התייעצות

1צחי

New member
התייעצות

הלאופרד גקו אמורה להטיל בקרוב ולכן אני נערך להכנת מדגרה. אני מבין שצריך להניח את הביצים על ורמקוליט או חול דיונה לחים,בתוך קופסה סגורה ולחמם ל 26-32 מעלות תלוי במין הרצוי. אז הרעיון הוא כזה: לקחת קופסאת קלקר למלא עד החצי במים אשר יחוממו לטמפרטורה הרצויה (בעזרת גוף חימום של אקווריומים וטרמוסטט מכויל)ובמים אני הניח את הקופסא עם הורמוקליט והביצים,כך אני אשלוט בטמפרטורה בלי לחשוש משינויים גדולים. תגובות....

T0M3R

New member
הדבר הכי פשוט...

קח קופסה של חומוס, תצייר עליה בלורד שחור ככה שיהיה חושך בפנים שים את המכסה ותצבע בשבחור גם אותו. בערך בקטע שהמכסה מגיע אליו תעשה חור בערך 4X4 ס"מ את זה תמלא בחול מהטרריום / וורמיקוליט ופעם ביום ככה שים קצת מים כזה שזה יהיה ממש ממש לח. הלאופורד יכנסו לשם מדי פעם תפתח את הקופסה לראות אם יש ביצים. אם יש תוציא את הקופסה ואז שים ב 26-32 מעלות כמובן שתרסס פעם ביום שתיהיה לחות, וזהו.

naja

New member
אפשרי אבל מסורבל.

אפשר פשוט לערבב ורמיקוליט ומים ביחס 1:1 או חול זיפזיפ שיהיה מעט לח, לקבור את הביצים עד החצי, לשים בקופסא חשוכה ואטומה(לפתוח לאיוורור כל כמה ימים לכמה דקות)ובמקום חם יחסית בבית וזהו. צריך לבדוק שהלחות לא גבוהה מידיי(מצטברים מים על המכסה) או נמוכה מידיי(אפשר להעלות אותה ע"י הוספת כלי מים קטן או ספוג רטוב,לא מומלץ לרסס כל יום).

זה מה שאני עושה

שם את הביצים בתוך קופסאת פלסטיק ממלא אותה עד החצי או קצת יותר בוורמקוליט לח וקובר את הביצים בערך 0.5 ס"מ מתחת לפני השטח. החדר שלי מחומם אבל מה שאתה מציע בשביל לחמם את הביצים יעבוד טוב. מספיק 30 מעלות בשביל זכרים, לנסות לכוון לנקבות.

1צחי

New member
יונתן

תודה ותומר את דרך ההכנה אני יודע-ראה באתר של יונתן הדברים מוסברים יפה אך ההתלבטות היתה כיצד לווסט את הטמפרטורה מכיוון שאפשר לקבוע את מין היילוד לפי הטמפרטורה.

צחי...../images/Emo3.gif

תסתכל באתר של יונתן יש שם מאמר גדול ומפורט על שממיות מנומרות. רע ליבני

למעלה