התייעצות

פלפלית79

New member
התייעצות

הפעם אני פה בגלל דאגה לחברה.
עברה ניתוח טבעת לפני כחצי שנה. רזתה כ10 ק״ג. יש לה עוד הרבה לרדת...
כרגע סגורה על 10.5.
הבעיה - נראה לי ( ורק לי, כי היא חושבת שזה בסדר) שהיא סגורה יותר מדי.
היא ״חיה״ בעיקר על נוזלים ( מים ונס קפה) ועל מיצי פירות וירקות.
לטענתה, כמעט כל מאכל שמנסה לאכול - מיוגורט וגבינה ואילך, ״נתקע״ לה, גם אחרי ששתתה הרבה מים.
ולכן מעדיפה פשוט לשתות נוזלים או לאכול מרק טחון.
הכל - כדי לזרז ירידה.
לי זה נראה קצת קיצוני ומסוכן, אך לטענתה, היא מכניסה לגוף את על מה שהוא צריך באמצעות המיצים והמרק הטחון.
אשמח לדעתכם - האם זה נכון שאפשר להכניס את כל מה שהגוף צריך ככה?
האם זה בריא, אפילו רק לתקופה מסוימת?
מה אפשר לייעץ לה לעשות?
קצת מודאגת....
 

קוביd1

New member
התיעצות

חברתך עברה ניתוח לפני חצי שנה וירדה 10 ק"ג ,והכל נתקע לה ,נוזלים או מרק טחון ומיצי פירות וירקות מתאימים לתינוקות או למשהו שאין לו שיניים בכלל.
אלה לא חיים להמשיך בסגירה של 10.5 ,מה שאני מציע לפתוח ב1/2 או אפילו ב1CC ולהתחיל לאכול כמו בן אדם נורמלי לא נוזלים ,אני בטוח שאם החברה תאכל את כל אבות המזון ,היא תרד במשקל יותר מהר





קובי
 

אופירA

New member
מנהל
השאלה אם היא אכן מזרזת ירידה כך...

נראה לי שהיא לא מזרזת ירידה בצורה כזו.
חוץ מזה - למה היא עשתה ניתוח? כדי לעשות עוד דיאטה קיצונית כמו אלו שעשתה במשך השנים והן שהביאו אותה להשמנה מורבידית המזכה בניתוח?
מה היא תעשה אחרי ש"תזרז את הירידה" ותרד במשקל? מה היא חושבת שיקרה אחרי שהיא תפסיק עם הדיאטה הזו ותתחיל לאכול נורמלי?...

הניתוח בא לעזור לנו לאמץ אורח חיים חדש.
כדאי לנו ללמוד לחיות לפי אורח חיים חדש, גם אם הירידה תהיה הדרגתית יותר, אבל ההרגלים יהפכו להיות טבע שיעמוד לנו גם בעתיד, במשך השנים, כאשר הטבעת תהיה פחות אפקטיבית, ונצטרך לשחרר לא מעט.
לירידה ההדרגתית בתנאי תזונה + טבעת שאפשר לחיות איתם כל החיים - יש סיכוי להחזיק מעמד יותר שנים מאשר עוד דיאטה קיצונית.
סגירה לוחצת כזו של הטבעת תגרום תוך כשנתיים להרבה מחלות במערכת העיכול ולנזקים לטבעת, ותחייב את הגברת לפתוח באופן קיצוני או אפילו להוציא את הטבעת בגלל אירוזיה...
ואז מה יקרה? מה שקרה עד היום - השמנה חוזרת של הכל, פלוס ריבית.

למה פלוס ריבית? כי בדיאטה הקיצונית היא גרמה להאטה נוספת של חילוף החומרים, כך שמאותה כמות מזון שהיתה רגילה לאכול, היא תשמין יותר ממה שהיתה שמנה.

