התייעצות

ברבורה25

New member
התייעצות

לא ממש ידעתי לאיזה פורום לפנות אך בכל זאת החלטתי להתייעץ כאן.
יש לי אח שיש לו חברה כמעט שנה. לאחרונה גילו לה טרשת נפוצה - יש לה סוג נדיר של הטרשת וחמור יותר מהרגילה. המצב שלה ממש מדרדר והיא שרויה בלחץ נפשי אדיר. אני רואה את אח שלי וכואב לי עליו. הם מאוד צעירים וכל היום הוא רץ מהבית חולים לעבודה, אין מצב רוח וממש ממש לא טוב לי. חבל לי על בחור כזה צעיר וכואב לי להגיד את זה אבל אני חושבת שהוא היה יכול למצוא מישהי אחרת בריאה וטובה יותר. הבעיה עם המחלה שהיא רק הולכת ומתדרדרת ואין לזה פתרון, לצערי יש לי קרובי משפחה עם המחלה אז אני חווה את זה מקרוב.
ההורים שלי נורא לחוצים ומפחדים שהוא ישאר איתה ויתחתן איתה בהמשך והחיים שלו לא יהיו חיים. אני יודעת שזה נשמע אגואיסטי מצידי לחשוב ככה אבל אני מאוד אוהבת אותו ודואגת לו ואני ממש לא רוצה שהוא יצטרך להיות בתפקיד המטפל כל חייו. ההורים הציעו לי לדבר איתו כדי שהוא יעזוב אותה אבל מצד אחד ממש בא לי להתערב ולהגיד לו מה ההשלכות של זה ומצד שני אני לא יודעת אם זה כ,כ כדאי כי אלו החיים שלו. מה אתם ממליצים לעשות עם העניין? לדבר או לא לדבר?

Purple Mushroom

New member
מה זה טרשת נפוצה?

אם הוא אוהב אותה אהבת אמת, הוא ישאר איתה, והחיים שלו באמת לא יהיו חיים קלים. אין למחלה תרופות?
את אוהבת אותו וחושבת בטובתו. אבל לפי מה שאת מתארת, הוא באמת אוהב את החברה שלו את בת זוגתו. ויעשה הכל בשבילה.

זה כמו דילמה על מה עושים, כשנולד ילד עם צרכים מיוחדים. עדיין הילד שלנו, ולא מוותרים עליו לעולם, למרות כל הבעיות.

TFNM

New member
רגע רגע רגע

בד"כ אני מחבב את ההודעות שאתה רושם בפורום אבל לשאלה "מה זה טרשת נפוצה?" אפשר למצוא תשובה זריזה בזרירזות באמצעות google.
אחסוך ממך את החיפוש ואציין שמדובר במחלת ניוון שרירים נוראית שלמרות שיש לה תרופות (וטבע אפילו מרוויחה עליהם טוב מאוד) נכון לעכשיו היא מחלה חשוכת מרפא שמשתקת את האדם עד שהוא למעשה כלוא בגופו ללא יכולת לזוז,בשלבים האחרונים של המחלה החולה תלוי לחלוטין בסביבה עד למוות הבלתי נמנע.
לפעמים כשנולד ילד עם צרכים מיוחדים דווקא "כן" מוותרים על הילד,לא מזמן העניין הזה הגיע לכותרות בעקבות מתמודד בתוכנית ריאלטי שעשה את זה על מנת שלא לפרק את המשפחה,מי אנחנו שנשפוט.

וזה גם לא כמו דילמה על מה שעושים כשנולד ילד עם צרכים מיוחדים,במקרה שאתה הצעת הילד לא בחר לבוא לעולם אבל ההורים בחרו להביא אותו,כך שגם אם לא בחרו שיוולד להם ילד חולה הם כן מחוייבים אליו בצורה מסויימת משום שהם אלו שהביאו לו את החיים הללו.
קשה לומר שהאח שלה חייב לחברה שלו משהו,וגם אם כן אז מתי נמתח הגבול,אני חבר של מישהי לחודש ויש לה סרטן זהו אני חייב להישאר? וללוות אותה בכימותרפיה? וחצי שנה? ושנה? ושבוע?...זה מזכיר לי פרק של "רמזור"

