התייעצות

אמילי110

New member
שאלה לפניי הועדה של מכבי

שלום אנשים טובים :)
ביום שישי הקרוב קבעתי תור לועדה של מכבי במכון שברמת אביב ג', אך אתמול התקשרה אליי רובין (המזכירה של ד"ר אבינוח) ואמרה
שמכבי שוב שינו את הנהלים ואם אני צפויה לעשות את הניתוח באסותא אז אני צריכה לעבור את הועדה שם.
אז ביטלתי את התור במרכז ברמת אביב ג וקבעתי לועדה באסותא. כשקבעתי את התור שלחו לי מייל עם הרשימה של כל
הבדיקות והאישורים שאני צריכה להביא עמי ובסוף בסוף המכתב היה רשום שיש להגיע לועדה עם תוצאות כל הבדיקות מצולמות + טופס 17 ממכבי.
מה זה אומר טופס 17? והאם אני צריכה ללכת לבקש טופס 17 ממשרד מכבי ליד הבית שלי?

אשמח לתשובתכם

תודה

קוביd1

New member
טופס 17

את צריכה לקחת טופס 17 מהמזכירות בסניף שלך של קופת חולים .
טופס 17 זה התחייבות כספית

קובי

אופירA

New member
מנהל
כן, משם את צריכה לקחת טופס 17 לאסותא

וגם תבררי אצל מנהל המשרד מה בדיוק הנוהל כרגע. האם הוועדה צריכה להיות ברמת אביב או באסותא. ולמה שוב שונו הנהלים.
לא מספיק שרובין סיפקה לך מידע זה. צריכה להיות התאמה בין מה שהיא אומרת לבין מה שאומר מנהל המשרד. הוא זה שחייב לספק לך את המידע המדויק.

ולגבי הוועדה באסותא: גם אם לא הספקת לעשות עד תאריך התור את כל הבדיקות - לא נורא. תבואי עם מה שהספקת ותתחייבי לשלוח להם בפקס את תוצאות הבדיקה שחסרה.

רננה1220

New member
ועדות והתחייבויות

אני גם עוברת כרגע את כל הסיפור הזה. במשרד של מכבי אמרו לי שעכשיו צריכים לעשות את הוועדה דרך מכבי וכשקבעתי איתם את התור שאלו אותי איפה אני מתכוונת לעשות את הניתוח, כי אם אעשה באסותא אצטרך לעבור את הוועדה שלהם (לא היה לי ברור אם זה בנוסף או במקום הוועדה של מכבי...). בכל מקרה קבעתי איתם תור- נתנו לי למועד חודשיים לאחר מכן- בתחילת אפריל- ובינתיים קבעתי גם תור לוועדה באסותא, במקרה ואחליט לעשות את הניתוח שם. אני עוד לא ביטלתי את התור במכבי כי עוד לא ברור לי אם אצטרך לעשות אצלם או לא.

לגבי טופס 17- התחייבות-
אחרי שקובעים את התור באסותא הם שולחים אליך את ההזמנה כולל רשימת הבדיקות. לוקחים את ההזמנה ואת ההפניה מהרופא ומגישים בקשה למכבי להתחייבות. ניתן לעשות זאת באתר שלהם- באזור למנויים. צריכים לסרוק למחשב את מכתב ההזמנה ואת ההפניה למחשב, ממלאים שם את השאלון- מספר שאלות קצרות- והם חוזרים אליך דרך האתר עם ההתחייבות שמדפיסים באופן עצמאי. (עשיתי את זה השבוע וההתחייבות חיכתה לי באתר אחרי יום.)
ההתחייבות בעצם אומרת שמכבי מממן את ההערכה הטרום בריאטרי שעושים באסותא- יש השתתפות עצמית של 26 ש"ח.

אם וכאשר אבין סופית מה הקטע של הוועדות השונות במקומות השונים, אוכל לעדכן אתכם.
(ממה שהבנתי באתר מכבי זה הולך כך:
לניתוח בבית חולים פרטי שלא אסותא או בבית חולים ציבורי שלא איכילוב- עושים את הוועדה של מכבי.
לניתוח בבית חולים איכילוב- עושים את התהליך באיכילוב
לניתוח באסותא- עושים את התהליך באסותא)

מקווה שהצלחתי לעזור...

