התייעצות

tha doggfather

New member
התייעצות

שלום לכולם,
לפני כ-8 חודשים עברתי ניתוח לתפירת המינסקוס לאחר שהיה לי קרע במינסקוס..
עברו 8 חודשים אך הכאבים לא חלפו.. חזרתי אל הרופא שניתח אותי.. הפנה אותי ל-mri ... ולאחר מכן המליץ לנסות לתפור אותו שוב.
הלכתי לרופא נוסף לקבל חוות דעת שנייה. הוא אמר שאין טעם לתפור שוב.. אלא פשוט לחתוך את המינסקוס.. לצערי מיקום הקרע אצלי הוא בעייתי ולחתוך את המניסקוס אומר לחתוך כמעט את כולו! מה שיכול להשפיע בעתיד..
שניהם אמרו שזה לא יחמיר אם אני אמשיך להתאמן ושזה נתון רק להחלטתי וכמה כואב לי.. העניין הוא שאני כבר כל כך מפחד מהכאב, אפילו אולי יותר ממה שהוא באמת. שמעתי רבות על כך שפיזוטרפיה מקצועית, עם חיזוקים נכונים יכולים לחסוך ממני ניתוח נוסף, והכי חשוב להקל עליי את הכאב..

אשמח לשמוע מהחברה כאן שיש להם נסיון עם פציעות השתקמות וכ'ו מה דעתכם והאם באמת בטיפול פיזוטרפיה וחיזוק נכון של שרירים אוכל לחסוך את הניתוח הנוסף הזה.. או חיתוך לגמרי של המינסקוס...

תודה רבה מראש...
 
התייעצות

שלום לשואל,

כיום יש עדויות הולכות ומתרבות לכך שטיפול שמרני (כלומר, לא ניתוחי) אחרי פציעות ברך שונות הוא יעיל, הרבה פעמים יעיל יותר מטיפול ניתוחי.
חשוב מאד להבין שקרע במניסקוס, אלא אם הוא יוצר הגבלה בתנועה (במקרים של קרע טראומטי לא ניתן ליישר את הברך בגלל פיסת מניסקוס המונעת מכאנית את היישור) אינו הגורם הישיר לכאב. כלומר, יש מספיק אנשים שהמניסקוס שלהם קרוע (או נותח, או הוצא) ואינם סובלים מכאב.
על מנת להבין את זה צריך לדעת שכאב הוא יישות בפני עצמה שאינה קשורה ישירות לפציעה, אלא לפירוש שהמוח שלנו נותן לחבלה. במילים אחרות - העובדה שאתה מפחד מהכאב, תורמת לכאב שלך. זה, דרך אגב, נכון תמיד - כאב תמיד הוא תגובה של המוח שלנו למצב שהוא מפרש כמסוכן.
8 חודשים אחרי ניתוח ברך, הרקמות בתוך הברך כבר החלימו ככל האפשר (95% מרקמות הגוף שלנו מחלימות תוך 3 חודשים מהפציעה) והכאב שנשאר בשלב זה (כאב כרוני = כאב שנמשך מעל 3 חודשים) אינו מעיד על נזק נוסף לברך אלא על כך שהמוח שלך ממשיך לפרש את תנועת הברך כמאיימת. בשלב זה, אם לא עשית זאת עד כה, הגיע הזמן לחזור בהדרגתיות לתפקוד מלא (כולל פעילות גופנית), לחזק מאד את השרירים סביב הברך ולהגיע למלוא טווחי התנועה.
בפיזיותרפיה יידעו לעזור לך לעשות את זה נכון !!!

על מנת להבין יותר את נושא הכאב ממליצה לצפות בסרטון הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=4b8oB757DKc

ולגשת לפיזיותרפיסט/ית על מנת לקבל הסברים מלאים יותר, ולבנות תכנית טיפול רלבנטית

בהצלחה,
עדי
 
למעלה