התייעצות

atlantis4

New member
התייעצות

אני ובעלי שוקלים לרכוש דירה מקבלן בפרוייקט חדש שבהליכי בנייה
באיזור מתפתח בעיר. המחיר הינו כ-2.5 מליון שח.
אנו גרים בדירה שבתוך מספר שנים מועט המשכנתה עליה תסתיים.
הבניין עצמו הוא בן 30 שנה והדירה שוויה כיום כ- 1.800 מליון.
על מנת לרכוש את הדירה החדשה יהיה עלינו לקחת כ-800 אלף משכנתא לערך,
סיבות למעבר:1.מרכז עיר סואן 2.אוכלוסיה מזדקנת 3.בניין הולך ומתיישן
מצד שני, להכנס שוב להרפתקאת המשכנתה בשביל קירות חדשים וסביבה ירוקה יותר..דילמה. פרט נוסף וחשוב שלא ציינתי, שהפרוייקט יסתיים בתוך שנתיים וחצי. לא אוכל למכור היום את הדירה בשוויה הנוכחי אלא להסתמך על מחירה בעוד שנתיים שעד אז המחיר יכול לרדת ל-1.300
אשמח לתגובות.
בתודה, ענת

MrRoadRunner

New member
שאלה מוזרה.

אם את מניחה ירדו ב30% בתוך שנתיים אזי הדירה החדשה תעלה כ1.7, הישנה 1.3 והמשכנתא תקטן ל400K. למה לא פשוט לחכות שנתיים וחצי?
יותר מזה, המהלך הנכון מבחינתך הוא למכור עכשיו, לחכות שנתיים+ בשכירות, לקנות דירה חדשה ב1.7 ואפילו להישאר עם עודף.
ההתלבטות לא ברורה.

elvinnox

New member
על סמך מה קבעת שהמחירים ירדו ב-30% ?

אולי העליה תמשיך?
זה נכון שיש הרבה סימנים לירידות אבל אף אחד לא יכול להבטיח מתי זה יהיה.
&nbsp
גם זה נכון שהסיכוי לירידות יותר גבוה, אבל עדיין יש סיכוי להמשך עליות גם אם הוא קטן.
&nbsp
אני לא יודע מה גילכם, אבל את לא חושבת ששילמת מספיק בחייך בשביל קירות?
בסכום שתחסכו מתשלומי המשכנתא תוכלו לטייל בעולם, לעשות תחביבים עבורכם או סתם לבלות. באמת בא לכם עוד 15-20 שנה של תשלומי משכנתא בשביל ריצוף יותר חדש?
&nbsp
אם ממש מתחשק לכם דירה חדשה, תוכלו להשכיר את הדירה שלכם ולשכור במקום אחר
לא ברור לי מה המניעים, האם זה צורך בשביל הילדים? האם סתם זה פינוק ובא לכם חדש?
אתם צריכים לחשוב עם עצמכם אם אתם באמת צריכים ורוצים להכנס להרפתקאה של דירה חדשה מקבלן שתהיה מוכנה אולי עוד 3 שנים שאתם נאבקים על תשלומים של 2 משכנתאות בזמן שיכולתם לחיות ברווחה וליהנות מזמן איכות.
&nbsp
אם לי אישית היה נכס בשווי 1.8 (בהנחה וקיבלתם הצעה כזו על השולחן - כל מספר אחר שאתם חושבים לא מייצג את השווי האמיתי כמובן), לא חושב שהייתי מחפש להשתדרג אבל כל אחד והעדפותיו.
&nbsp
&nbsp

elvinnox לראשונה תגובה מאוזנת שלך אולי מוסקיטר יילמד

אני מתכוון לחצי התגובה הראשונה שלך בדבר כך שאולי העליות יימשכו ובדבר כך שהסיכוי לירידות גבוה יותר אבל יש עדיין סיכוי לעליות גם אם הוא קטן.
&nbsp
אולי מוסקיטר האחרון יילמד ממך, הוא כבר כתב שחודש 08/2016 יהיה החודש האחרון של עליות המחירים וכעת כאשר עובדה זו הופרכה במציאות, הוא ציין שאולי תהיה עוד עליה של 3% ואחריה מפולת והכל בצורה של עובדות מוגמרות, אשר כאמור משתנות כאשר הן לא מתממשות.
&nbsp
אז לא מדובר בעובדות אלא בתרחישים, כאשר לכל אחד מהם סיכויים שונים להתממש (ותלוי את מי אתה שואל) והגיע הזמן להיות הוגן ולהציג את כל התרחישים האפשריים ולא להציג תמונה מעוותת, יש אנשים שמסתמכים על ההודעות וכעבר הביעו תרעומת על חוסר מקצועיות במתן תשובות.
&nbsp
דרך אגב יש כמובן תרחיש נוסף של קפאון במחירים שגם לו יש סיכויים להתממש.
&nbsp
לגבי החלק השני בהמלצתך יש בו הגיון, אבל זה טבעי שאנשים רוצים לשדרג את הדירה שלהם, דירה היא חלק מרכזי מאיכות החיים. פותחת השרשור הסבירה את הסיבות לרצונה לשדרג לדירה אחרת והמעבר לדירה אחרת בהחלט ישדרג את רמת חייה, כמובן על חשבון גידול בהוצאות שיביא לפגיעה באספקטים אחרים של חייה כמו שאתה ציינת.
&nbsp
על כל אחד להחליט מה יותר חשוב לו.
יש לשים לב שמעבר לדירה יקרה יותר מהווה השקעה, בעוד החלופות שאתה ציינת מהוים הוצאה.

elvinnox

New member
אכן, הרבה פנטזיונרים בטוחים שהקריסה בפתח

אבל רמת המחירים הנוכחית יכולה להשמר עוד מספר שנים לפחות.
&nbsp
אי אפשר להתעלם גם מזה למרות שהסיכויים לכך נמוכים.
אני נוטה לחשוב שיש סוג מסויים של מחסור, הריבית לבדה לא יכולה להסביר את העליות הללו.
&nbsp
יחד עם זאת, חוק כחלון, עליית הריבית והגדלת ההיצע צפויים להוריד את המחירים בשנים הקרובות. מתי? אף אחד לא יודע

3 הגורמים שכתבת שיורידו מחירים הכי דופקים את הצעירים

חוק כחלון - בניינים שלמים באיכות נמוכה יחסית, 50-60 אחוז דירות להשכרה.
עליית הריבית - תוספת של מאות אלפי ש"ח בריביות.
הגדלת ההיצע - בינתים זה לא קורה, וכולם בממשלה התייאשו מזה.

למעלה