התייעצות

avitix

New member
התייעצות

היי
קודם כל רציתי להגיד תודה על כל העזרה כאן! עזרתם לי מאוד.
דבר שני אני מתגייס החודש לתפקיד במודיעין שהייתי בטוח שהוא שנתיים, פתאום אמרו לי היום בתא מתנדבים שהוא 2 ו8 חודשים.
מה אתם אומרים זה שווה?{התפקיד זה עח"מ}, כי מצד אחד זה תפקיד טוב ובסה"כ אני בן 18 וחצי{לא מבוגר מי ישמע},וככה אני אשרת כמו כולם ואם יהיה לי ממש רע אני אוכל לצאת {לא מאמין שזה מורכב מאוד, קצת הקצנה של המחלה}.מה גם שאם סתם עכשיו אני יבקש תפקיד פשוט של שנתיים קרוב לבית אני ירגיש שאני לא עושה משהו משמעותי{בהנחה שאני אוכל למצוא תפקיד בכזה קצת זמן}
מצד שני בניתי על שנתיים, כי רציתי להתחיל את הלימודים יותר מוקדם..
מה אומרים?

DoorCohen

New member
דעה אישית

תשמע, הנושא מאוד תלוי לדעה אישית ומסלול החיים שכל אחד בוחר לעצמו נורא שונה אז קשה לייעץ לך כי אנחנו באמת לא מכירים את השאיפות והרצונות שלך.
מה שאני כן יכול להגיד לך - שהתנדבות לא חייבת רק כדי לתרום לצבא. אתה יכול גם להיתרם ברמה האישית, בין אם זה בידע, נסיון או אפילו קשרים.
לדעתי אם מצאת תפקיד טוב ומשמעותי שאתה אוהב עדיף לך ללכת עליו גם אם זה שנה (8 חודשים יותר ממה שציפית). אני יודע שדחוף לך ללכת ולהתחיל ללמוד - אבל למה להקדים את המאוחר? לאן אתה ממהר? רוב המתגייסים ה"רגילים" גם הם עושים שירות באותו אורך. אני אישית הייתי עושה את האקסטרה מאמץ -אם כבר מתנדבים אז עד הסוף

בהצלחה.

noboya

New member
לדעתי...

אני לקראת סוף השנתיים חתמתי על שנה שלישית, אני חושב שזה הוגן להגיד מראש.
לדעתי לימודים הם דבר שאתה תמיד יכול לשחק איתו, להתחיל עכשיו, אחר כך, לדחות בכמה שנים...
לא ככה הצבא. יש לך רק הזדמנות אחת לחוות את החוויה הזאת.
לכן אני ממליץ כן לשרת יותר זמן, במיוחד אם זה תפקיד שאתה בחרת כי אתה אוהב אותו.
&nbsp
בסופו של דבר הבחירה בידך, עצם זה שבחרת להתנדב זה כבר המון ולא מובן מאליו.
המון בהצלחה ותהנה בשירות!

avitix

New member
העניין זה

שהתפקיד שאני יעשה מוגדר כעובד חקר מודיעין, אבל אני לא עושה קורס בגלילות אלא בבסיס של 3 וחצי חודשים!{מה גם הוא אמר שאני היחיד שעושה את התפקיד , כלומר יהיו עוד אנשים איתי, אבל את התפקיד ספציפית אני יעשה וזה מה שמפחיד אותי שזה תפקיד לא משו}.
המראיין שגם המפקד הסביר לי שהתפקיד זה ואני מצטט:"זה כמו שאני יבקש ממך מידע על הודו, רק שזה לא יהיה על הודו".
בנוסף הוא אמר לי שזה יהיה מ9 בבוקר עד 9 בערב {הגזים?}, הוא אמר לי שאני ייחשף למידע שילד בן 19 לא רגיל להיחשף.{כמו מתי תהיה מלחמה}.
העניין זה שמחייבים אותי לשרת שנתיים ו8{סימן שזה תפקיד איכותי לא?},ובנוסף הוא אמר לי:"ב10 חודשים הראשונים אני מפסיד עליך, רק אחרי זה אני מרוויח עליך".
בקיצור, אני מפחד שזה סתם תפקיד לא משמעותי ואני יתקע עם שנתיים ו8..
מה לדעתכם?{גם בגלל הבטחון מידע לא יכולים לספר לי יותר מידי לכן זה קצת הימור} .

noboya

New member
לפי מה שאני מכיר את התפקיד הזה, לך על זה.

אגב, גם בתפקיד שלי שנה ראשונה הייתה הזמן שלומדים מה קורה פה.
אני מבטיח לך שהתפקיד עצמו יהיה מאוד ממצה ומשמעותי, מה שמשנה זה רק האנשים שעובדים איתך.
אם הוא אומר 9 בבוקר עד 9 בערב, תיקח בחשבון שהתפקיד מאוד חשוב ושיהיו זמנים ומקרים שתצטרך להישאר יותר וגם לעשות לילות לבנים.
בקיצור, לך על זה ותהיה חזק בשביל כולנו.
בהצלחה

avitix

New member
כן

הוא אמר לי שיהיה אופציה של לילות לבנים, במצבים חריגים..
ודיברתי עם מתנדבת שם והיא אמרה שאנשים שם רציניים ואיכותיים ועוברים הרבה מיונים כדי להגיע לשם!
תודה העלת בי את המוטיבציה!

נ ו ע ה 12

New member
זה שרק שאתה בתפקיד ממש לא אומר שהתפקיד לא משהו - אין קשר

ענייני תקן, כוח אדם וכו'...
נשמע לי תפקיד מעולה! לך על זה ואני מקווה שלא תתאזכב :)

avitix

New member
מ"מ

עכשיו ראיתי שמישהו מעליי פתח שאלה על היחידה..
ונזכרתי שגם אצלי רשום שהיחידה זה מ"מ.
בהתחלה חשבתי שהכוונה "מידע מסווג".

avitix

New member
ojt

מה אתם אומרים על קורס ojt?! לפי מה שהבנתי זה למידה דרך עבודה לכן אני קצת מבואס כי זה בטח לא ממש קורס ..{אני אמור לעשות את הקורס 3 וחצי חודשים לפי מה שהמראיין אמר}.

נ.ב. אמרו לי שאני ישרת בגבעתיים..זה טוב??

למעלה