התייעצות

• פותח הנושא ker16
  • פורסם בתאריך

ker16

New member
התייעצות

שלום לכולן,
אני בחיפוש אחרי עבודה ומתנהלת במקביל מול שני מקומות שמאוד מעניינים אותי- שירות מבחן ובריאות הנפש.
אני מתחבטת ביני לבין עצמי מה אקרה אם אתקבל לשניהם....
חשוב לי מאוד שבתחום שאבחר תהיה אפשרות להתפתחות מקצועית וללמידה- אני יודעת שבשירות מבחן אכן יש אפשרות כזו- לצאת לקורס קציני מבחן בכירים אחרי כמה שנים ואז זה פותח המון דלתות וניתן לגשת להרבה מכרזים מאוד מעניינים לאו דווקא בשירות מבחן,
מה שמציק לי (ואולי בגלל בורות וכאן אשמח אם תעירו את עיניי...) זה שבבריאות הנפש אני לא יודעת עד כמה יש את זה...
הכוונה מעבר לעו"ס בהוסטלים או בבתי דיור מוגן להיכן עוד ניתן להתקדם או לנצל את הניסיון הזה...? אני מניחה שתמיד יהיו השתלמויות בנושא בריאות הנפש שכן יעשירו את הידע שלי אבל אני מרגישה שזה קצת יותר מגביל מבחינת הראייה קדימה...
אז אשמח לשמוע דיעות מהעוסקים בשני התחומים, מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...

dina1001

New member
מה זה בשבילך התפתחות מקצועית ולמידה?

התפתחות מקצועית היא הגדרה מאוד רחבה, כל עו"ס מתבונן עליה אחרת ולכל עו"ס חשובים היבטים אחרים בלמידה.
את יכולה להתקדם לתפקיד בכיר אבל עדיין לא להרגיש שאת מתפתחת מקצועית. מנגד, את יכולה לעבוד בתפקיד זוטר ולהרגיש למידה רבה.
ההתפתחות תלויה בגורמים רבים, ביניהם התרבות הארגונית של מקום העבודה, סגנון הניהול של הממונה הישיר שלך, אופי ההדרכה שתקבלי, פתיחות המקום לביקורת ולשינויים, ולדעתי זה פחות נוגע לתחום בו תבחרי.
עם זאת, מכיוון שלמידה קשורה גם לעניין, ומכיוון שיותר קשה לנו ללמוד מתוך נושאים שלא מעניינים אותנו, חשוב שתלכי לתחום שאת מוצאת בו עניין.
מניסיוני בבריאות הנפש קיימות מגוון של מסגרות בהן ניתן להשתלב, אם זה בשיקום (דיור, תעסוקה, פנאי, השכלה, חונכות), אם זה בטיפול (בתי חולים, מרפאות) ונושאים נוספים כמו עבודה עם משפחות, תפקידי הדרכה, ניהול מסגרות ופרויקטים, עבודה בסל שיקום כמתאמת תכניות ועוד.
ישנו גם בית הספר לשיקום בו ניתן ללמוד קורסים שונים, לעיתים במימון חלקי של מקום העבודה או של משרד הבריאות. כמו-כן, ישנם לא מעט כנסים, ימי עיון ופורומים איזוריים בנושאי שיקום.
ובחזרה לשאלה שלי בהתחלה - מה חשוב לך בלמידה ומהן הדרכים בהן את נעזרת כדי ללמוד ולהתפתח מקצועית?
הלמידה, חשוב לומר, נמשכת לכל אורך החיים המקצועיים. אני רואה לפעמים מנהלים מאוד ותיקים שמתחבטים בדילמות, עוצרים רגע, שואלים, מתייעצים. וזה נכון לכל תחום.
אם יש לך רצון להתקדם ולהתפתח מקצועית, נותר לך רק לקוות שתהיינה דמויות בצד השני (מדריך, מנהל, קולגות וכו') שיידעו לזהות ולמנף את זה יחד איתך.

ker16

New member
הי דינה ותודה על התשובה המפורטת

התפתחות מקצועית מבחינתי היא פחות טיפוס בסולם היררכי אלא יותר העמקת ידע והתמקצעות בתחום.
תחום בריאות הנפש מרתק אותי.
וממה שכתבת אני מבינה שיש הרבה מקום להתפתחות כזו,
אני פשוט צריכה כנראה להחליט ממה מעניין אותי יותר...

אז תודה,

למעלה