התייעצות

זואיzoe

New member
התייעצות

היי. שמי מישל. מזה זמן אני עוקבת אחרי חילופי הדברים בפורום ולומדת (כמי ש"בורכה" בפיברו)מכם, לגבי טיפולים מומלצים ואופנים לשיפור המצב.אני מתפקדת באופן מלא, מתאמנת , לומדת ועובדת, אלא, שמאז פריצת העניין, הכל נעשה בקצב סלואו מושן, מואט מאוד. מאותה סיבה נפגע גם היקף העבודה שאני מסוגלת לו וכתוצאה מכך, גם השכר.אני חוששת שעם הזמן, לא זו בלבד שתסמינים לא יסתלקו, הם גם עלולים להחמיר ולפגוע בכושר העבודה שלי בצורה קשה יותר. האם אז מומלץ לפנות לגורמים כמו המוסד לביטוח לאומי ? האם הם מכירים בכך כמיגבלה ומתגמלים בהתאם ? זו שאלתי. תודה על שאתם שם.

לשאלתך לגבי ביטוח לאומי../images/Emo41.gif

מישל שלום, בענייני קצבאות וביטוח לאומי , אמנם המצב קצת יותר טוב אבל עדין ישנה חוסר מודעות ואין סעיף ספציפי לתסמונת זו. אני חושבת שזה מאוד חשוב להגיע עם עו"ד כי זה נותן יותר סיכוי. כמו כן, לדרוש נוכחות של ראומטולוג בוועדה. דבר נוסף זה שצריכים שהביטוח לאומי יכיר ב40% נכות רפואית לפחות. הסכום המקסימלי פחות או יותר הוא כ- 1800 ש"ח או פחות בהתאם לאחוזים שנקבעו. ולסיום- יש חוברת טיפים מצויינת שהוציאה עמותת אס"ף ואת יכולה ליצור קשר 1700-70-70-08 ב-ה-צ-ל-ח-ה!!! שירלי

הערה

גם לביטוח לאומי יש את חוברת הטיפים וזה לא עובד עליהם. גם לשלם כסף לעו"ד זה בזבוז כסף כי מי שלא מגיע לו לא יעזור לו אפילו נשיא המדינה

ששרון

New member
הי אורית, למיטב ידיעתי מה שרשמת

אינו נכון, שמעתי על 2 תקדימים בארץ עם פיברו שבגלל ערעור עם עו"ד + הבאת עדות רפואית משפטית מראומטולוג, הערעור הצליח והקצבה ניתנה בכל זאת, למרות שקודם לכן היא נשללה. כיום חברה שלי נוספת בהליכים כאלו, אני מקווה שהיא תהיה תקדים נוסף...

tiaa1

New member
מישל שלום,חבל שיש אנשים צרי לב

שרואים הכל דרך פריזמה של כסף. רוב האנשים בפורומים העוסקים בתסמונות "שלנו" רואים את הדברים אחרת. ברור שכשיש ירידה בתפקוד הפיזי, מתעוררים פחדים לגבי יכולת הקיום שלנו. וכשזה קורה בגיל צעיר,ולאורך זמן יש עליה של החרדה הקיומית. לגבי הביטוח הלאומי,אם ירדת בשעות העבודה ב-50 % ויותר מגיע לך השלמה לפי גובה הכנסה כמובן. כדאי לך לקרוא את החוברת של העמותה וכן את המידע שהבל"ל מפרסם. יש להם אתר באינטרנט ותוכלי לקרוא,ואפילו להוריד טפסים. כדאי מאד שכבר תכיני אישורי מחלה מרופאים שאיבחנו אותך או מטפלים בך. ולא-דרך העמותה תגיעי לרופאים הנכונים לפי אזור מגוריך.אני משערת שדרך עמותתאסף תגיעי לאתר של הביטוח הלאומי. בהצלחה,ואל תקחי ללב ציניות של אחרים בענין.

זואיzoe

New member
תודה תיאה...ו...

ההודעה "מידת הרגישות" מיועדת לך ולא שורשרה לכאן בטעות.

