התייעצות

התייעצות

היי לכולן
רציתי להתייעץ בנוגע לבחירת מקום עבודה. משסופסוף נמצאה העבודה המיוחלת בלשכה (למי שעקב אחר הודעותיי....) התלבטתי בין יותר ממקום אחד עבור אותה משרה. לא אפרט כאן את תנאי המשרה בכל אחד מהמקומות מפאת רצוני לשמור על דיסקרטיות אבל הייתי מעוניינת לשמוע מה חשוב לכן בבחירת מקום עבודה? האם התנאים? הצוות? שתהיה הדרכה מסודרת? אם המשרה היא זמנית/לא זמנית...וכד'....

תודה למשיבות

התלבטות דומה והכרעה

אהלן. התלבטתי עד לא מזמן בין 2 עבודות בלשכות.
האחת בהיקף של 75%, בעיר הרחוקה מרחק של שעה נסיעה בבוקר מעיר מגוריי, כשהתקבלתי אליה בטרום מכרז כלומר המכרז אמור היה להיפתח כעבור כ 3 חודשים מהרגע שהתחלתי לעבוד עם אמירה של המראיינת בראיון שהם יעבירו אותי במכרז. היתרון של העבודה היה שהיא הייתה עם אוריינטציה טיפולית מובהקת ובזה חשקה נפשי. לעניין הצוות - המדריכה והמנהלת עשו רושם מעולה. מה שפחות מצא חן בעיני היה הבידוד היחסי של המקום מהלשכה עצמה ושבמקום עצמו נמצאות רק 3 עובדות: אני, המדריכה ועוד עובדת כמוני.
לעומת זאת, התקבלתי לאחר שעברתי בהצלחה - מכרז - לעבודה אחרת בהיקף של 100% משרה (אני מעדיפה 100% על פני 75%) בעיר שבמרחק 10 דקות נסיעה מביתי, מגני הילדים ומאימי. אבל החיסרון היה שהעבודה לא טיפולית ויותר נכון עם אוריינטציה בירוקרטית ברורה. לגבי הצוות - אמנם אני לא מבודדת כמו בעובדה הראשונה אבל רוב רובו של הצוות מבוגר והמנהלת.....)
השאלות שיו רלוונטיות אצלי היו
- איפה ארוויח יותר כסף
- איפה יהיה לי יותר נוח לעבוד (איכות חיים)
- איפה יהיה לי יותר מעניין.

כיוון שהעבודה השנייה עונה על 2 קריטריונים מתוך 3 (שני הקריטריונים הראשונים) והעבודה הראשונה עונה על קריטריון אחד בלבד (הקריטריון האחרון)בסופו של בחרתי האפשרות השנייה. ותאמיני לי שעד היום אני לא בטוחה שעשיתי את הצעד הנכון.

יפה הצגת את השאלות המסכמות

גם אני חושב כמו פוגית שבתחילת הדרך חשוב למצוא מקום עבודה בתחום שקרוב לליבך, קרי- טיפולי.

ולכן המרחק, הבידוד ושאר חסרונות מתגמדים. מה גם שאת מעידה שהמדריכה והמנהלת עשו עלייך רושם חיובי.
השאלה היא האם טכנית את מסוגלת לכך?

בברכת המזון אנחנו, כאשר אנחנו אורחים, אנחנו מברכים את בעה"ב שתהיה פרנסתו מצויה וקרובה לעיר.
דהיינו, לעבוד במקום קרבה לבית זו ברכה!
כסף? עדיף לא להרחיב בעניין. אבל אגלה לך סוד: לא תתעשרי מעבודה סוציאלית (לפחות במגזר הציבורי)!!

אני נורא חששתי שלא אמצא מקום עבודה שמוצא חן בעיניי.
ובאמת יש לי בעיה טכנית קטנה, שתצוף חזק על פני השטח כאשר אשתי תסיים את חופשת הלידה,
ואני ממש מקווה שהבעיה תיפטר איכשהו, כי זה המקום האידיאלי בשבילי לעבוד בו.

