התייעצות

קמוש1

New member
התייעצות

שלום לכולם,
זה הקשר הרציני הראשון שלי, אני בת 27 . הבחור שאותו הכרתי בחור טוב, היה בנינו בסיס מאוד טוב על ההתחלה מהר מאוד ידענו שנינו שזה הולך לכיוון רציני והבנתי שזה הולך להיות קשר שונה. אנחנו כבר חודשיים יחד, ולפני שבוע וחצי התחלתי להרגיש שאני לא מספיק מתגעגעת אליו, שאין לי כבר את הריגושים והפרפרים בניגוד לקשרים אחרים שהייתי בהם. אבל עם הבחור הנוכחי לא הרגשתי שאני מתרגשת ממנו לא הרגשתי התרגשות מטורפת גם כשהייתי פוגשת אותו אחרי כמה ימים לא הרגשתי געגוע מטורף. אולי בגלל שהוא נתן לי בטחון בקשר על ההתחלה- ידעתי שהוא תמיד יהיה שם, ידעתי שהוא לא יסנן ויעלם לי.
בתקופה הזאת מאוד הערכתי אותו כי עברתי לגור באיזור שלו (בגלל עבודה לא בגללו) אבל הוא עזר לי מאוד עם המעבר עם קניות לבית לסדר דברים היה איתי נתן לי את ההרגשה הכי בטוחה בעולם ואין ספק שהמעבר לאיזור אחר היה קל יותר בזכותו. וזהו הרגשות שלי היו בעיקר תחושת בטון והערכה. היום אני מרגישה שלא הייתה לנו התחלה בקשר, לא הייתה התלהבות וריגושים פשוט הכל זרם טוב בהתחלה וככה זה נמשך וכן הרגשתי שזה קצת חסר לי למרות שתמיד רציתי להגיע למקום בטוח בזוגיות בלי און&ואוף

שלשום עברתי תאונת דרכים נכנסתי במישהו האוטו שלי כולו נמעך אני לא נפגעתי. רק היום התחילו לי כאבים. הוא באמת התקשר בשעות הבוקר ודאג לי, אבל התאונה שעברתי השפיעה עליי קשה כל היום בכיתי והוא כל הזמן אמר לי שיש מלא אנשים שעושים תאונות והעיקר שלא קרה לי כלום , אבל כמובן שזה לא מנחם אותי. עד הערב לא שמעתי ממנו. ציפיתי ממנו שיתקשר יותר והוא לא התקשר עד הלילה הוא הבין ממני שאני בסדר ואין צורך יותר להתקשר. בלילה אני התתקשרתי אמרתי לו שאני לא נוסעת הסופש לבית שלי שאני נשארת אצל ההורים שלי ואם הוא רוצה לבוא אמר שין לו כח לנסוע נסיעה של שעה ואמר לו נורא אם את צריכה עוד כמה ימים אצל ההורים תישארי שם. כאילו ניסה להשתיק אותי. התבאסתי אמרתי לו שיעשה מה שהוא רוצה וככה נגמרה השיחה. למחרת לא דיברנו בכלל הוא אפילו לא שלח הודעה לשאול לשלומי. עד שששלחתי לו הודעה שאני מאוכזבת ממנו מאוד שברגע שהכי רציתי שיהיה לצידי הוא נעלם הוא טוען שגם הוא כועס עליי שכל פעם שיש בנינו אי הסכמה אני מחליטה להיעלם ולכעוס. אניי מבחינתי התאכזבתי ממנו הייתי פגועה גם עברתי תאונה לא פשוטה הכי ציפיתי שיבוא ויהיה איתי ולא יקח את זה כמובן מאליו. הוא אומר שאני דפקתי את האוטו וזה לא תאונה כי אני בסדר. אבל זה מעצבן אותי כי גם אם אני בסדר גופנית זה לא אומר שנפשית אני בסדר ואני הכי צריכה אותו פה איתי ולא ניראה לי שאכפת לו ככ.. גבר שאכפת לו ישר הולך לאישה שלו מפנק... תומך..
על אחת כמה וכמה בגלל שעברתי תאונה! אני חושבת שאם היה קורה לי משהו אחר הרבה פחות קריטי והייתי צריכה אותו פה איתי לא בטוח שהוא היה בא אחרי דבר כזה..אם סתם הייתי רבה עם חברה או קורה לי בעיות בעבודה אני חושבת שחבר צריך להיות לצידי ברגעי משבר ופה הוא לא הוכיח את עצמו.

