התייעצות

napit

New member
התייעצות

היי בנות,
מתנצלת מראש על החפירה.
אני פוליצסטית בת 30. לפני חצי שנה התחלנו הזרעות ובאולטרסאונד הראשון הרופא איבחן ציסטה בגודל 15 מ״מ בשחלה. באותה זמן עברתי צילום רחם שהיה תקין.
מאז עברה חצי שנה, הציסטה לא גדלה ועברתי MRI שעבר עליו אונקולוג והרופא פוריות (משום מה בmri אמרו שהציסטה היא 1 ס״מ), שני הרופאים אמרו שמדובר באנדומטרימה ושהם ממליצים בשלב זה לעקוב כדי לראות שאין שיניים אבל לא ממליצים לנתח, טוענים שלא אמור להשפיע על הטיפולים.
עברתי הריון כימי לפני חודשיים והחודש אנחנו מתחילים בטיפולי ivf.
אנחנו גרים בארה״ב, בארץ אני יודעת שהרופאים שולחים בד״כ לניתוח ולא ממהרים לעשות טיפולים עם אנמטריוזיס.
מה דעתכן? לסמוך על הרופא או להתעקש על ניתוח?

זואילי

New member
ממש לא בהכרח

שבארץ ממהרים לנתח על פני טיפולים. זה כ"כ תלוי מקרה.
והאמת? רוב מכרותיי - דווקא לחצו עליהן טיפולים לפני פעולה כירורגית.

אם איכות חייך סבבה, ואינך סובלת יותר מדי מכאבים, אם הציסטה שם אך לא גדלה, אז תעשי לעצמך תוכנית. שימי דד ליין לנגיד 3 טיפולים (בתקווה ולא תגיעי לטיפול 2...) ואז תעשי חושבים.

מקווה שגם בן זוגך עשה בדיקות זרע.

napit

New member
תודה על התגובה

לבעלי יש בעיית מורפולוגיה, זאת הסיבה שהרופא המליץ לנו לעבור ל-ivf לאחר הזרעות שלא הצליחו.
הציסטה לא מפריעה לי לאיכות חיים, אני מרגישה אותה מידי פעם אבל היא לא כואבת. גם לא סובלת מכאבי מחזור.
הבנתי שלנשים עם אנדמטריוזיס הרבה פעמים יש הידבקויות ברחם, שרירנים, פוליפים ועוד. אפשר לאתר את זה באולטרסאונד? אני מפחדת שזה מתפספס כי הרופאים התעקשו לא להמשיך בירור...

זואילי

New member
אני לא יודעת

אם רואים את זה באולט' אבל מניחה שאפשר לראות בהיסטרוסקופיה אבחנתית.
לי , דרך אגב, אנדואית קשה - מעולם לא היו שרירנים או פוליפים. ובזמן הטיפולים גם לא היו לי הידבקויות בתוך הרחם...

סליחה על ההתערבות, אבל מה זה בעיית מורפולוגיה?

סיימתי את לימודי המורפולוגיה בהצטיינות (תת-תחום בלשון)... איך זה קשור לבעיה שהזכרת???

napit

New member
לא קשור לבעיה שהזכרתי

ציינתי שעברנו לטיפולי IVF בגלל בעיית המורפולוגיה של בעלי.
גילו אצלו 2% תאים תקינים ובגלל זה הרופא לא ממליץ להמשיך עם הזרעות

אני מתנצלת

אבל אני לא מבינה כלום. מבחינתי כתבת סינית.
ועדיין לא הבנתי מה זה "בעיית המורפולוגיה" של בעלך.

למעלה