התייעצות.

ק3323

New member
התייעצות.

שלום לכולם, אני נשואה טרייה ,בת 24 ,בעלי בן 27.
סטודנטית ולא עובדת ובעלי עצמאי ללא השכלה גבוהה.
באתי ממשפחה מפרגנת,חמה ותומכת פיננסית בעוד שהוא בא ממשפחה ענייה חסרת יכולת שלא מסוגלת לתמוך כלכלית והאמת שנראה שהם בוחרים להיות כמה שפחות מעורבים בחיינו.
בעלי לעיתים רחוקות עוזר להם כלכלית. (למרות שעוד בתקופה שיצאנו, ודיברנו על הנושא הוא אמר שהם מסתדרים והוא לא רואה סיבה שיעזור להם)
העניין הזה תמיד הדאיג אותי אך בכל זאת בחרתי להתחתן איתו מהאהבה טהורה,לעומת אזהרות משפחתי.
אני מרגישה שעכשיו הקשיים הכלכלים יותר מודגשים והנה החיים האמיתיים מתחילים.

ועכשיו לסיפור שמעצבן אותי.
בעלי ואני חיינו אצל הורי במשך 6 חודשים , לא היה לנו ולהם קל בגלל ענייני פרטיות ובגלל הרצון של אמא שלי שנתחיל את חיינו לבד בבית אחר בנפרד מהם.
אז עכשיו אנחנו במעבר דירה, שכירות לא זולה וההורים שלי עוזרים לנו בשכירות ,משלמים חצי בטענה שאנחנו זוג צעיר ושאני לא עובדת והם רוצים לעזור.
סבתא שלי רוצה לקנות כמה מוצרים שצריך לדוגמא תנור...
עכשיו אני מציינת * אני והבעל תמיד בקשיים כלכלים ומינוס .
בשבת , הייתה ארוחה אצל משפחתו. להוריו יש כ6 חתולים בבית ו2 כלבים. אחד החתולים חלה, עבור בעלי החתול הזה כביכול החתול שלו.
אמא שלו טענה בתוקף שהחתול זקוק בדחיפות לטיפול בבית חולים הוטרינרי והוא זקוק גם לניתוח וביקשה מבעלי שיקח אותו דחוף לבית החולים והטרינרי.
אני עצמי מאוד מחוברת לבעלי חיים ובמיוחד לחתולים. וגם לי יש ניסיון עם חתולים,תמיד גדלתי איתם (לא שש בבת אחת אלא אחד אחד..)
אמרתי לה שגם לחתול בבית הוריי הייתה את הבעיה הזאת וזה יכול לחכות ליום ראשון,ואפילו הבאתי לה אוכל מיוחד שעוזר לבעיות האלה.
והיא המשיכה לפנות לבעלי ולהגיד לו שיקח אותו בערב דחוף ושישלם על זה וזה יהיה כיאילו מתנה בשבילה. בעלי אמר לה "אמא לי אין כסף ולך אין,נחכה למחר" בסוף היא שיכנעה אותו ונסענו לב"יח.
שם ,הרופאה אמרה שכל העלות של העניין היא 2000 ש"ח. והוא כמובן שילם.
בנוסף גם שילם על אוכל חדש וארגז חול חדש והמשך טיפולים אצל הוטרינר.
הרגשתי מאוד רע עם זה , ואז בעלי אמר לי שכנראה גם יצתרך לעזור כלכלית ולהלוות כסף להוריו, אבל יעדכן אותי במידה ו...
לדעתי זו חוצפה, למה אני צריכה לסבול על הטעיות של הוריו ,הם בחרו להיות מי שהם. לא ללמוד את השפה עברית,לא להשתלב בשוק העבודה ולקחת תחת חסותם המון בעלי חיים שהם אינם יכולים לשלם עבורם. אני מרגישה שהם גם מקלקלים לבן שלהם את החיים.
ולמה ההורים שלי כ"כ מפרגנים ועוזרים וההורים שלו שמים פס? אמא שלו לא שאלה אותי בכלל אם אני צריכה עזרה במעבר דירה,היא בכלל לא הייתה מעורבת בחתונה לא עניין אותה.
איך היא מרגישה עם עצמה שאנחנו מתקמצנים על אוכל במקרר ועם זאת משלמים כסף על החיות שלה?
אני ובעלי רצינו לפתוח בחסכון וכל הכסף העברנו אתמול חזרה...
זה מוריד לי את כל החשק לחזור הביתה אליו,כי הוא מצדיק אותם ואומר לי שאני לא ידחוף את האף,ושאם ההורים שלי רוצים לעזור שיעזרו אבל לא יתערבו .
אני נשארת אצל הוריי ומנסה ללמוד מפה ובכלל לא מתרכזת . הראש שלי לא איתי.
אני לא מבינה באיזה עולם היא חיה. בכיתי ובאמת הרגשתי כבר שבורה והלכתי מאחורי גבו של בעלי וסיפרתי להוריי שגם הם קיבלו הלם ובכלל לא מבינים מאיפה האישה הזאת נפלה.
אבא שלי אישית נפגע שהם עוזר לנו כלכלית ובעלי הולך ומשלם על דברים כאלה בעוד שאנחנו חוסכים מעצמנו ולא מסוגלים לבנות את עצמנו. ביקשתי מההורים סבתות ומי שזה לא יהיה במשפחתי להפסיק לעזור ובעלי תקף אותי על זה.
אני באמת מרגישה שזה לא מגיע לנו.
אמא שלי אמרה לי שאולי כדאי לי לדבר עם אמא שלו אבל האמת היא שאני לא רוצה להיקלע לריב עם אמא שלו וזה מלחיץ אותי אז אני מעדיפה לסתום אבל אני מרגישה שהם תמיד יהיו מאחורינו ויורידו אותנו למטה במקום לתת לנו צאנס לחיות בנפרד מהם והלעלות קצת יותר גבוהה מהם.|
לרגע חשבתי אולי הוריו לא מודעים למצבנו , אבל הם כן ואחותו גם מודעת. הוא טוען שאחותו לא יכולה לעזור כי היא משלמת משכנתא .
אני נשארת עם המחשבה שלאמא שלו אכפת בעיקר מעצמה.
יש לציין שאבא שלו זהב לעומת אמא שלו..אבא שלו לא תמך בהוצאה הכספית הזאת על החתול והוא בעד למצוא בית אחר שיוכל לספסד את החיות. האמא מתנגדת.
וחוצמזה,לשינהם לא אכפת מחיינו,לא מתקשרים לא שואלים איך הולך ושומדבר.

מה דעתם? תודה :(

ד ר ל י

New member
באמת נשמע

שיש משהו חולני אצל אמא שלו. היא התנגדה לחתונה ביניכם? זה נשמע כאילו היא מנסה להכשיל בכוונה. או שיש בה תסכול, אולי כעס על הותיקים בארץ ועל המצב שלה כעולה חדשה, כלומר כבר לא כל כך חדשה, אבל מישהי שלא הצליחה להתאקלם ומאד רע לה, והיא מוציאה את זה עליכם.
אני מבינה את הכעס שלך על בעלך אבל הוא מרגיש צורך להיות בצד של אמא שלו גם. בגלל זה הצייתנות הלא הגיונית הזאת. אולי הוא עיוור פשוט.
כדאי לטפל טוב בבעיות בהתחלה, ולטפל כמו שצריך כדי לא להישאב למטה....

נשמע לי לא אמיתי..

איך משפחה קשת יום יכולה להוציא 2000 ש"ח על חתול זה אמיתי?
את בת 24 והניק שאת משתמשת של בת 35
לא יודע...

למעלה