אם זה היה הפוך אני יודעת שהייתי רצה לראות שהכל בסדר איתו. אני בוחנת אנשים לפי התנהגויות ומעשים וזה שהוא שואל כל הזמן אם אני בסדר לי זה לא מספיק..במקום שיבין אותי ינסה לתקן את הטעות הוא ממשיך להתעלם ממה שביקשתי ממנו
מבחינתי הוא הראה פה חוסר איכפתיות, גבר אחר היה שומע תאונה ישר היה בא אבל לא- הוא לוקח את זה באדישות לא מעניין אותו העיקר הוא מתקשר ואם הוא שומע שאני בסדר אז זה מספיק לו הוא חושב שלא צריך להתאמץ ולבוא אם אני אצל ההורים שלי כי פה הם דואגים ואני לא לבד מה זה קשור???
אני באמת לא יודעת איך להמשיך איתו קשה לי אחרי דבר כזה להלביג ולהמשיך הלאה..
מבחינתי נוח לו, הוא לא רוצה להתאמץ, כי אם היה אכפת לו הוא היה רץ לראות אותי וזה לא ככה
הוא מפיל הכל עליי שאני רואה רק את הדברים השלילים... נכון שהוא דואג לי ועזר לי בהתחלה אבל מה שחשוב לי זה מה קורה עכשיו..
הוא אומר שאני סתם מנפחת את הדברים וסתם לקחתי את התאונה קשה... שלא קרה לי כלום ואני בסדר..
זה מעצבן שהוא שופט אותי במקום שהוא לא היה בו...
כל העניין הזה גרם לי לתחושת אכזבה ממנו, כבר לא יודעת מה בא לי, ציפיתי שכשאני אדבר איתו על מה שמפריע לי הוא יבוא וינסה לתקן או ינסה לשפר את ההרגשה שלי וזה לא קורה..
אתם חושבים שאני צודקת בתחושות שלי? או שאני מזגימה?

רואה 6 6

New member
אני חושבת שיש כאן כמה ענינים

אבל אחד מרכזי: האכזבה שלך. אכזבה שההתחלה לא מה שדמיינת, אכזבה מכך שאת עוד לא סופר מתגעגעת וכעת אכזבה מכך שהוא לא יושב לידך כל הזמן הזה. זה משהו שנראה מרים ראש כל הזמן מרגע שהקשר הושק. במקום השני יש תקשורת בעייתית: שני אנשים שנוקטים בשיטות לחימה בשטח בנוי: מציצים מעבר לקיר,יורים ונעלמים שוב. דבר שלישי, היעדר פרופורציות.
ההרגשה שלי שהיה לך הרבה זמן לעצב בדמיונך את הקשר האידיאלי והמציאות לא מסתדרת לך איתו. כעת, לאחר התאונה את נורא, נורא רוצה שזה יהיה בדיוק, כאילו, יש כאן אירוע קשה גוד דאמט,לפחות בזה שישיר איזו פואמה והוא מסרב .שניכם כועסים ושניכם שופטים אחד את השני במקום להקשיב לרגשותיו אחד של השני.
בסוף סופו של הענין, עברת אירוע מפחיד, אני מאחלת שלעולם לא תיקלעי לכך שוב ויותר משמח שייצאת בלי פגע. יתכן שהוא מודד את הדברים ככה וכל הסיפור זה שוני בפרשנות של הענינים אצל כל אחד. זה בדיוק המקום היכן יש צורך בהקשבה יותר מאשר בהטחת האשמות כי רק כך תוכלו לגשר על הפערים.

בנוסף למה שנכתב מעליי,

הייתי גם אומר שיש לכם כאן הזדמנות נהדרת לפתוח דיאלוג ביניכם ולהבין זה את זה. הנה, נזדמן לכם אירוע שבו את ציפית ממנו להתנהג בצורה מסויימת, והוא לא התנהג כך. לשמחת כולם, זה לא אירוע קשה במיוחד (כמו, חלילה, מחלה קשה, נכות, או פשיטת-רגל כלכלית טפו טפו טפו) אלא אירוע שבסופו של דבר יצאת ממנו שלמה בגופך ונפשך.
אחרי שתעבור התקופה הראשונית שבה את עדיין מזועזעת מהתאונה עצמה, כדאי לשניכם לשבת זה עם זו (ואולי גם להיעזר במישהו מקצועי יותר כדי לתת מסגרת והכוונה לדיון), ולהבין בצורה לא שיפוטית ולא מאשימה מה הגורמים לפער ביניכם ולבעיה בתקשורת שגיליתם כאן.
&nbsp
זה לא קל לדבר על הדברים האלה בלי להתחיל להפנות אצבעות מאשימות, וזה גם לא ייגמר בעשר דקות של שיחה. שניכם תצטרכו לקבל את העובדה שאין פה צד צודק וצד טועה, אלא יש פה קצר תקשורתי שצריך לתקן. אם תצליחו, תגלו שהקשר ביניכם ייצא מהתאונה הזו מחוזק ולא מעורער.

