התייעצות

התייעצות

שלום לכולן,כבר תקופה ארוכה שלא כתבתי אבל אני תמיד עוקבת :)עדכון מהיר: בדצמ׳ האחרון עברתי לפרוסקופיה להסרת מוקד רקטווגינלי. הניתוח עבר בהצלחה, רק שאני המשכתי לסבול מכאבים. בירור נוסף העלה הידרונפרוזיס בכלייה הימנית שנגרם מהיצרות בupj (נמצא באיזור החיבור בין אגן הכלייה לשופכן). כמובן שישר חשבתי שהאנדו הוא שאחראי על העניין, אך הרופאים אמרו שחסימה כתוצאה מאנדו׳ לרוב קורת באיזור חיבור השופכן ושלפוחית השתן.עברתי ניתוח אנדופילוטומי לפתיחת ההיצרות והושאר סטנט למשך 6 שבועות. עם הוצאת הסטנט חזרו הכאבים ולאחר אשפוז עם דלקת הוחלט שצריך לנקז את הכלייה... אז אני כרגע עם נפרוסטום עד לניתוח הבא...עכשיו לשאלה האם יש פה בחורות אחרות עם נסיון דומה? האם יתכן שאצלי במקרה אני סובלת גם מאנדו וגם מחסימה באיזור הכלייה? האם יש פה מישהי שהאנדו ״הגיע״ ממש לאיזור הכלייה?בחיפוש שעשיתי בארכיון הפורום לא הצלחתי למצוא תשובות לתהיות שלי.תודה לכולן.

אנדו עם מעורבות כלייתית

קפיץ קפוץ מקפיצה... אולי למשהי יש תשובה?

לואי84

New member
מה רשמת במנוע החיפוש?

כי דווקא כן היו בפורום בנות עם מעורבות כלייתית שכתבו בנושא. וגם המליצו על ד"ר דותן שעובד בשיתוף פעולה עם מרפאת האנדו' בתל השומר.

תודה על התגובה :)

מהחיפוש שערכתי בפורום אכן ראיתי שיש/היו בחורות עם מעורבות כלייתית אבל לא הצלחתי להבין אם המוקדים שהיו להן היו ממש באיזור מוצא הכלייה (איפה שאצלי נמצאת החסימה) או יותר למטה באיזור השופכן/שלפוחית השתן.

שמיץ1

New member
כשאומרים שמשהו *לרוב* או *בדר"כ* כך או אחרת...

מתכוונים שהכל יכול להיות. זה שהסטטיסטיקה אומרת שאנדו' של הכליה הוא לא שכיח, זה לא אומר שהוא לא קורה.
לראייה, צרפתי מאמר שמעיד על כך. המאמר מתאר מקרה של אישה צעירה שהתגלה אצלה אנדומטריוזיס של השחלות ושל הכליה. הרופאים זיהו כמה מוקדי אנדו' בתוך הכליה, ואישרו את האבחנה בבדיקה היסטולוגית. הם מציינים שכאבים מתמשכים בדרכי השתן ותגובה ירודה לטיפולים נפוצים צריכה להעלות את האפשרות של אנדומטריוזיס.

ואוו שמיץ! אני מורידה בפנייך את הכובע!

עשיתי כל כך הרבה חיפושים אחר מאמר בנושא וזה לא עלה בחכתי...מיד מתיישבת לקרוא אותו!ולגבי מה שאמרת עם הימצאות אנדו׳ באיזור הכליות. לפני הניתוח האחרון (האנדופילוטומי) הרגשתי כמו תקליט שבור שכל רגע מעלה את עניין האנדו. אבל עכשיו שהניתוח לא הצליח, והייתי מאושפזת במח׳ האורולוגית בתל השומר, עניין האנדו׳ כבר לא כל כך נשלל... תודה שוב!

ארי1807

New member
לי

לי היה גוש רקטואגינאלי שחסם את אורטר הכליה והדבר גרם להידרונופרוזיס. גם לי הכניסו סטנט ונפרוסטום שזה היה סיוט!!!. כל שבוע הייתי על מורפיום ואנטיביוטיקה . אחרי הניתוח השאירו לי את הסטנט ונפרוסטום לעוד חודש ורק שהוציאו את זה הרגשתי הטבה בכאבים. אבל מוקד בכליה לא היה לי רק היצרות ש״ח צינור השופכה. אני תמיד יהיה מוגדרת עם הידרונופרוזיס כתוצאה מזה..אני כאן אם את צריכה משהו תחזיקי מעמד:)

תודה רבה על התגובה

לפני כמה זמן עברת את הניתוח? איך את מרגישה בימים אלו?ולגבי הכלייה, הבנתי שהיא תשאר כך וכבר לא תחזור להיות חטובה ויפה... אבל העיקר שהתפקוד שלה לא ינזק ושהכאבים הנוראיים הללו יחלפו ולא יחזרו!

ארי1807

New member
תגובה

היי אני כמעט שנתיים אחרי הניתוח ואני מרגישה נפלא;) הגוף נקי ואין כרגע מוקדים של אנדו גם החצוצרות שהיו סתומות אחרי הניתוח נפתחו:)...מקווה להיכנס כבר להריון -עשיתי חמישה טיפולים אז כבר עייפתי.וכן הכלייה תשאר תמיד עם הידרונופרוזיס. אני טופלתי אצל דר זוהר דותן המדהים וסוריאנו. תרגישי טוב אם את צריכה משהו תפני אלי בפרטי ונשוחח.

למעלה