התייעצות

88סול

New member
התייעצות

היי,
עבדתי במוקד טלפוני במשך 4 חודשים.
היה שם יחסית נחמד ומשכורת בסדר.
עזבתי שם בגלל סכסוך בין עובדים ובגלל שגם אחד מהם התחיל להטריד אותי.

שאלתי היא; אם הייתם במקומי והולכים לראיון עבודה, ושואלים אתכם למה עזבתם את העבודה הקודמת?
אז מה הייתם עונים?
הרי אפשר לספר את כל האמת...

תודה רבה למי שמגיב!

88סול

New member
התכוונתי

שאי אפשר לספר את כל האמת בראיונות עבודה*

bitchsayer

New member
אחת משתי אפשרויות:

אם את הולכת להתראיין במקום עבודה של שירות לקוחות, אז אופציה אחת היא להגיד את האמת (רק לגבי זה שעזבת בגלל סכסוך עובדים, לא לדבר על ההטרדה המינית) ולהוסיף שאהבת את העבהודה, יש לך אוריינטציה שירותית וכו'. אם את יכולה להביא המלצה ממישהו על 4 החודשים האלה אז אין לך מה לדאוג.
אופציה שנייה היא לא להזכיר את זה בקו"ח. מדובר בכולה 4 חודשים, את יכולה להגיד שעשית טיול בחו"ל או עבדת בעבודה זמנית כלשהי.

היא לא אמרה הטרדה מינית- היא אמרה

שאחד התחיל להטריד אותה. זה לא חייב להיות מיני בהכרח.
אבל גם אם כן- למה צריך להסתיר את זה?
זה סיבה מאוד מאוד מאוד לגיטימית לעזוב עבודה.
מי שמוטרד במקום עבודתו לא אמור להתבייש בזה.

bitchsayer

New member
נכון, היא באמת לא אמרה.

טעות שלי. זו סיבה מאוד מאוד לגיטימית לעזוב מקום עבודה, אבל בואי לא נהיה תמימים. מעסיק ששומע את זה בראיון עבודה יכול לחשוב כל מיני דברים ואולי לסמן אותה כ"בעייתית". זה פרט מידע לא רלוונטי למסור בראיון עבודה שיכול יותר להזיק מאשר להועיל לה.

+ מוסיפה

רק מוסיפה
מעסיק לא יסמן אותה בעייתי
כי זה לא אשמתה.

פשוט עדיף לא לפתוח תיבות פנדורה...
מעסיק יכול לשאול מה קרה\למה\איך\ האם הגשת תלונה\למה לא הגשת וכדומה... וזה לא ממש טוב לדבר על דברים כאלו באופן כללי.

ברור שלא.

אני תמיד בעד פוליטקלי קורקט וסינון המידע.

אפשר לקרוא לדבר אחד במיליון שמות:
שקר לבן, שקר, לעגל פינות, לסנן מידע.

מה לא משנה.
יש פשוט דברים שלא אומרים ברעיון עבודה,
וזה אחד מהם.

אגב,
את יכלת להגיש תביעה על הטרדה בעבודה.
מנהל\ת העבודה היתה צריכה לדאוג לזה... מכעיס שמנהלים לא מטפלים בבעיות העובדים..

In Another Time

New member
מסכימה עם יוצרת עתיד

עלייך להתכונן לראיון ולמצוא סיבה שמשקפת את האמת, אבל לא זורקת אותך לכרישים, לא מציגה את האמת במלואה, לעגל פינות.

תחשבי על עוד סיבות למה לא אהבת את מקום העבודה הקודם, אבל שישחקו לטובתך ושישמעו סבבה עבור המראיין.
נקודות למחשבה: אפשרויות קידום, תנאי עבודה - שעות, סופשים, סביבת עבודה, מרחק מהבית, הסעות, אם נתנו לך לקחת אחריות, אם נתנו לך במה ליוזמות חדשות...
בטוחה שיש יותר משתי סיבות

Hawkgirl

New member
גם מסכימה עם יוצרת עתיד

הייתי במצב דומה לשלך וקודם כל אני לא הזכרתי שום דבר מהעבודה הקודמת בשום ראיון.
אם היו שואלים אותי למה לא חזרתי לעבודה הקודמת(הייתי אחרי טיול בחו"ל) הייתי אומרת שהרגשתי תחושה ל מיצוי, או שלא ראיתי את עצמי מתקדמת שם, או ששינויים בחיים האישיים הביא לכך שנאלצתי לעזוב(וכאן אפשר להמציא מלא תירוצים {; )
בכל מקרה, עדיף שבראיון עבודה ממש לא להזכיר שהיו סיכסוכים בעבודה או משהו כזה.

oromer

New member
מנהל
אני הייתי

משמיטה את הפרט הזה או לחילופין ניתן להגיד שלא קיבלת מספיק משמרות, ולא היו בונוסים ולכן היה שכר נמוך.

אם תגידי את כך האמת זה יתפרש בצורה בעייתית וסיכוי שלך להתקבל נמוך מאוד.

Purple Mushroom

New member
אז הייתי מספר את האמת,

כפי שסיפרת כאן.
אני עבדתי בעבר ב2 חברות סקרים, במוקד, ובאמת עבודה עם אנשים זה דבר מורכב. היו שם כל מיני דברים (בעבודה האחרונה)
אגב, עדיין מחפש עבודה דומה בתחום.

למעלה