התייעצות

בינת7

New member
התייעצות

מה לדעתכם ייעוד הקרקע המתאים ביותר לתכלית הבאה: שטח לחניית מטוסים, אחזקתם ושדרוגם כולל אחוז קטן של גריטה, שלא במסגרת שדה תעופה. שימושים: עמדות חניה למטוסים, תחזוקה והשבחת מטוסים לרבות באמצעות מוסכים, בתי מלאכה, מפעלים, מבני אחסנה, סככות, מתקני הובלת מטוסים, מתקנים לפריקת מטוסים, טעינתם ונקיונם, מתקנים לפירוק חלקי מטוסים, מתקני הרצת מנועים, משרדים, מרכז מבקרים, מתקני רווחה לעובדים. מדובר בשטח של כ-1,000 דונם במחוז דרום, בסמוך לשזפון. תודה

חניה למטוסים והטיפול בהם

בינת שלום, אני יכול לחשוב על שתי אפשרויות במסגרת היעודים במבא"ת: תעשיה ואחסנה (קוד 1640) שזה תיאור די מדויק של מה שאתם מציעים לעשות שם. אמנם יש הנוהגים להגדיר תעשייה כמקום שאליו נכנסים חומרי גלם ויוצאים ממנו מוצרים, אך הגדרה אחרת, מתאימה לדעתי לא פחות, כרוכה ברעש ובזיהום הנוצרים בשטח הזה. כל עוד מדובר במקום עבודה שמייצר רעש וזיהום ניכרים, ומחולל תנועת משאיות - יש להגדיר מקום כזה כתעשייה, גם אם לא מדובר בעיבוד חומרי גלם. והאחסנה - כיון שזה, להבנתי, היעוד העיקרי. לחלופין, אם הגדרתי ל"תעשייה" איננה מקובלת, ויטען מי שיטען שתעשייה היא רק מקום של עיבוד חומרי גלם - הרי שהיעוד הנכון היה (לו היה לנו יעוד כזה) תעשייה קלה ומלאכה ואחסנה. אלא שאין לנו יעוד (תמהיל) כזה, ובמקרה כזה אנו פונים לפתרון של "אבות המשפחה". במקרים בהם אין לנו תמהיל מתאים לשני יעודים או שלושה, אנחנו משתמשים בתמהיל של היעודים הראשיים בכל קבוצת יעודים. כך לדוגמה - תחנת תדלוק ובנין משרדים יוגדרו כ"תעסוקה ותחבורה". ובחזרה לשאלתך (ולהצעתי זו): אם כך, היעוד הראשי של תעשייה קלה ומלאכה הוא תעסוקה, וזה גם היעוד הראשי של אחסנה. היעוד צריך להיות, לפיכך, תעסוקה. אני חושב שזה היעוד המתאים יותר. הוא כללי מאד, ומחייב אם כך להתבונן ברשימת השימושים בהוראות התכנית, ושם תוכלו לפרט את כל מה שכתבת בשאלתך. אגב - בכל מקרה ניתן להוסיף כיתוב על גב היעוד, ובמקרה כזה הייתי מוסיף כמה מילים שיתמצתו את השימושים העיקריים , וכותב זאת על התשריט עצמו. משהו בסגנון "אחסנת מטוסים וטיפול בהם" או דומה. בהצלחה

למעלה