התייעצות

chen23b

New member
התייעצות

שלום לכולם, אני בת 23, סטודנטית לחינוך מיוחד שנה ב', וגאה להיות חלק מעולם ה- ADHD
כרגע אני נמצאת בתקופת מבחנים וממש נכנסתי לתסכול.אני אסביר: אני לומדת למבחנים ומשתדלת להשקיע הרבה (למרות שאני גם עובדת מסביב לשעון) ולמרות הכל אני לא מצליחה לקבל ציונים טובים. הממוצע שלי הוא 7.5+-. לאחרונה התחלתי לחשוב אולי יש לי לקות למידה או איזושהי בעיה אחרת שאני לא מצליחה לזהות. אשמח אם מישהו יוכל לייעץ, או אפילו רק לעודד ולהגיד שגם אצלו זה ככה, ואז אני אדע שאני לא לבד בעסק הזה..... תודה רבה על תשומת הלב

תמר ס

New member
בטח שאת לא לבד

לכולנו ה-ADHDים הגאים מאוד, יש אותן בעיות. מאחר ואת לומדת, הייתי ממליצה לך לגשת לאבחון אצל נוירולוג המתמחה בתחום ולבקש גם אבחון TOVA לי באופן אישי הבעיה מאוד קרובה ללב (ויתרתי על לימודי "ספסל" מכל סוג בשל הבעיה) אך הטיפול התרופתי עוזר לי בכל קורס וכדו'. ישנן גם אסטרטגיות למידה ועזרים שונים, אך הטיפול התרופתי בהחלט משפר את היכולת לממש את עצמך. לאינפורמציה נוספת בכל מה שיכול לעזור- את יכולה לחפש/לשאול בפורום ADHD למבוגרים. בהצלחה!

chen23b

New member
דבר ראשון תודה...

תודה רבה על כל התגובות. ייתכן ולא הסברתי את עצמי בצורה מאוד ברורה (ADHD או לא?
אני מאובחנת מזה כשנה ולוקחת ריטלין SR בימי לימודים - תרופה שמחוללת בי פלאים, ממש ניסים ונפלאות (אני אשמח פעם להתעמת עם כל מי שחושב אחרת...
הבעיה שלי היא כשאני מגיעה למבחנים עצמם... אני לומדת הכל טוב ויפה, משתדלת באמת להשקיע כמה שאני יכולה (וזה קשה, קשה...) ובסוף אני מקבלת ציונים שנמוכים מדי עבורי כי אני באמת חושבת שאני מסוגלת להרבה יותר. יכול להיות שאני פשוט סובלת מחרדת בחינות (לא מודעת)...
מה לעשות???
ושוב תודה על כל היחס.... (כבר אמרתי שאני גם סובלת מצורך עז לתשומי'???

zivadina

New member
בעיות במבחנים

קודם כל, ייתכן שאת לא מתכוננת נכון למבחנים, מבחינת ארגון החומר. שנית, מומלץ לקחת ריטלין גם כאשר מתכוננים למבחן, כי זה עוזר לזכור. (הריטלין עוזר לארגן את הזכרון). שלישית, האם את לוקחת את הריטלין כך שיהיה בשיאו בזמן המבחן? (שעה וחצי לפני המבחן). רביעית, ייתכן שאת לא פותרת את המבחן בשיטה נכונה: קודם השאלות הקלות, ולבסוף הקשות, ולהשאיר 5 דקות לבקרה עצמית לפני שאת מוסרת את הבחינה עם הפתרונות. ועוד לא דיברנו על חרדת בחינות... מקוה שנתתי לך נקודות למחשבה.

לא על הריטלין לבדו.

צרי קשר עם מרכז הסיוע ללקויי למידה וריכוז שבמוסד האקדמי בו את לומדת כדי לקבל עזרה במבחנים (תוספות זמן, חדר לבד שמקל על הריכוז, לימוד אסטרטגיות להיבחנות ללקויי ריכוז) וכדי לקבל עזרה כללית בלימודים כדי שכשטיפלי במבחן, טיפלי מ100 ל90 ולא מ85 ל75 (סיוע טכנולוגי להארכת משך זמן הריכוז בהרצאות, סדנא לאסטרטגיות למידה, חונכות לניהול זמן יעיל וכו') לא תמיד ניתן כל הסיוע הנ''ל על ידי אותם פקידים של האוניברסיטה. לעיתים, אלה שנותנים הארכת זמן במבחנים לא מודעים לקיום שאר הסיוע הניתן על ידי פקידים אחרים. אם אינך מוצאת אל מי לגשת בנושא, פני לגיא פינקלשטיין, מנכ''ל עמותת לשם. הוא יודע איזה פקיד אצלכם מתעסק בזה. אשמח לתת לך את הפרטים של גיא.

דליה.ד

New member
שלום חן וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

יכול באמת להיות שאת לקויית למידה ו/או סובלת מחרדת בחינות. היכן את לומדת? בכל מכללה למורים יש סיוע לסטודנטים ותוכלי לקבל שם עזרה ואפילו אבחונים (ידוע לי שבבית ברל יש אופציה כזו). בכל מקרה על סמך תיאור כאן לא נוכל - וזה גם לא יהיה אחראי מצידינו - לאבחן אותך. בכל מקרה בהחלט תוכלי בעתיד להזדהות עם תלמידייך וזה מאוד חשוב! בהצלחה בלימודים!

chen23b

New member
תודה!

דליה שלום, אני לומדת באוניברסיטת ת"א ואני אכן אנסה לברר עם מי ואיך בודקים את הנושא. תודה רבה על תשומת הלב שבוע טוב חן

יונה שו

New member
ברור שאת לא לבד בעסק הזה

רוב אלו שיש להם ADHD יש השפעה על הלמידה. אי לכך - יש צורך ללמוד אסטרטגיות נכונות, כיוון שריטלין פותר את בעית הריכוז אולם אינו מלמד איך ללמוד נכון. לפעמים תלמידים(צעירים או מבוגרים) נמצאים ב"LOOP" שהם רגילים בו להיות וללמוד, או אז... יש צורך במשהו שונה. אם תספרי פה איך את לומדת למבחן, איך החומר שלך מרוכז, ואיך צורת התשובות שלך במבחן - נוכל לעזור יותר, אני מקווה. יש עוד משהו חשוב - רוב הלומדים מסתכלים על החומר, מקסימום מדברים עליו, ובטוחים שיודעים לקראת המבחן וזהו. הרבה פעמים יש צורך ממש לענות בכתב, לפני מבחן, כדי להתכונן כראוי, הרי המבחן בכתב נעשה, לכן יש צורך לכתוב תשובות, לבדוק זמנים, להתארגן כראוי. בהצלחה !

למעלה