התייעצות

White Rose26

New member
התייעצות

בבדיקת דם שעשיתי רמת הגלוקוז יצאה 106 בצום ( צום של כ 8 שעות ). האם הערך אמור להדאיג אותי ? אני לא בעודף משקל ( אפילו נחשבת קצת תת משקל ), משתדלת לאכול יחסית בריא ועושה ספורט כפעם בשבוע. האם הערך הזה הגיוני ?? לעולם לא הייתה לי בעיה עם הסוכר ואין לנו סוכרת במשפחה.. האם זה אומר שעם השנים אחלה בסוכרת ? אני מעט לחוצה.. יש לציין שאני מנסה להיכנס להריון והבדיקה נעשתה כחלק מהבירורים.

ערך קצת גבוה, ודורש מעקב

תבקשי לעשות גם a1c שזה נותן מעין ממוצע ארוך טווח של הסוכר.
&nbsp
&nbsp

אבו זקן

New member
כמו שאמר האבא של הגוזל

אם בבדיקה חוזרת (או בדיקת A1C) הממצא יחזור, את במצב שנקרא פרה-סוכרת, ומומלץ לך לטפל בו לפני הכניסה להריון כדי להקטין את הסיכון לסוכרת הריון. אמנם ברוב המקרים סוכרת סוג 2 קשורה לעודף משקל, אבל (לצערי הרב) לא תמיד.

White Rose26

New member
תודה

אבקש לעשות את הבדיקה . אם הבדיקה הזו יוצאת תקינה .. אין משמעות לערך גבוה של הגלוקוז בדם? האם זה יכול להיות מושפע מלחץ ?

תומרונתם

New member
מנהל
ערך בצום הוא נקודתי

ואי אפשר להסיק ממנו הרבה מידי - ולכן העצה לעשות בדיקה חוזרת, וכן גם A1C.
בדיקת ה A1C (המוגלובין מסוכרר) יכולה לצאת תקינה, לפעמים במצב של טרום סכרת עדיין לא רואים את ההשפעה על הבדיקה הזו. טרום סכרת זה מן "כתובת על הקיר", מעין הזדמנות לראות אל העתיד.
&nbsp
וכן, גלוקוז בדם יכול להיות מושפע מלחץ - אבל לרוב לא ישפיע אצל אנשים בריאים, ועלול להשפיע אצל אנשים שהסבילות לגלוקוז היא פחות מאופטימלית.

White Rose26

New member
תודה

ביקשתי הפניה לבדיקות האלו, הרופאה עדיין לא נראתה לחוצה משום מה.. לטענתה זה ככל הנראה נובע מלחץ.
מקווה שהפעם תצא תוצאה תקינה.
תודה על העזרה

סאביבית

New member
כניסה להריון

אם את מנסה כבר הרבה, נסי לקחת חצי כדור גולוקופאז או דומה ביום
אבל רק עד הגעת התוצאות החיוביות ואז מיד להפסיק.
ממליצה לך לבקש מהגניקולוג שמלווה אותך. לי זה הצליח פעמיים
בהצלחה!

למעלה