נניח שהילדה מתאימה מבחינת אופי, רמה וכישרון. בקבוצת הופעות יש עוד המון גורמים שמשפיעים, האם היא יודעת לרקוד? האם היא אחראית? האם יש לה סבלנות? (כי עבודה על הופעות לוקחת המון זמן), האם היא תשתלב כראוי בהופעות? (כמו שאמרתי- לפעמים הנושא של ההופעה יכול להתנגש), יש קבוצות שלא מקבלות בנות דתיות כי הן מופיעות בשבתות. אם יש לך קבוצה של בנות קטנות, להכניס מישהי גדולה יותר יכול להפריע בהרבה דברים, לרוב, בנות גדולות כן משמשות דוגמא לבנות הקטנות, אבל לא תמיד כך המצב. עוד דבר שצריך לחשוב עליו- בגד גוף. בקבוצות של בנות קטנות אני מעדיפה להופיע עם בגד גוף בלבד ובלי טייץ, או מקסימום טייץ קצר, ילדה גדולה (במיוחד אם מבנה הגוף שלה הוא גדול) פשוט לא תיראה טוב בבגד כזה. זה נשמע משהו קטן, אבל זה מאוד מאוד משמעותי בהופעות. לפעמים הבגד בונה את ההופעה. כמובן, שהכל תלוי בילדה עצמה, ואני אתן את הדוגמא הכי נוחה מבחינתי- אני עצמי. אני התחלתי להתעמל בגיל 10 אבל לסירוגין, שנה אחת הייתי בחוג, ואז פרשתי, וככה בגיל 14 כשהתחלתי להתאמן ברצינות ידעתי אמנם בסיס (עד ערבית) טוב, אבל לא יותר מזה. בנוסף, אין לי מבנה גוף של מתעמלת בדיוק, וזה לא עזר. אף פעם לא הייתי אקרובטית במיוחד, ואין לי צפייה להצליח בחיי משהו יותר מערבית פ"פ, ואולי אולי סלטה (אבל אני די בספק). אני בתור מאמנת, אם היו מתארים לי בחורה כמוני כנראה שלא הייתי מקבלת את עצמי :). אבל תמיד תרמתי לקבוצה בדברים אחרים. תמיד הייתי מאוד אחראית, גם לבנות הקטנות יותר וגם לאביזרים בהופעות (וזה חשוב שיש בנות שעושות את זה). רקדתי המון שנים בלט קלאסי אז תמיד בריקודים הייתי מאוד טובה. הייתי חזקה וגדולה ויכולתי לעשות הרבה פרמידות. בסופו של דבר, אני חושבת שיותר תרמתי לקבוצה מאשר עיקבתי אותה אם הכישרון האקרובטי שלי. מצד שני, יכול להיות גם דבר הפוך. מתעמלת יכולה להיות מאוד מוכשרת מבחינה אקרובטית, אבל לא להיות רקדנית טובה, לא להיות חזקה מספיק לפרמידות או פשוט להיות לא אחראית. ילדה כזאת יכולה מאוד להזיק לקבוצה למרות שהיא מאוד מוכשרת. טוב חפרתי מספיק לערב זה :) מצטערת P:

הכל טוב ויפה ונכון

מסכימה עם כל מה שכתבת. העלית נקודות מעניינות, חכמות וטובות. נהניתי לקרוא על הסיפור האישי שלך. השאלה, או ההתייעצות, כפי שאני הבנתי אותה, היא שהילדה מתאימה לנבחרת מכל הבחינות (אופי, רמה, כישורים רגשיים וחברתיים ועוד), וכל מה שמפריע זה גילה וגודלה הפיזי. אז כמו שלכל אחת יש יתרונות וחסרונות, אין מתעמלת מושלמת, גם המתעמלת הזאת, אני לא רואה סיבה לא לקבל אותה לנבחרת הופעות רק בגלל סיבת הגיל והגודל. הטיעון היחיד שבהודעתך שמתייחס לדילמה שתוארה, הוא הטיעון של הבגד גוף. בעיני זה לא ממש משמעותי. זה כולה נבחרת הופעות איזורית. אפילו לא שופטים את זה. מה זה משנה אם כל הקבוצה תהיה עם בגד גוף ואחת תהיה עם טיץ. לא צריך לעשות מזה ביג דיל. אם היו מופיעים בחו"ל ומייצגים את ישראל, או אם היו הולכים לגימנסטרדה (שזה סוג של תחרות), או עושים הופעות באופן מסחרי, אז הייתי מייחסת קצת יותר חשיבות (למרות שגם אז לא בטוח שלא הייתי ממליצה לקבל את הילדה), אבל אם מופיעים בעיר ביום העצמאות, או בקניון או באירוע זה או אחר, זה לא נורא אם ילדה אחת תהיה שונה. אנשים (הצופים) יבינו שיש כל מיני ילדות בחוג, וזה נראה לי בסדר.

למעלה