התייעצות

התייעצות

הי,
אשמח לעזרה. החלטתי שאני רוצה לשפר מתמטיקה מ3 יח"ל ל5 יח"ל, ואת יחידה ב' בלשון אני צריכה לשפר לציון גבוה יותר (קיבלתי 72).
כמו כן, אני צריכה כמובן לעשות פסיכומטרי. רציתי לדעת מה עדיף לעשות קודם? קודם פסיכומטרי (אני משתחררת בנובמבר 2015) ואז ישר להיכנס לקורס ולהיבחן במועד של פברואר 2016. לאחר מכן אשפר את הבגרויות ואבחן במועד קיץ. (כך אסיים עם זה יותר מהר).
או שאני קודם אשפר את הבגרויות ורק אז אעשה פסיכומטרי. כך אסיים את הלימודים לקראת ההרשמה לאוניברסיטה רק בדצמבר 2016. רציתי להתייעץ אם אני אעשה קודם את הבגרויות זה יכול לעזור לי ולשפר את הסיכויים שלי להצליח בפסיכומטרי ( כיוון שיש חלקים של עברית, הבעה ומתמטיקה בפסיכומטרי).
בנוסף, אציין שאני כנראה ארצה להתקבל לפסיכולוגיה אז לא נראה לי שזה יספיק אם אעשה רק פסיכומטרי, גם אם הוא יהיה גבוה. אאלץ לשפר גם את הבגרויות, בעיקר מתמטיקה.
אשמח לתשובה. תודה!

אני מאמינה שזה בעיקר עניין אישי

אבל רק אציין שבאוניברסיטת תל אביב כל עוד ממוצע הציונים שלך מעל 85 אפשר להתקבל על סמך ציון פסיכומטרי של מעל 728 לפסיכולוגיה. ללא תלות בממוצע

אני חושבת שאני רוצה ללמוד תואר ראשון במדעי המוח עם דגש

בפסיכולוגיה וביולוגיה, אז זה יהיה יותר קשה להתקבל...אני חושבת שבאוניברסיטת תל אביב צריך מינימום של 4 יח"ל במתמטיקה..

פסיכולוגיה ביולוגיה זה שונה

אם היה מדובר רק בפסיכולוגיה בתל אביב אז מה שאמרתי תקף

בדקתי עכשיו..כנראה שזה אותו דבר

רק שבפסיכולוגיה צריך ממוצע של 85 בבגרויות, ובמדעי המוח צריך בגרות שעונה על הדרישות הכלליות של האוניברסיטה...די מוזר, כי פעם היה יותר קשה להתקבל למדעי המוח מפסיכולוגיה...

למעלה