Purple Mushroom

New member
אוקי. סליחה :(

אני מהדור הישן. כותב בפורום כאילו שאני אוף ליין.
אז סליחה, והדיעות שלנו שונות, למרות שיש משהו בדבריך.
&nbsp

בישראל מפסיקים הריון על דברים דביליים שבחו"ל לא מפסיקים

רק כי כולם כאן לחוצים שיהיה המשך וטיפולי פוריות וילדים וכו'.
&nbsp
ואם זה היה הילד שלהם? עם טרשת נפוצה או נדירה. מגיע לו למות לבד? בלי אהבה וטיפול?
אם ההורים שלו הביאו אותו כמו שצריך, הוא ישאר איתה ויתמוך בה אם הוא אוהב אותה.
לא חייב לה כלום בין אם חודש איתה או נשוי לה כל החיים. אבל זאת בחירה שלו, ואנשים מהצד בדרך כלל יושבים על הגדר
בלי שום חבלים בחיים שלהם.
&nbsp
אני הייתי מתערב בדיבורים רק עם ההורים ואומר להם שיחייכו ויפסיקו לדאוג ולהלחץ, זה מביא מחלות לאנשים עם מחשבות חולות. יש להם ילד גדול, וכולם נותנים את החיים שלהם מתישהוא, מרצון. מי מתחתן בשביל עצמו? רצים מעבודה למטלות של האישה לזמן עם הילדים, לגברים כמה שכולם מקטרים עליהם יוצא הכי פחות מהעסקה הזאת ועדיין עושים את זה ברצון רובם.
&nbsp
יש הרבה מחלות נוראיות ואני רואה הרבה אנשים יפים צעירים ובריאים בחוץ, שמתלבשים בזמן הפנוי לבלות כאילו הם יוצאים למסיבת העשירון העליון, כשבפועל הם סתם מסתובבים הלוך חזור באיזורי קניות ומזללות. וזה בעיני סתם בזבוז של אריזה יפה עם כלום בפנים.

TFNM

New member
אוי האירוניה

TFNM

New member
אני מסמפט את הכנות שלך

לא מבין כל כך למה את מבקשת את עזרתם של זרים אנונימיים מהאינטרנט אבל זה לא ענייני.

להלן שני הסנט שלי:קודם כל אל לך ולמשפחתך לשכוח שהיום אחוזי הגירושים עומדים על סביבות ה50%,ככה שאולי תוכלי "להתנחם" בזה שיש סיכוי טוב שגם אם הוא יחליט ולהתחתן זה לא יהיה לנצח. דבר נוסף הוא שאני מאמין שאחיך הוא אדם רציונלי המחליט על חייו. אני לא מכיר אותו,אני לא מכיר אותך ולכן יכול להיות שהדעה שלי לא שווה דבר.אבל דעתי היא שזו החלטה שעליו לקבל,ואם את ומשפחתך רואים את הצד שהזכרת זה הגיוני וטוב ויפה,אבל עליכם להבין שגם הוא מודע לו.אחיך אינו עיוור,הוא מודע לכך שהאפשרות לעזוב אותה קיימת וכרגע הוא בוחר באפשרות אחרת של להישאר.

יש לנו פה דילמה שיכולה לשמש פרק בסדרת דרמה אמריקאית ממוצעת-לתת לגבר הצעיר להישאר עם האישה לוקת הטרשת ולצפות בו בעצב שורף את מיטב שנותיו עם אדם חולה או לנסות ולהניא אותו מכך,ובכך לעשות מעשה אנוכי של להשאיר אותה חולה ולבד אך כביכול רציונלי.בפרק הזה את ומשפחתך הם הצופים מן הצד ותו לא.לבחירתו של אחיך לא תהיה השפעה עליך ולכן ההחלטה היא שלו ולא שלך ואני מאמין שבתור אדם שאיכפת לך ממנו עליך לכבד,לחבק,לתמוך ולהבין כל בחירה שיעשה.

ולתמצת את הכתוב מעלה:לא לדבר.

הדילמה היא שלו בלבד

אני מבינה את הקושי שלכם במחשבה עליו,
אבל אני לא הייתי מתערבת.
אני בטוחה שגם הוא במחשבות וחושב על זה על מעט.
תתמכו בו בהחלטה שלו,זה לא פשוט לקום ולעזוב.
ואם הוא מחליט שהוא שם נשאר איתה,התמיכה שלהם תהיה חשובה עוד יותר.

למעלה