קמוש1

New member
כן אבל איך מתגברים?

השיחה הזאת הובילה לעוד ועוד דברים וגילתי הרבה פערים בנינו בעקבות כך. יש בנינו הרבה אי הסכמה.
זה רק גרם לי לכעוס עליו יותר ואני לא יודעת אם אני רוצה להמשיך..ירד לי ממנו
הוא איכזב אותי ברמו למרותת שהוא אמר שהוא יתקן את הטעות והוא מצטער
תמיד שקורה לי דבר כזה אני מרגישה שאני מתרחקת / קרירה
ובאמת קשה לי:(

יש פה שתי אפשרויות. האמת שיש יותר, אבל שתיים גדולות.
&nbsp
אפשרות אחת: שאתם באמת לא מתאימים בכלל, והפערים גדולים מדי, ואת לא תצליחי להפסיק לכעוס על הדברים האלה ולא תצליחי להפסיק להתרחק ולהיות קרירה, והוא לא יצליח להתנהג שונה. במקרה הזה אתם לא מתאימים. תגידו יפה שלום ותיפרדו.
&nbsp
אפשרות שניה: ששניכם תצליחו להשתנות. אם את כותבת כאן את הדברים שאת כותבת, סימן שיש לך רצון לשמר ולהציל את הקשר, ומדברייך נשמע שגם הוא מתייחס לדברים שלך ברצינות, לוקח לתשומת ליבו ומעוניין לתקן. במקרה הזה צריך לעבוד, וזה לא קל וזה לא קצר, אבל זה יהפוך אתכם לזוג יותר טוב.
&nbsp
אף אחד לא יכול להגיד לך איזו משתי האפשרויות נכונה. את יכולה לשאול בפורומים, חברות ומשפחה, אבל בסופו של דבר זו את שיודעת מה את מרגישה ומה את חושבת. קחי לך קצת זמן להירגע מסערת-הרגשות של התאונה והריב, כדי שלא תחליטי בפזיזות, ותקבלי החלטה לאן אתם הולכים.
&nbsp
לסיום אציין, כיוון שכתבת שזה הקשר הרציני הראשון שלך, שדברים מהסוג הזה קורים בכל זוג. גם אם תיפרדי מבן=הזוג הנוכחי שלך (שכאמור, ייתכן שזה הצעד הנכון), גם עם הבא בתור יהיו אי-הסכמות ואי-הבנות.
אין זוג שחי בלי לריב, ובלי להתפשר ובלי לדבר ולהשתנות. ונצטט כאן את שיר האהבה הטוב ביותר שנכתב על ריב בין בני זוג, הלא הוא "תיכנסי כבר לאוטו וניסע" של מאיר אריאל זצ"ל: "אני לא מכיר מילה או משפט שסוגרים ענין. הרבה מלים צריך, הרבה משפטים".
&nbsp
בהצלחה באשר תלכי.
&nbsp

קמוש1

New member
היי

תודה על התגובה המפורטת אני בטוחה שבכל קשר יש ריבים ואני יכולה להבין את העניין שהוא מצטער והינה הוא מוכן לתקןהוא הבין שעברתי תאונה לא פשוטה לקחתי את זה קשה והוא צריך להיות פה לצידי ולא לקחת את זה כמובן מאליו כמו שהוא אמר לי את לא עברת תאונה את דפקת את האוטו בשבילי זה זלזול במה שאמרתי לו גם אם הייתי רק דופקת את האוטו ואני צריכה שהוא יהיה לצידי ברגע כזה הוא מקל ראש בעניין ובמה שאני אומרת לו!! אתמול דיברנו והוא הבין שהוא טועה והיום הוא יבוא אבל השיחה אתמול בלילה גררה עוד ריבשבה הוא אומר לי לא כל פעם שיקרה לך משהו אני אבוא עד להורים שלך אנמ התחלתי את הקשר רק בגלל שידעתי שאת עוברת לפהזה מאוד פגע בי והוא לא מוכן לשנות את דעתו בנושא אני מצפה מבן זוגי שיבוא אם קורה משהו גם אם סה הדבר הכי קטן לטענתו אם אני אהייה שבוע אצל ההורים רחוק ממנו ויבוא לנו להיפגש אני צריכה לחזור וניפגשזה לא אמור להיות ככה וזה ממש אבל ממש מעצבן אותיייי! כי אם זה היה הפוך אני כן הייתי מתאמצת בשבילו ואני רואה שזה לא ככההוא רוצה מבין והכל, אבל רק בתחום של האיזור שלוהוא לא מוכן לעשות נסיעה של שעה כי אין לו כח זה ממש מוריד לי אם הבחור לא מוכן להשקיע בשבילי קצת מעבר אני מתחילה לחשוב..

