התייעצות

ליבליב1

New member
התייעצות

לא מעט סביבי עברו את ניתוח השרווול - התוצאות מדברות בעד עצמן - אין ויכוח.
וזה עלה בהקשר של עצמי...
יש לי מליון שאלות ומליון מחשבות ואולי תוכלו אתם לעשות לי קצת סדר....

- כמה זמן לוקח מרגע ההחלטה עד הניתוח עצמו? (בערך...)
- אם יש מחשבות על הריון - כמה זמן מביצוע הפרוצדרות מותר להרות?
- אני אדם שנהנה מאוכל - אוהבת לבשל, אוהבת לאכול טעים.... האם הניתוח הוריד לכם את החדווה וההנאה מהאוכל?
- תת פעילות של בלוטת התריס (במצב מטופל ומאוזן) - עד כמה העניין משפיע על הניתוח ומושפע ממנו?
- למה לא כדאי לי לעשות את הניתוח? (כי הכן הוא אובייס)

מודה מראש למתייחסים...

Night Light

New member
תשובות חלקיות

1. כמה זמן זה פונקציה של הרבה גורמים: אומץ, סוג הביטוח הרפואי שבאמצעותו את עושה את זה (פרטי, קופת חולים, בית חולים ציבורי), אזור בארץ, כמה ארוך התור... אני התחלתי להתלבט בסוף 2011, החלטתי באוגוסט 2013, עברתי ועדה של מכבי במרץ 2014, היתה לי פגישה בשיבא סביב מאי 2014, ונותחתי במרץ 2015....
2. אני שמעתי שלא מומלץ להרות שנתיים אחרי הניתוח בגלל תת התזונה.
3. הניתוח שינה את הגישה שלי לאוכל - האוכל איבד את השליטה בי ואת המיקום המהותי והמרכזי שלו בחיי.
4. אני בתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת סינתרואיד. לא השפיע על הניתוח. חילוף החומרים בגוף מאט אחרי הניתוח, אבל זו לא פונקציה רק של בלוטת התריס, ופעילות גופנית מסודרת מזרזת אתפעילות הבלוטה.
5. ניתוח בריאטרי הוא ניתוח לכל דבר, על כל הסיכונים המשתמעים מכך. בנוסף, יש לניתוח שרוול אי אלו סיבוכים - נדירים אבל אפשריים. כמובן שהוא לא פתרון קסם, עדיין צריך לעשות סוויטש בראש ולעבור את התהליך עם מקסימום תמיכה גם מהמשפחה וגם מגורמים מקצועיים, וחשוב לעשות פעילות גופנית.
אבל בתור מישהי שיש לה סיבוך של הניתוח - אני עדיין ממליצה עליו בחום רב.

אתן לך תשובות לפי מה שקרה וקורה אצלי

מהרגע שהחלטתי עד שולחן הניתוחים לקח לי חצי שנה.
נאמר לי שהריון הוא אפשרי רק אחרי שעוברת לפחות שנה מהניתוח.
אני מנותחת חדשה, שבועיים פלוס, אבל כן מרגישה פחות חשק לאכול. מהמעט שאוכלת אני כן נהנית. לבשל אני נהנית בלי קשר ואכן מבשלת למשפחה.
תת תריסיות אין לי.

למעלה