התייעצות

rutik1

New member
התייעצות

שלום רב,
אולי אוכל לקבל כאן עזרה
יש לי חברה שאמה חלתה באלצהיימר ומטופלת ע"י עובדת זרה.
האם החולה במצב פיזי טוב יחסית אך שלבי המחלה מתקדמים ומנטלית היא כבר לא במצב טוב.
האם מסרבת לקבל תרופות בכל דרך שהיא מה שמותיר את הבת חסרת אונים אל מול המצב ואת המטפלת להתמודד עם המצב כמו שהוא וזה לא פשוט.
האם נלקחה לרופאים בעבר ולמומחים אך זה לא עזר מכיוון שאינה מוכנה לקחת כדורים.
שאלתי היא כזו: האם יש גוף/איש מקצוע אשר יכול ללוות את הבת , שלמעשה מבחינה טכנית הרימה ידים,בטיפול באם? להנחותה כיצד לנהוג?
תודה מראש...

רגינה9

New member
להתייעץ עם הרופא המטפל

מניסיוני, לבדוק עם הרופא באם ניתן להוריד חלק מהתרופות (להתמודד עם פחות תרופות).
בנוסף חלק מהתרופות ניתן לקחת כנוזל, כך שניתן למהול אותן בשתיה
ואת הכדורים ניתן לרסק ולתת בשילוב עם אוכל - לפזר על פרוסת לחם, לתת עם פרילי/יוגורט
כל מאכל שהיא עדיין מוכנה לאכול. לבדוק ספציפית עם הרופא.
צריך הרבה סבלנות. החולים שלנו יכולים להיות עקשנים גדולים
.
בהמשך לתגובה שקבלת, מצטרפת להמלצה לפנות לעמותת עמד"א
ולשקול השתתפות בקבוצת תמיכה למשפחות חולי אלצהיימר.
הקבוצה מאפשרת לשמוע מנסיונם של אחרים ולא פחות חשוב
אפשרות לשתף בקשיים ולקבל תמיכה מאנשים החווים ומתמודדים עם אותם קשיים ובעיות.

raanansh

New member
במקרה אני מטפל בו ...

המטופל הוכנס בסיוע הרווחה לבית אבות עד להשגת איזון תרופתי . זאת מאחר והיה אלים וסירב לקחת תרופות הרגעה. בינתיים הוא כבר חודש שם ומקווים שיצא חזרה לביתו בהקדם.

rutik1

New member
תודה, עוד מס' שאלות

היי רענן,
תודה על תגובתך.
עלי לציין שהנ"ל אינה אלימה אך בהחלט מקשה מאוד על הטיפול בה. עקשנית, מסרת לפעולות הנדרשות להתנהלות היומיומית, המטפלת ממש נלחמת איתה וסובלת מן היחס שלה, שהוא, כאמור, כתוצאה מהמצב המנטלי המחמיר היות והיא מסרבת לקחת טיפול תרופתי או בכלל לשתף פעולה עם טיפולים שונים.
מה שמציע האתר ששלחו לי זה בעיקר קבוצות תמיכה אך לדעתי מה שמתאים לבת זה ליווי רגשי אישי ועזרה מנחה לטיפול באימה. האם אתה יודע היכ ניתן להתעניין בעזרה מסוג זה?
האם פנייה לרווחה היא שעשויה לעזור כפי שנעשה במיקרה של המטופל שלך? אציין שהמטפלת היא המתמודדת העיקרית עם האם. לא משפחתה.
תודה

raanansh

New member
תשובה

אכן, אני ממליץ לערב את מחלקת הרווחה.
אך יותר חשוב שהמשפחה תתגייס ותסייע למטפל בהתמודדות ותתמוך בה, התנגדות לטיפול שכיחה אצל חולי אלצהיימר וזה יוצר תסכול רב אצל המטפלים ולעיתים לנטישה של המטופל.

rutik1

New member
במיקרה של נטישה

העניין הוא שהבת בתמונה אך לא באמת. כואב לי על המטפלת, ועוד יותר מכך, על הקשישה.
הבת נאטמה , כאילו. לאחר ניסיונות הטיפול באימה היא טוענת כיום שאין מה לעשות והאם מסתובבת ללא תרופות (כשהמטפלת "מתרוצצת" אחריה(
אי מעורבות הבת בהחלט מקשה על עשיית כל העצות, הטובות באמת, שניתנו לי באתר עמדא, ובכל זזאת ברצוני לסייע בדרך כל שהיא.
האם גם במצד כזה, של נטישה(בעיקר במובן הריגשי) כדאי לי, כגורם חוץ, לפנות לרווחה?

ענתי44

New member
גם כאן ניתן ללוות את חברתך

גם במתן עיצות ועידוד ותמיכה מעל גבי הפורום, וגם, אם היא תרצה, בשיחות אישיות. היו מקרים שחברות פה הגיעו לבית ותמכו באופן אישי.
תראי, השמיים נפלו על חברתך. האישה שהעניקה לה חיים וגידלה אותה חלתה והיא הולכת ונעלמת לה. זה קשה. אני כבר שמונה שנים מטפלת באמא שלי וזה לא מפסיק לכאוב המצב של אמא שהופכת כלי שבר. ולכן חשוב להעניק לה כמה שיותר תמיכה, הנה את לצידה וזה נפלא, אולי יש בני משפחה וחברים שמוכנים לתמוך. ואני חולקת בקשר למפגשים. כי המפגשים האלה נותנים המון. גם ידע, גם ההבנה שאת לא לבד ומה שקורה לכם קורה אצל אחרים וגם מכירים חברים חדשים שהם במצבך ומבינים אותך. אני למשל הכרתי פה בפורום כמה חברות נפש והקשר הוא גם מעבר לפורום. כמובן לקבל גם סיוע של הרווחה בעיר מגוריה. ביחד כל הגורמים יעזרו לחברתך וילמדו אותה להתמודד. אני אומנם עכשיו לא אוכל להגיע אליכם בשל המצב אצלנו אבל אשמח להעניק לה את כל התמיכה שאפשר.

למעלה