אמילי110

New member
ועדה מכבי

היייי
קיבלתי טופס 17 לועדה ואני ביטלתי את התור שהיה לי במכבי רמת אביב ג' כי אני רוצה לעשות את הניתוח באסותא וכשדיברתי עם אתם הם אמרו שאם אני עושה את הניתוח אצלם אז אני גם עוברת את הועדה אצלם,

אז תודה רבה עם העצות וההסברים הטובים :)

אמילי110

New member
התייעצות

היייי
קיבלתי אישור...אופירה ציטטתי אותך בכמה הזדמנויות במהלך הועדה אז בהזדמנות זו תודה רבה! ושבוע הבא בע"ה הניתוחה ויש לי כמה שאלות:
1. אם אני חייבת לקחת כל ערב שניי כדורים בינוניים שלא יכולים להיות במצב נוזלי, איך אני אקח אותם בערב הניתוח וגם בהמשך?
2. אני מארחת את הסדר אצלי בבית ואני אהיה 4 ימים לאחר ניתוח, זה נשמע שפוי? או שאני קצת ממהרת? תכלס, יומיים אחרי ניתוח קיסרי כבר הלכתי הלוך חזור במסדרונות בית החולים כי אני "קצת" היפראקטיבית... אני לא יודעת איך להעריך את הכאבים שאני הולכת לחוות, אז אשמח קצת לדעת על התחושות הפיזיות...
3. ברגע שפיקססתי לרובין את האישור של הועדה היא מזמינה לי את הטבעת או שאני צריכה להזמין אותה?

קוביd1

New member
שלום לך אמילי

שמח לשמוע שיש לך תאריך לניתוח ובעזרת השם הכל יעבור בשלום.
אין בעיה לקחת כדורים ערב הניתוח ולא צריכה להיות בעיה להמשיך לקחת אחרי הניתוח ,יש גם אפשרות לחצות את הכדור לחצי ,אני לוקח המון כדורים בכל הצבעים בכל הגדלים כבר 12 שנה ואין לי בעיה .
אירוח בליל הסדר 4 ימים אחרי הניתוח ,בעיה די גדולה , אני הייתי מוותר על זה ,כל אחד בקצב התאוששות אחר מהניתוח ,יכול להיות שיהיו לך כאבים ולא תוכלי לעשות את כל הדברים ולארח ,בשביל מה לקחת סיכון כזה
בקשר לטבעת אני חושב שכדאי להתקשר למזכירה של ד"ר רובין שלא יהיו הפתעות

בהצלחה ותדווחי לניו מה קורה

סופשבוע נחמד

קובי

אופירA

New member
מנהל
מה ציטטת בוועדה? תספרי מה היה -

זה מעניין פה הרבה אנשים. המון אנשים שואלים על הוועדה - מה קורה בוועדה.
בבקשה תתארי איך היה, תני פרטים.

ערב הניתוח מה הבעיה לקחת כדורים? רגיל בהחלט.
בהמשך - לא אמורה להיות בעיה. קחי אותם עם הרבה שתיה.
גם כאשר הטבעת תהיה סגורה בעתיד היותר רחוק, לוקחים כדורים כרגיל עם הרבה שתייה וסמוך לאוכל - גם כדורים שלא חייבים לקחת אותם סמוך לאוכל, אבל בגלל המעבר הצר והפאוצ' הקטן חשוב שיהיה אוכל יחד עם הכדורים בפאוצ', והם יירדו ביחד לקיבה הגדולה.

ניתוח טבעת הרבה יותר קל מניתוח קיסרי, כי אין בו שום חתך גדול אלא 5 קטנטנים. אבל יש כאבים וחולשה שאי אפשר לצפות את עוצמתם, והם משתנים מאדם לאדם.
מארחת את הסדר אצלך זה אומר מבשלת ומתרוצצת בקצב רצחני. לא, זה ממש לא מתאים 4 ימים אחרי ניתוח! זה שהלכת יומיים אחרי ניתוח קיסרי זה בסדר גמור, מצידי תלכי מ-4 שעות אחרי ניתוח הטבעת הלוך וחזור כמה שאת רוצה - במסדרון או בבית, אבל זה לא כמו שתעמדי לבשל שעות ולהגיש ולקבל אנשים!
לי לא היו שום כאבים אחרי ניתוח הטבעת, הלכתי לסידורים וקניות כרגיל אחרי יומיים, אבל לא עמדתי לבשל בלחץ ולהגיש לאורחים!