בכל מקרה, בהצלחה בבחירות (יצא לי תרתי משמע)

זאת באמת שאלה מאוד כללית

כשהייתי בתחילת דרכי היה לי חשוב קודם כל למצוא עבודה בתחום שמעניין אותי, לכן לא הפריע לי מרחק מהבית, עבודה זמנית וכו'.
כיום אני לא שולחת בכלל קו"ח למשרות זמניות כי זה לא מתאים לי. חשוב לי מאוד להיות קרובה לבית כי אני צריכה לאסוף את הילד מהגן.

אבל לעולם לעולם לא אתפשר על כך שתהייה הדרכה מסודרת, צוות נעים ומקצועי (דבר שקשה לוודא בראיון עבודה) ותנאים טובים.

אני חושבת שעל אף הניסוח הכללי

נראה שהבנתן אותי מצויין
ובכל מקרה כוונתי הייתה לשאול מה הייתן מתעדפות יותר גבוה כשאתן באות לחפש עבודה (האם יותר חשוב גודל המשרה,עיניין וכד') ועל מה נניח הייתן שמות פחות דגש. בסופו של דבר בחרתי במקום שהוא אמנם רחוק מביתי אבל העבודה בו היא יותר מעניינת לטעמי. ואגב גם אני לא הייתי לוקחת עבודה זמנית כי זה לא מתאים לי.
ברור לי שבכל החלטה יש את הסיכונים שלה ודברם שהייתי מקבלת שם לא אקבל פה וההיפך.
בשלב זה אני שלמה עם ההחלטה שלי ומקווה שהמקום יענה על ציפיותיי והשהאינטואיציה שלי הייתה טובה גם הפעם...

dina1001

New member
כמה עצות כלליות

1. אופי העבודה בארגון - למשל, לעו"ס שמאוד אוהב לעבוד פרטנית יהיה קשה במקום עבודה שבו לא נהוג לעשות שיחות אישיות עם הפונים. באותה מידה לעו"ס שאוהב לעבוד מערכתית יהיה קשה בארגון שלא נוטה ליצור קשר עם גורמים בקהילה. עם הזמן נוצרת תחושה שמשהו בזהות המקצועית לא מתפתח.
2. המרחב הפיסי - האם יושבים עם המנהל באותו חדר? (זה לא מתאים לכל אחד...). האם יש מקום נוח לפגישות עם הפונים?
3. הדרכה - חובה ורצוי חיצונית. הפגישות עם המנהל הן פגישות עבודה ואילו ההדרכות הן להעלאת דילמות, לשיח על הזהות המקצועית ובכלל לעוד נקודת מבט.
4. צוות - שיהיה לפחות עוד עובד אחד שקרוב בגיל ובגישת העבודה. זה מסייע ליצירת שיתוף פעולה, כמו הנחיית קבוצה ב- Co, וגם מאפשר לחלוק חוויות.
5. מיקום גיאוגרפי - מקום עבודה רחוק ו/או לא נגיש, יוצר עם הזמן שחיקה פיסית שהיא לא פחות גרועה משחיקה נפשית.

היי דינה

קודם כל תודה על התגובה העיניינית :)

בסופו של דבר אכן התייחסתי למערך כל השיקולים הללו גם בחיפוש המקום וגם בבחירת המקום מתוך כמה אפשרויות. בהתייחס למיקום אני מודה שהמיקום הוא אמנם לא הכי קרוב ומצד שני היו שם מספיק דברים אחרים שהרגשתי שבשבילם "שווה" לנסוע כ"כ רחוק. היות ואני רק בתחילת דרכי ומה שחשוב לי בעיקר הוא הלימוד וההתפתחות המקצועית והבחירה של המקום היא גם כזו שמאפשרת לימודי תואר שני היות שזה לא משרה מלאה, דבר שלא היה התאפשר במקומות אחרים גם כאלו קרובים יותר גאוגרפית.

למעלה