התייעצות

התייעצות

שלום לכולכם, אני עומד בפני רכישת בית ורציתי לקבל את עצתכם הטובה בעניין. מדובר במגרש של 370 מ"ר, שדורשים עבורו 180000 דולר. המיקום כרגע חביב, שוכן ליד שדות לא מעובדים. אני מעריך שהסכום שבידיי יאפשר לבנות בית בממדים צנועים על המגרש הזה. החסרון הוא שיש תוכנית לבנות כביש ראשי שיתחבר לכביש החוף, וכביש זה יעבור (לפי התוכנית, אותה ראיתי במשרד של מהנדס העיר) כ-250 מטרים מהמגרש. כנראה שלא ייבנו בתים נוספים בשטח שבין המגרש לבין התוואי המתוכנן של הכביש (אמורים להקים חומה מבודדת רעש, לא יודע עד כמה זה אפקטיבי, וגם בעניין זה אשמח לשמוע מנסיונכם). בקיצור, מה אתם אומרים? האם כדאי לרכוש את המגרש, או שהמרחק לא יספיק וזה יהיה נורא רועש שם? ואולי פתאום יחליטו שמזיזים את התוואי קצת יותר קרוב לכיוון המגרש (אגב, במגרשים ליד יש בתים בנויים)? קיימת אופציה נוספת, והיא לרכוש מגרש במקום אחר בשכונה, ברחוב הולנדי, אבל שם הבית הוא קטן מאד (חדר אחד, למעשה), המגרש אומנם גדול יותר אבל דורשים עבורו סכום שלא ישאיר לי כמעט כסף לבנייה (אולי הרחבה של חדר, לא נראה לי שיותר מזה). אז מה אתם אומרים? איזו מבין האופציות עדיפה? מבחינה כלכלית אני מעדיף את המגרש על פני הבית, למרות ששם אין פיתוח סביבתי (דרך עפר, לעומת כביש הולנדי, למשל) ויש דברים נוספים, אבל הבעיה המעיקה יותר מכל היא כאמור נושא הכביש - מה דעתכם? תודה רבה מראש, אני

ERA victory

New member
עצתי בתור אדם אוהב שקט היא...

אל תקנה לעולם !ובטח לא קומת קרקע ע"י כביש סואן ! אני לא מדבר כבר על העשן הזוהמה והאבק! אלא על הרעש !!!! כל פעם שתשב בחצר ותשמע את הרעש תיזכר בעצתי!! בקשר לערך הנכס או לירידת ערכו בגלל הכביש הרי יש בפורום זה מומחים ממני לשמאות ותראה מה הם יענו לך!!!

ההחלטה היא שלך

תמיד יש מערכת של פשרות בין הרצון והיכולת. 250 מ´ זה לא ממש קרוב ועם קיר אקוסטי זה יכול להיות רעש סביר ונסבל. אם יש תוואי מאושר בתכנית בנין עיר תקפה - לא כל כך מהר יזיזו ואם יעשו זאת תוכל כנראה לתבוע פיצויי ירידת ערך. אך תזלזל בערכו של הפיתוח הסביבתי - הוא עולה כסף והעדרו מוריד את ערך הנכס כולו. אם תיתן קצת יותר פרטים על המיקום, שטח המגרש הריק, שטח המגרש עם הבית, שטח הבית, והמחירים - אולי נוכל ליעץ לך יותר.

ERA victory

New member
250 מטר זה עדיין קרוב ו.....

רעש סביר ונסבל ? מהוא ואיך ההגדרה? זה עדיין רעש .. מנסיון אני גר ע"י כביש במרחק כזה ובקומה 7 והאמן לי הרעש טורדני . האבק ......... הליכלוך והפיח ........ אבל שוב זו דעתי. וכמו שנאמר עדיף ללמוד מנסיונם של אחרים!!

תודה, ועוד כמה פרטים...

התקציב שלי לצורך הרכישה - 240,000 דולר. זה הסכום הכולל, שאמור להספיק למגרש ובנייה או לקניית בית קטנצי´ק, שאפשר יהיה לגור בו עד לזמן שבו יהיה לי מספיק כסף לבנייה משמעותית (כלומר, לא הרחבה של חדר של 10 מ"ר, אלא ממש "להרים" בית). אופציה 1 מגרש בגודל כ-370 מ"ר. אמור להיסלל כביש ראשי במרחק 250 מטרים מהמגרש, עם חומה אקוסטית. יש שם בית הרוס, ואהיה חייב להרוס אותו ולבנות משהו חדש. ממוקם ברחוב שגובל בשדות, ברחוב אין פיתוח - דרך עפר משובשת. המחיר הנדרש - 180,000 דולר. אופציה 2 מגרש עם בית קטן. בית ממש קטנטן - כ-30 מ"ר. חדר, שירותים+מקלחון, מטבחונצ´יק. יש גם מחסן של כ-20 מ"ר בחצר. שטח המגרש - כ-490 מ"ר. רחוב מפותח - רחוב הולנדי, שקט ומסודר מאד. המחיר הנדרש - 220,000 דולר. כמובן שאילו היו לי 300,00 דולר, לא הייתי מהסס לרגע ובוחר באופציה 2. לאור התקציב שיש לי, הדילמה לא קלה. דווקא באופציה 1, אני אוכל לגור תוך זמן קצר בבית חדש, נכון שהמגרש קטן משמעותית אבל עדיין חביב בהחלט (שני המגרשים דומים בצורתם, וכיווני השמש זהים בשניהם). אז מה אתם אומרים?! ברור שההחלטה בסופו של דבר היא שלי... אך התרשמתי מרמתכם המקצועית ומנסיונכם ואשמח מאד לשמוע את חוות דעתכם! תודה מראש

דעה ...

יש הבדל בין מחיר נדרש לבין מחיר הסגירה של העסקה. קח בחשבון שיש הוצאות נוספות: מס רכישה, עו"ד וכו´ יש לקחת בחשבון גם את עלות/שווי הפיתוח הסביבתי. זול/יקר זה יחסית לשווי לכן אם 180,000 זה יותר מהשווי ו-220,000 זה פחות מהשווי אז לא בטוח שהזול יותר הוא באמת זול יותר. יש הבדל גדול בין 490 מ"ר ל-370 מ"ר. לזמן שיקח לבנות בית חדש יש גם משמעות כלכלית (לפחות עלות השכירות). מבלי לראות את הנכסים ולבדוק ממש קשה לחוות דעה, ההשוואה אינה פשוטה ויתכן מאוד שכדאי לקבל יעוץ מקצועי.

דובי123

New member
אני מצטרף לדעתו של אבי

בעקרון נראה לי שכדאי לך לגרד 40אלף ולקנות את השני אם תאמר לנו אזור בארץ אולי יוכלו לעזור לך יותר

למעלה