בנוסף, היא תכתוב פה ותגיד: ניתוח הטבעת לא מתאים לי, הוא נכשל, אני רוצה ניתוח אחר... אל תשכנעו אותי להישאר עם הטבעת הארורה...

אין לי מושג למה אנשים תבוניים מעדיפים להתנהג כמו השועל והכרם, כאשר אפילו השועל ששכלו קטן הבין בסופו של דבר שלא הרוויח כלום, רק הפסיד...
(השועל והכרם - למי שלא מכיר: שועל עבר ליד כרם ענבים מגודר ורצה לאכול. היתה פרצה קטנה בגדר, והוא לא הצליח להידחק אליה. החליט לצום 3 ימים וכשירזה ייכנס בפרצה. נכנס ואכל המון ענבים והשמין. עכשיו לא יכול היה לצאת מהכרם. נאלץ לצום 3 ימים שוב כדי לרזות ולהצליח לצאת מהפרצה ומכל ההרפתקאה הזו הוא נשאר רעב ועצבני).

האם גם לכביש סואן הם קופצים באור אדום, כדי להגיע יותר מהר ליעדם?
 

פלפלית79

New member
תודה. אנסה להעביר

לה את המסר.

אגב, מבחינת התנהלות נכונה עם הטבעת - ברגע שמגיעים להגבלה נכונה, ניתן להישאר איתה לכל החיים?
גם אם היא גבוהה יחסית?
או שזה דינאמי?
 

אופירA

New member
מנהל
מה פירוש גבוהה יחסית? למה הכוונה?

כעיקרון, הגוף הזר מסיליקון יכול להישאר ללא הגבלה בגוף, ולעשות את העבודה שלו. זו המטרה.
אם מתנהגים איתו יפה, אין סיבה שהוא יתבלה, יתנקב, יזוז או יפגע בשריר הקיבה/הוושט.
 

פלפלית79

New member
הגבלה

אני סגורה עכשיו על 8.5
מרגישה הגבלה
אוכלת בסדר גמור, אבל נמנעת מלחמים, בצקים וכדומה.
המניעה שלי היא מבחירה (זו החולשה שלי ) אבל גם יותר קשה ללחמים (בעיקר חלה ולחמניה) לעבור לי בטבעת.

השאלה היא מה זו התנהלות נכונה או יותר נכון מה זו התנהלות שאינה נכונה?
האם לנסות ולבלוע בכוח היא התנהלות לא נכונה?
האם הרגשה של לחץ כשאוכל מנסה לעבר (שוב, בד"כ לחמים) זו התנהלות לא נכונה?
האם הקאות (שעדיין לשמחתי לא חוויתי) זו התנהלות לא נכונה?

קראתי ואני כל הזמן נכנסת לקרוא עוד באתר שלך, אבל עדיין לא הבנתי מה מהנ"ל מהווה התנהלות שהיא נכונה או לא נכונה.
מבחינתי - אני רוצה לעשות הכל כדי שהטבעת תישאר תקינה לאורך כמה שיותר זמן.
השאלה היא איך עושים את זה ומה זו התנהלות נכונה.

תודה מראש!
 

פלפלית79

New member
ודבר נוסף

גיליתי שגבינה לבנה פשוט לא עוברת לי בטבעת.
עוברים לי ירקות מבושלים וטריים, פרכיות, יוגורט, תפוח אדמה, בשר טחון - אבל דווקא גבינה לבנה לא.
האם זה הגיוני?
 
זה מאד הגיוני
- בגלל המרקם של הגבינה

ניסית פעם גלידה? בטח גם זה לא יעבור טוב..
הגבינה סמיכה יותר מיוגורט ולהרבה אנשים (כולל אותי) היא נתקעת. אני חושבת שהיא בטח גם מתערבבת שם עם הריר שמצטבר מעל הטבעת. את מנסה לשתות הרבה לפני שאת אוכלת? זה מאד יכול לעזור.
 

