התייעצות

גלוריה 1

New member
התייעצות

קיבלתי אישור להתנדבות ואני מנסה להחליט האם כדאי לי לבחור במסלול העתודה או ללמוד באופן עצמאי ולאחר מכן להתנדב, כברשותי כבר תואר?

Nyan

New member
לא מקבלים מתנדבים לעתודה

אם קיבלת פטור משירות את לא יכולה לבחור במסלול של עתודה. מה שנותר לך הוא לעשות את המסלול הקלאסי, שירות בצבא ואז ללמוד מה שבא לך, או ללמוד ולהתנדב לאחר מכן. אני לא יודעת אם קיימת הגבלת גיל להתנדבות למקרה שתלמדי משהו, ככה שצריך להתחשב באפשרות שלא תוכלי להתנדב לאחר מכן.

noboya

New member
תיקון - מתנדבים כן יכולים

לי היה חסום מסלול העתודה. אבל זה היה לפני 5 שנים.
למיטב הבנתי, כיום מסלולי העתודה פתוחים גם למתנדבים. בעבר היו סגורים עקב התחלת הלימודים לפני שהמתנדב התגייס ושירת, פחדו שהוא יפרוש מיד אחרי התואר.
בנוסף, לפי מה שאני זוכר, קיימת הגבלת גיל להתנדבות. לא זוכר אם זה 25 או 27, כדאי לבדוק עם מדור מתנדבים לפי שלוקחים החלטה חשובה כמו זאת.
וכמובן שמשתי האפשרויות שהצעת בהודעה המקורית, אני ממליץ על עתודה. ככה את הולכת על בטוח ויש לך שיבוץ ידוע מראש. בנוסף, הלימודים יוצאים על חשבון הצבא. ואם זה לא מספיק לך אז רק תאמיני לי שאם את הולכת ללמוד באוניברסיטה או מכללה ביחד עם כל הסטודנטים שהשתחררו כבר, עד סוף הלימודים כבר יהיה לך הרבה יותר קשה ללכת עם ההחלטה להתנדב.
&nbsp
המון בהצלחה!!!

נ ו ע ה 12

New member
פספסתי

גם בזמני מסלול העתודה היה חסום למתנדבים אבל כאמור היום זה כבר לא ככה.

אם אני לא טועה, ואני אנסה לברר את זה, ניתן לפתוח בתהליך התנדבות רק עד גיל 21 (כמובן שתמיד יש יוצאי דופן).

לגבי עתודה - אני אישית לא ממש בעד... אבל זה כבר נושא אחר

גלוריה 1

New member
תודה רבה על התגובות

אכן עד עכשיו לא נאמר לי שאסור לנתדבים ללכת לעתודה.
noboya - זה נימוק שעוד לא שמעתי מאף אחד. תודה רבה, אחשוב על כך :)
נועה - אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לעתודה בכל זאת, אם תוכלי. תודה!

נ ו ע ה 12

New member
אני פשוט לא ממש בעד זה... כל דבר והזמן שלו

בתור מישהי שהייתה בכיתת מופ"ת שתכלס הייעוד שלה הוא התחלת תואר ראשון ועתודה (בפועל, לפחות במחזור שלי, מעטים מאוד באמת עשו את זה), מישהי ששירתה בצבא ומישהי שכרגע בשנה שניה בלימודי תואר, אני מעדיפה את המסלול הרגיל.

למעלה