התייעצות

פליאו

New member
התייעצות

מעצב מחו"ל הכין לי לוגו, אבל לא שלח קובץ פתוח או VECTOR...
האם זה אומר שאני לא יכולה לשנות את הגודל לפי הצרכים שלי? גם לא אצל מעצב אחר?

תודה!

Nandn09

New member
לפי חוזה

בד"כ אם קנית לוגו אמורים לשלוח לך את הקובץ הוקטורי , אלא אם כן מצוין בחוזה אחרת,מה כתוב לך ?

פליאו

New member
שלחו לי קובץ PSD, איך אני פותחת אותו?

איזו תוכנה צריך? ואיך ניתן להוריד אותה?
&nbsp
תודה!

rondadon1985

New member
PHOTOSHOP

ואני מקווה בשבילך שהלוגו עוצב בצורה וקטורית, אחרת הגדלה שלו תגרום לאיבוד איכות.

יש תוכנה חינמית שממש כמה הודעות למטה מישהו המליץ עליה לשימוש עם קבצי PSD, קוראים לה GIMP.

אם את לא מסתדרת, את מוזמנת להעביר לי את הקובץ (אם את מעוניינת שלחי הודעה בפרטי ואשלח לך דוא"ל),
אני אשמור לך אותו כPDF כדי שתוכלי להשתמש בו לדפוס כמו שצריך (בהנחה שהוא אכן יוצר באופן וקטורי).

פליאו

New member
תודה רבה!

פניתי אליו, הוא אמר שהלוגו עוצב בפוטושופ...זה אומר שאי אפשר להעביר ל-PDF?

rondadon1985

New member
הכל אפשר להעביר לPDF

השאלה אם זה עוצב כך שלPDF יהיה יתרון.
&nbsp
הסבר קצר ותמציתי:
פוטושופ בעיקרון היא לא תוכנה וקטורית אבל אפשר ליצור בה אלמנטים וקטוריים.
היתרון בעיצוב וקטורי, זה שה"תמונה" היא בעצם אוסף של נוסחאות מתמטיות, שיוצרות צורות, כך ששינוי של הגודל שלה, גורם לחישוב מחדש של הצורות, וכך הן שומרות על האיכות שלהן.
אם העיצוב וקטורי, אז PDF שומר עליו וקטורי, ולכן הוא שומר על האיכות.
אם הלוגו לא מעוצב באופן וקטורי, אז הוא בעצם תמונה, כלומר, אוסף של נקודות (נקראות פיקסלים) בצבעים שונים. ברגע שרוצים להגדיל תמונה כזו, אז אין שום נוסחאות מתמטיות, ומה שהמחשב עושה זה ליצור יש מאין, כלומר, הוא יוצר נקודות נוספות, לפי החישוב שלו, ונותן להן צבע קרוב לנקודות המקוריות, ומה שנוצר זה אפקט של "פיקסול", כלומר, התמונה מאבד איכות.
דוגמה למשל, אם רוצים להגדיל איזור מסויים בתמונה רגילה ולא וקטורית:
http://www.windowsphotostory.com/images/pixelation.gif
&nbsp
ומכאן למסקנות:
אם הלוגו עוצב באופן וקטורי, אז אפשר לשמור אותו בPDF ולקבל את היתרונות של העיצוב הוקטורי.
אם הקובץ לא עוצב באופן וקטורי, אז לשמירה בPDF אין שום יתרון על שמירה בתור תמונה רגילה (JPG או PNG).

Mani Greenblat

New member
אפשר להעביר לPDF

אבל לא ניתן להמיר את העיצוב שם לקובץ וקטורי.
ממליצה לשאול אותו כמה יעלה להפוך את הקובץ לוקטור או להעלות לפה דוגמא ולבקש הצעה מנוכחי הפורום.

למעלה