אופירA

New member
מנהל
הסיפור של הגבינה מוכר. להרבה אנשים יש את זה

לאחרים לא. כל אחד מגיב אחרת.

אין הגדרה מוחלטת ל"התנהגות נכונה". זה תלוי בהרבה פרמטרים, ולכן יש הייעוץ הטלפוני ובפורום. כל ספק הכי זעיר - פשוט לשאול.
כעיקרון, המדד הוא איכות אכילה ואיכות חיים.
כלומר הקאות לעיתים קרובות זו לא התנהלות נכונה. אין להקיא. מי שמקיא ילמד את צורת האכילה הנכונה שכתובה באתר, ואם זה לא מועיל יפתח את הטבעת או יתייעץ כדי לדעת אם צריך לפתוח את הטבעת.
אסור להפעיל לחץ גדול על בית הבליעה והוושט כדי להצליח לאכול. רק לחץ קטן, סביר, שלא גורם לכאבים. אפשר לתמרן בעזרת שתייה, נשימות עמוקות וכל אלו - בתנאי שאין כאבים ועומס גדול מאוד. בכל מקרה אחר - צריך לפתוח את הטבעת מעט.

אין להשלים עם מצב של חוסר איכות חיים - קצף לבן, רפלוקס בלילה, אפילו מעט ולפעמים. בחילות, כאבים, חוסר יכולת לשתות או לאכול הרבה שעות. כל מצב כזה אינו נורמלי, ויש למנוע אותו (ייעוץ ספציפי לבעיה. בד"כ - יש לפתוח את הטבעת ולשנות תזונה ואורח חיים).

פתיחות וסגירות צריכות להיות לא קיצוניות. לכן לא מחכים הרבה זמן עם מצב של חוסר איכות חיים, כי אז יש פגיעה וחולי ברקמות הפנימיות, וצריך לפתוח את הטבעת פתיחה גדולה יותר כדי לאפשר להם להחלים. ככל שהפגיעה נמנעת או קטנה, כך צריך לפתוח פחות.
צריך להיות מחובר לרופא/מרפאה/אפשרויות לפתוח את הטבעת במנות קטנות בהתאם לצורך, מספיק בזמן, ולא להיאלץ להגיע במצב חירום למיון, בו פותחים את כל הטבעת או הרבה CC בבת אחת.
והכי חשוב - סגירות נחוצות אך ורק באופן הדרגתי, גם אם הסגירה לא מספיקה. ההדרגתיות חשובה ונחוצה, ויש לתת לה את הזמן הנכון.
לא סוגרים שוב אחרי שבוע ולא אחרי שבועיים. בד"כ סוגרים אחרי 4 שבועות, ואם יש סיבה אז 3 שבועות. (שבועיים זה לא מספיק זמן לדעת אם ההגבלה טובה או לא. והקיבה צריכה להתרגל גם לשינוי שאת לא מרגישה בו. היא מאוד מרגישה אותו).

כך שאם נאלצת לפתוח הרבה בבת אחת, לא סוגרים חזרה הרבה. אם נאלצת לפתוח לעולם לא סוגרים חזרה למה שהיה. מה שהיה מת. עכשיו סוגרים שוב בהדרגה רבה, בהתאם ליכולת האכילה המתפתחת כל 3 שבועות לפחות, עד שיש הגבלה טובה ולא גדולה מידי.

וכמובן הרגלי אכילה נכונים - לאט, בהפסקות. יותר הפסקות בתחילת האוכל, כשצריך. לשתות לפני האוכל בהתאם לצורך. לפזר האכילה למנות קטנות במשך היום, כל שעתיים - שלוש. להימנע בהתאם לצורך (רבע שעה, חצי שעה, שעה מכסימום) לאכול לפני השינה. אפשר להימנע יותר אם רוצים ורגילים. אבל לא חובה. בכל מקרה ששעה שלמה לא מספיקה, זה חוסר איכות חיים, וצריך לפתוח קצת.
 
למעלה