תזהרי מעצות אחיתופל

כי בפועל כמעט אף אחת לא קיבלה כלום מהביטוח לאומי. הבודדות שקיבלו קיבלו את זה לתקופה לא ארוכה וגם הם סבלו מבעיות נוספות לתשישות כרונית אפילו חמורות יותר

tiaa1

New member
תודה על האמון.לא כולנו רשעים.../images/Emo51.gif

טיה

tiaa1

New member
נו אז מה? מה הקשר? תאמיני לכל מילה

עלי,עדין אין קשר לעובדה שאת סתם נטפלת למישל שרצתה לבר איזה רשת ביטחון יש אם מישהו נופל. אם את רק "קצת" חולה בתשישות או פיברומיאלגיה, את אולי מכירה את תחושת חוסר הביטחון שבמחלות האלו והעליות והירידות. מפיברומיאלגיה ותשישות עוד אף אחד לא עשה כסף. יאלה תתנצלי. ולנאווה המנהלת. נו? כל כמה זמן מנהל אמור לבדוק את הדינמיקה בפורום שלו? יש כללים? לא שמישהו צריך פה עזרה, אבל הפורום קפא באמצע התמוז.

הנקודה היא

שנכנסים לפה בפעם הראשונה ודבר ראשון שואלים על קיצבה מביטוח לאומי. שומעים תשישות כרונית וקיצבה - זה מרשם בטוח לסידור הכנסה בזמנים קשים. הדבר מוציא שם רע לחולים האמיתיים וגורם נזק למי שבאמת זכאי. מאידך ישנם פה כאלו כמוך שנוטעים בהם תקוות שוא לקבלת קיצבה והם מתחילים לבנות על זה קרירה עד שהמציאות מתפוצצת להם בפנים וכגודל הציפיה כך גודל האכזבה.

tiaa1

New member
אף אחד עוד לא בנה קריירה מקצבה

של בטוח לאומי, (1800 ש"ח המקסימום, ורק אם יש עוד מחלות או סיבוכים) אף אחד לא בנה קרייירה מתשישומיאלגיה,מקסימום מישהו/מישהי פרסמו בספר וחוברת את נסיונם. זה לא בסט סלר. ולא "מוניקה לוינסקי"!!! ברוב המקרים המחלה ,במשך הזמן גורמת לעוד ועוד הוצאות,אם מנסים תוספי מזון, ודיקור סיני ועוד טיפולים לא קונבנציונלים. ועל רפואה אלטרנטיבית אי אפשר להתווכח כי יש אנשים שמדווחים על שיפור או הפסקת הידרדרות. אני לא חושבת שנטעתי תקות שווא,ואיני יכולה לדעת מה מצבה של החולה הזו או אחרים,ואיזה "פקלה" היא סוחבת ואינה משתפת אנשים אנונימים בפורום. עם תגובה כמו שלך אני בטוחה שהיא תרתע להכנס ולשאול שאלות אחרות שיותר קרובות להתמודות עם המחלה. אני חליתי לפני 7 שנים. שנתים אחרי האיבחון עשיתי הכחשה ורק כשבאה הנפילה זחלתי בחזרה לרופאה. עקבתי אחר הפורום של ליאורה מנסן-היו"ר הראשונה של העמותה והתכתבתי איתה,חדשים לקח לי להעיז ולשאול שאלות ולהצטרף לצ'אט. אם הייתי בונה על תשובות שלך הייתי "סמויה" כמו רבים אחרים. ומה אם התנצלות למישל דרך מסרים? מגיע לה לפחות זה.

עשיית קריירה לא מלווה בעשית כסף

ישנם כאלה שקרייה בשבילם היא הצלחה , פרסום אבל לא רואים מזה כסף. למישהו שעובדת בטפול בקשישים תמורת סכום זעום של 1200 ש"ח לחודש קבלת קיצבה של 1800 ש"ח זאת קריירה גדולה. יציאה מעבדות לחירות ולהתפטר מאיזה קשיש נרגן שצריכה להאכיל אותו.

