התייעצות

עוגייה91

New member
התייעצות

היי דפנה,

אני בת 25 ועובדת בתחום ההייטק כבר 4 שנים. יש לי תואר במנהל עסקים.
בזמן האחרון איבדתי משמעות במה שאני עושה. אני מרגישה שהכיוון הזה, הקפיטליסטי, פחות מתאים לי.
מצד שני, אני לא מצליחה להחליט לאיזה כיוון אני מעדיפה ללכת.
קראתי קצת על התחום של קלינאות תקשורת אבל זה אומר ללמוד במשרה מלאה בלי להרוויח כסף בינתיים, וגם אחרי הלימודים להרוויח משכורת מינימום כשאני כבר התרגלתי למשכורות של הייטק.

ההיכרות שלי עם מקצועות שונים צרה יחסית, לפי דעתי וזאת אולי הסיבה שקשה לי. אני מתעניינת במקצועות חדשים כל הזמן אבל לא מצאתי משהו שמצא חן בעיני.

אשמח לעצה, הכוונה, משהו.
תודה רבה

אם כבר עכשיו לא טוב לך בהיי-טק - זה הזמן לעשות שינוי

הי,
את מתארת משהו שאני שומעת מהרבה אנשי היי-טק יותר מבוגרים ממך, אחרי שנים של עבודה בעולם הזה. זה אכן עולם מורכב - מצד אחד, התנאים הכי טובים במשק ואיזו תחושה של שייכות למשהו עדכני ו"שווה", מצד שני - חסר תוכלת ומשמעות אמיתית. אם הגעת לתחושת הריקנות כל-כך מהר, אכן כדאי למצוא אפשרויות אחרות כבר עכשיו. חבל למשוך את זה. את בגיל שקל בו לעשות שינויים.
קלינאות תקשורת תחום מקסים - מקצועי מאוד, משלב מדעים וקשר עם טיפולי. אני לא מסכימה עם משכורת המינימום. זה תחום שיש בו ביקוש רב. בדרך כלל משלבים בו עבודה במסגרת ציבורית - כמו גני ילדים, מרפאות וכדומה, שם המשכורות אכן לא גבוהות במיוחד; יחד עם קליניקה פרטית, שם אפשר לעשות הרבה מאוד כסף. כך שאפשרויות הפרנסה דווקא מצוינות. זה אכן תחום שדורש לימודים אינטנסיביים, אבל את בת 24. אז למה לא?
לגבי אפשרויות אחרות - אני באמת לא יודעת מה להציע לך. כדי לנסות לעזור אני צריכה להבין יותר מה מעניין אותך, במה את טובה, איך היית רוצה שיראה יום עבודה שלך, עם איזה אנשים את רוצה לעבוד ובאיזו אינטראקציה, מה את רוצה שיהיו האתגרים שלך וכדומה.

עוגייה91

New member
שאלות ותהיות

תודה רבה על התשובה. אני כבר מרגישה יותר טוב מלדעת שאת השחיקה שלי מרגישים גם אנשים אחרים. ולא שזה משנה הרבה, אבל אני בת 25 ולא 24 :)

הבעיה היא שאני לא מספיק מכירה את עצמי כדי להגיע להחלטה בנוגע לשינוי קריירה.
אני חושבת שמתאימה לי עבודה "לפי הספר" ופחות עבודה שדורשת יוזמה. אבל אולי זה בגלל שאני מפחדת לצאת מאיזור הנוחות שלי?
אני מעדיפה לעבוד בתור שכירה, ולא בתור עצמאית. פחות כאב ראש לפי דעתי. מצד שני, אולי להרגיש שמשהו הוא שלי יתן לי מוטיבציה?
עבדתי בעבר בשירות לקוחות טלפוני, מה שגרם לי לחשוב שאני לא מעוניינת בעבודה מול אנשים. מצד שני, לפני העבודה הזו נהנתי בעבודות שכללו מתן שירות לאנשים. ואולי הסיבה היא סוג האנשים שהיו פונים למוקד שגרמו לי לסלידה. לא יודעת.

התחום הטיפולי נראה לי מעניין. מצד שני אני לא מכירה אותו, ולא מכירה אנשים שעובדים בתחום. אז אני לא בטוחה שעם חוסר הוודאות הזה אני מוכנה להתחייב ל4 שנות לימודים ובנוסף קריירה לטווח ארוך לאחר מכן.

וחוץ מזה תמיד יש בי הספק האם באמת נמאס לי מתחום ההייטק או שזאת רק תחושה של "העשב של השכן ירוק יותר". איך אני יכולה לדעת שאם אעבור תחום, לא ארגיש שעשיתי טעות והיתי צריכה להשאר בהייטק? ואם אשאר, איך אדע אם התחושה לא תתגבר עם הזמן ואחשוב בעתיד שחבל שלא עזבתי קודם?

תמשיכי לשאול שאלות ואל תוותרי על מציאת התחום הנכון לך

הי עוגייה,
קודם כל, את כותבת מקסים. מאוד אינטליגנטי ורהוט. העובדה שאת יכולה לכתוב שאת עדיין לא מכירה את עצמך מספיק מעידה על מודעות גבוהה. הרבה אנשים בגילך (וגם בגיל 24
) לא באמת מכירים את עצמם, ועדיין הם עושים בחירות תעסוקתיות שמלוות אותם אח"כ שנים, ולפעמים באמת מביאות אותם למקומות שאינם מתאימים להם. כנראה שהפתרון שאת מחפשת לא יבוא כתשובה ברורה ומיידית. ייתכן שבמקרה שלך (ושל עוד רבים אחרים) מדובר בתהליך. אל תוותרי על למצוא את התשובה הנכונה, תישארי פתוחה לבדוק אפשרויות ולראות מה החיים מציעים לך, ותשמחי שבינתיים יש לך עבודה שמספקת לך אתגר ופרנסה ראויה.
ולגבי השאלות הקונקרטיות שלך, אני מסכימה שכנראה מתאימה לך יותר עבודה מובית ו"רגילה", אבל זה לא אומר שלא תוכלי לשלב עבודה כעצמאית. אל תשכחי שהדברים לא קורים ב"בום". את גדלה ומתפתחת אליהם. אם תלמדי תחום חדש את לאט-לאט תלמדי איך הוא עובד, תצברי ביטחון, תכירי אנשים בתחום ואת המסלולים הרלוונטיים שלו, ותגיעי בשלב לשלב - אם יהיה כזה - של עבודה כעצמאית. הדבר נכון גם לגבי מקצועות טיפוליים.
אל תמהרי להסיק מסקנות נרחבות מהתנסות ספציפית. העובדה שסבלת מעבודת שירות לקוחות אינה מעידה על כך שלא מתאימה לך עבודה עם אנשים. מתן שירות מסוג זה הוא התמקמות מאוד מסוימת מול האחר, והיא באמת קשה ולא מתגמלת.
אני לא יכולה לתת לך תשובה ברורה מה מתאים לך, אבל את בכיוון הנכון של בדיקה כזו. את כמובן מוזמנת לתהליך מעמיק וממוקד של הכוון תעסוקתי. מוזמנת להתקשר 054-7503716

למעלה