הזמנת הטבעת זה תלוי בקופה. לכל קופה ולכל ביטוח משלים יש הפרוצדורות שלו, והן משתנות כל 5 ימים בערך. לכן בכל הנוגע לכך - לשאול שוב ושוב גם 1000 פעמים את רובין.

אמילי110

New member
אז מה שהיה לי בועדה בפירוט :)

טוב אני אספר את כל מה שאני זוכרת, קודם כל איחרתי באיזה חצי שעה כי עברתי כל פקק אפשרי באותו בוקר עמוס ונסיעה של 20 דק' הפכה להיות שעה וחצי... אז הפקידה קצת עיקמה פרצוף וחשבתי שכבר פספסתי אבל בכל זאת הכניסו אותי, אז חבר'ה לבוא מוקדם ולאחר הרישום עם פקידת הקבלה לשבת באזור הספות לשתות כוס מים (יקראו לכם בשם, לא מקבלים מספר כי המספרים הם לחדרים שבצד השני) ולהירגע כי אתם הולכים לחפור!!!
עמדה 1: עובדת סוציאלית - נפגשתי עם בחורה מאוד נחמדה וחייכנית שתחילה שאלה שאלות כמו: גיל, מצב משפחתי, ילדים, מה אני עושה בחיים ולאחר מכן שאלות אישיות יותר לניתוח: היא שאלה איזה ניתוח אני רוצה לעבור, איזה דיאטות ניסיתי בעבר, למה לדעתי זה לא הצליח, האם זה לא יפריע לבן/בת הזוג שלי שאני אעבור את הניתוח כי אני לא אוכל יותר לשבת אתו ולאכול כמו בעבר, מה גרם לדעתי להשמנה, באיזה גיל התחלתי דיאטות, אילו תכונות אופי יש לי שלדעתי יעזור להתמודד עם המצב החדש ומהם התכונות שיגרמו להצלחתי בתהליך, האם לדעתי אני צריכה לאחר הניתוח עזרה כמו דיאטנית ושיחות עם עובדת סוציאלית/פסיכולוג, האם המשפחה תומכת, מה הציפיות מהניתוח... יש עוד אבל אני כבר לא זוכרת כל כך.
עמדה 2: דיאטנית- מסתכלת על בדיקות הדם שלכם... ואז יש קצת שאלות שחוזרות על עצמן, מה המשקל הכי נמוך שהיה לי בשנים האחרונות וכמה זמן הצלחתי לשמור עליו, איזה דיאטות ניסיתי בעבר, מה הרגלי האכילה שלי, לספר בערך יום בשגרת האוכל , למה אני עושה את הניתוח ועוד שאלות שאני לא זוכרת.... ואז היא מסבירה לכם על חשיבותם השונה של החלבונים, פחמימות ושומנים.... ואזזזז היא מביאה 3 דפים נדמה לי עם פירוט על הדיאטה לפניי הניתוח והנחיות לאחר הניתוח והיא מקריאה לכם חלק גדול מזה למרות שאתם מקבלים את הדף בסוף!!!
עמדה 3: הרופא - היה קצת אנטיפת במקרה שלי אז זה לקח ממש זריז... לפניי הפגישה איתו הדיאטנית נכנסת אליו, נותנת לו את מה שהיא כתבה עליכם במהלך הפגישה עמה ומשוחחת איתו על דעתה ואז פה נכנסתי והרופא ביקש את הבדיקות, שאל אם יש לי את כל המידע שאני צריכים ונתן את המלצותיו וזהו קיבלתי אישור.
מקווה שעזרתי, ניסיתי לנבור כמה שיותר...
ושאלה נוספת... לצערי כבר מיום חמישי אני עם שפעת חזקה שכוללת קשיי נשימה והניתוח ביום רביעי, מה הסיכוי שהידחו לי את הניתוח לדעתכם?

קוביd1

New member
תודה לך על הפירוט בועדה

זה שאת חולה בשפעת חזקה ואם המצב לא ישתפר בצורה דראסטית אף רופא ומרדים לא ייקח את הסיכון וינתח אותך ,במיוחד שזה לא ניתוח חירום
מאחל לך שהשפעת תעבור במהירות
שבע טוב הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
שרשור קודם

למעלה