התייעצות

gudaiva

New member
התייעצות

היות ואני לא רוצה לשתף את המשפחה והחברות בתהליכי ההכנות להריון, רק פה אני יכולה להתייעץ. אז ככה, ביום רביעי יש לי תור לרופא (שחיכיתי לו יותר מחודש), ואני מתכוונת להתייעץ איתו על נושא ההריון. מה כדאי לשאול, ומה צריך לדעת לפני שמתחילים בכל הפרויקט הזה?

אופה3

New member
היי, קודם כל תשאלי את עצמך

מה חשוב לך לשמוע מהרופא, דבר שני, את יכולה לשאול אותו, איזה בדיקות צריך לבצע, גם את וגם בן זוגך, יש בדיקות של פרופיל הורומנלי, בדיקות גנטיות, שלוקח לפעמים חודש וחצי לקבל את התשובות שלהם, יש בדיקות זרע, תשאלי אותו האם את צריכה לקחת חומצה פולית, תשאלי אותו, האם יש פעילות מסוימת שאסור לעשות, כמו כפיפות בטן או ספורט מאומץ, תספרי לו אם נטלת גלולות, וכמה שנים לקחת, האם יש תרופות נוספות שאת לוקחת, כמו לחולי אסטמה או לב, או לא יודעת מה אני לא מכירה אותך, לכן אני מעלה שאלות באופן כללי, או אם את מעשנת, את יכולה לשאול כל מה שעולה בדעתך, לשאול אותו על חום השחר, או איך לזהות ביוץ, או מתי לקיים יחסים, וכמה לקיים, לעשות אולטרא סאונד וגנילי על מנת לזהות את יום הביוץ, ואת גודל הזקיקים, לשאול אותו הכל, וכמובן גם פה, את יכולה להעזר. שיהיה לך בהצלחה האופה

למה להמליץ ישר על בדיקות פוריות

אולי הכל בסדר ! למה שתילחץ ???? כשאנחנו ניגשנו לרופא בתחילת הדרך הוא שלח אותנו לבדיקות גנטיות לפי המוצא שלנו, המליץ לקחת חומצה פולית ושלח אותי לעשות בדיקות דם לגילוי נוגדני אדמת (אצלי נמצא שעלי לעבור חיסון) ו- CMV ועוד כמה דברים שאני כבר לא זוכרת אין צורך לעשות בדיקות פוריות כשרק מתחילים לנסות. מקווה שמהר מאוד תבשרי שאת בהריון ! שיהיה בהצלחה !!!

אופה3

New member
אלמוג, חמודה, בכלל לא הצעתי

לה לעשות בדיקות פוריות, לא שלחתי אותה לצילום רחם ודברים כאלה, אלא רק לשאול את הרופא, זה מה שאני שאלתי בבדיקה הראשונה שלי אצלו. חוץ מזה בדיקות גנטיות, ובדיקות זקיקים זה לא בדיקות פוריות. בכל אופן זה בדיקות שגרתיות היום במכבי למשל

בדיקות זרע ופרופיל הורמונלי

אלו לא בדיקות פוריות? אני זוכרת את ההרגשה כשעשינו בדיקות אלו... ממש לא כדאי להתחיל עם זה כשהם עוד בתחילת הדרך. מיותר לחלוטין !

מעיןבר

New member
בדיקת זקיקים

בדיקת אולטרסאונד (וגינלית) הנעשית אחת ליומיים החל ביום ה- 12 למחזור וסוקרת את הרחם והשחלות. מטרת הבדיקה לזהות זקיק מוביל ממנו יתפתח ביוץ בהגיעו לגודל המתאים (כ- 20 מ"מ) וכן לבדוק את עובי רירית הרחם ולוודא שעוביה תקין לקליטת הריון (כ- 8 מ"מ). לאחר הביוץ הזקיק נעלם ומופיע נוזל בחלל הקרא דוגלאס בתחתית הרחם. לעיתים הבדיקה מלווה בבדיקת דם לזיהוי רמות ההרומנים אסטרוגן ופרוגסטרון שהשינוי בהם מעיד על התקרבות הביוץ (עליה באסטרוגן) והתקיימותו (עליה בפרוגסטרון). זוהי הבדיקה הויזואלית ביותר לזיהוי ביוץ ולכן גם מאוד מדוייקת אך החיסרון שלה הוא בצורך להגיע לקופ"ח אחת ליומיים וכן היא נעשית אך ורק בהפניית רופא. במידה והתפתח זקיק אך לא היה ביוץ הזקיק גדל ומוגדר כציסטה ואז יש מקום לטיפול אצל הרופא. לעיתים נצפים זקיקים מרובים וזוהי תסמונת השחלות הפולי-ציסטיות. היא מאופיינת גם בסימנים הורמונלים ופיזיים אחרים (כגון השמנת יתר, שיעור מרובה ועוד).

Gill Gallad

New member
לתחילת ההריון

אני הגעתי לרופא כשכבר הייתי בהריון ובהלם מוחלט, בורה לחלוטין בנושא. מה שהיה הכי חשוב מבחינתי הוא היחס הנעים והחם שקיבלתי. יש בפורום הריון ולידה סיפורי אימה על רופאים מתנשאים וקרים - חשוב שתשארי עם רופא שתחושי אצלו נוח ונעים. בהתחלה הוא רק מדד לי לחץ דם ומשקל. אם יש לך עודף משקל, אולי תתיעצי איתו לגבי תזונה נכונה. יש להניח שבהתחלה מלבד בדיקות גנטיות וחומצה פולית (בדיקת שד ומשטח צוואר רחם נדמה לי שעושים רק כשיש הריון) לא נראה לי שיש עוד מה לעשות אלא רק לנסות. בהצלחה!

למעלה