sweetjane1982

New member
אני חושבת שאת מגזימה. למזלך, לא קרה לך כלום אז מה

את רוצה ממנו?
בקשר לפרפרים- גם ככה הם נעלמים אחרי תקופה מסויימת.
לדעתי זה לא נשמע שאת הכי בקטע שלו ומחפשת סיבות לריב ולהיפרד ממנו

A לוןA

New member
נראה שהתאונה הציפה כמה דברים על פני השטח

שהם לא רק נקודתיים כלפי התאונה- אלא בכלל.
מצד אחד את מתארת בחור נהדר, איכפתי עוזר ומפנק- ומצד שני אחד כזה ש"לא אכפת לו" וזורק- זה לא מסתדר.
דבר ראשון שאת צריכה לעשות- וזה משהו שהוא לא קל, אבל בהחלט מביא להכי הרבה תוצאות- שבי עם עצמך וראש וראשית להכל בררי עם עצמך איפה החלק שלך בסיטואציה. מה את עשית לו בסדר, איפה את טעית, איפה את יכולה לתקן. התיקון העצמי הוא הדבר היחיד שהוא לחלוטין בידייך, ולכן יש לך עליו הכי הרבה השפעה.
אחרי שתעשי עם עצמך את החשיבה הזו, תוכלי לבוא אליו ולהגיד לו- ראה, חשבתי עם עצמי. הגעתי למסקנות א ב ג עם עצמי- אבל אני חשה מאוד פגועה מדברים 1 2 3 שעשית- בוא נראה איך משפרים/מתקנים/נמנעים להבא.

(אגב, השורה שלך של "מה הוא עשה עבורי עכשיו" מזכירה לי את אדי מרפי שבאחד הסטנד-אפים שלו הביא את האישה המערבית שכל הזמן שואלת what have you done for me lately)

ודבר אחרון- אם את אומרת דבר אחד (אני בסדר) ומתכוונת לאחר (אני רוצה אותך לידי)- משהו בתקשורת שלך לקוי. אף אחד לא טלפת ולא צריך או יכול לנחש את הרצונות שלך. אם את רוצה- תגידי. אם לא אמרת- אל תבואי בטענות. להגיד א לצפות ל-ב' ולהתעצבן שקורה א'- זה ילדותי. החיים זה לא סרט הוליוודי :)

רק להוסיף משהו קטן

על כל הדברים החכמים שנכתבו לפני-
&nbsp
להרגיש שמתאכזבים ממך כל הזמן, שכועסים שאתה "לא בסדר", שאתה כל הזמן צריך לבקש סליחה ולהתנצל-
זה מאוד מאוד מעייף ומכעיס.
בסופו של דבר, מי רוצה בן/ת זוג כזה?
&nbsp
ניחוש שלי-
גם אם תפרדי מהנוכחי ה"עיניין" הזה יחזור על עצמו עם הבן זוג הבא.
וכאן, כמו שאמר אלון, נכנסת האחריות האישית שלך לשינוי התקשורת, הציפיות מהמציאות והיכולת שלך לומר מה את רוצה.

Sugar Magnolia

New member
את רוצה שהוא יתייחס אליך כמו נסיכה.

יקרקר, יפנק וישקיע את זמנו וכספו.
&nbsp
והוא... הוא לא רואה מולו נסיכה. הוא רואה בחורה, סבבה והכל, אבל לא משהו מיוחד.
&nbsp
יש אנשים שיגידו לך ללכת למצוא מישהו שיחשוב שאת נזר הבריאה (קחי בחשבון שאת לא בהכרח תרצי אותו חזרה)
יש אנשים שיגידו לך להתבגר ולהבין שאת לא נזר הבריאה (קחי שחשבון שזה קשה)
&nbsp
אני? אני אומרת לך להפוך את עצמך לנסיכה.
מה את נותנת לקשר ששווה את היחס שאת דורשת? תשומת לב לא נחשבת. את זה כולן נותנות. לא מצרך נדיר. מה באמת מיוחד בך ששווה את ההשקעה?

למעלה