tiaa1

New member
וואי כמה שאת מרירה ועוקצנית,עם ראיה

כ"כ מעוותת. 1800 ש"ח הם בקושי רשת ביטחון כלכלית למי שחולה ומוגבל,ולכן הוצאותיו גבוהים יותר. תרופות, הסעות לטיפולים, .אני לא מכירה אף חולה שנסע לחו"ל על חשבון הקיצבה. ומי שעובד תמורת 1200 ש"ח עם קשישים, צריך לשמוח על תוספת של 1800 ש"ח שביחד זה אפילו לא משכורת מחנחמום. ומה לגבי דיור?אולי שכירות?אפילו מסובסדת... נראה לי שאת סתם יורה באפלה ולא באמת מכירה את מצוקתם של חולים ונזקקים,ומסכן אותו קשיש אומלל שתלוי ב"מטפלת" כמוך... מאחר ואני עובדת סוציאלית במקצועי, אני מכירה את הצד האפל של מקבלי קיצבאות,וחולים נזקקים. ומהכרותי רבת השנים את חולי הפיברומיאלגיה והתשישות הכרונית, -אנשים "מתאבלים" על אובדן כושר עבודה ונכות מדובר בפלח של אוכלוסיה שהיה רגיל לעבוד והמחלה טרפדה את יכולתו. רובנו נאבקים על מנת להמשיך ולעבוד. מעטים האנשים שעושים מניפולציות על מנת לקבל גימלה של 1800 מקסימום. ואגב בפיברו ותשישות לא מקבלים כ"כ הרבה. הסביר לך כאן מישהו שהתביעות המורכבות הן אלו של תאונות עבודה דוקא.

לפני שאת סתם זורה חול בעיניים

לא כל החולים מוציאים כספים על טפולים אלטרנטיבים כך שההנחה שלך לא מבוססת. זכאית לקיצבת נכות + 2 ילדים עד גיל 18 מקבלת 3700 ש"ח+פטור 80% ממיסי ארנונה ועוד הטבות כספיות ככה שלא מדובר בסכום שולי. גם 1800 ש"ח לאנשים מסויימים זה ההבדל בין לחיות או לא במיוחד ישנם קשישים שמתקיימים מ 1040 ש"ח קיצבת זיקנה וזה לא קו פרשת המים בשבילם. נוסף לכך ישנם חולים שמשתכרים סכומים נמוכים נוספים לקיצבת הנכות כך שה 1800 מאד משמעותי עבורם ואין להקל בכך ראש. קל לדבר כשמקבלים משכורת שמנמנה שמקורם בכספי הציבור.

tiaa1

New member
עכבריתוש,נדמה לי שאת פה בשביל

לעקוץ .את לא קוראת מה שאחרים כותבים,ואת מתווכחת על "ריק". לצורך הוכוח. את מתנפלת על שואלת בעניני ביטוח לאומי וחושבת שכולם תחמנים... אחר"כ את חושבת שעושקים את המל"ל... את חושבת שקיצבת ביטוח לאומי זה "קרירה"... ועכשיו את יוצאת "להגנת החלשים"? 3700ש"ח זה גם לא הרבה כסף אם מדובר על משפחה עם שני ילדים מתחת לגיל 18,ואגב,לידיעתך, הבל"ל משלם עד 21-עד אחרי צבא. ניסית לחיות על סכומים כאלו? ולבסוף"עשית לי את היום עם המשפט האחרון שלך" על "משכורת שמנמנה." תפתחי את העינים, תבררי לפני פליטות הפה שלך. עובדים סוציאלים מרויחים משכורות מאד מאד סטנדרטיות כמו עובדי ציבור ,כמו מורים למשל או רופאים מתמחים,ואם אי אפשר לעשות תורנויות או משמרות נשארים עם ....ולא גומרים ת'חודש. וכמה עובדות לגבי למען הסר ספק. אני חולה הרבה זמן אך איני נתמכת. עקב מחלתי לא יכולתי לעשות תורנויות בלילה ולכן מקבלת משכורת בסיסית. (אני עובדת בבית חולים) אני נקראית "רק" לקריאות פתע כשיש ארוע רב נפגעים. (מתחשבים בי מאד נעבודה) איני מסוגלת לעבוד משרה מלאה אך אין לי השלמה... איני הולכת לטיפולים לא קונבנציונלים. כמו רוב חברי החולים,אני נאבקת להשאר בצד הבריא של המחלה,ולחיות בפרופורציה. צר לי שאת כ"כ עוקצנית ומהירה לחרוץ דין ודיעה. כנראה שאת הרבה יותר פגועה ממה שאת מוכנה להודות או לדעת. אין טעם להתווכח עם אדם שבא עם דיעות קדומות וידע מעוות. את גורמת עוול לחולים שצריכים פה תמיכה ולא ביקורת. חבל שמנהלת הפורום לא משתתפת בדיון,וחבל שחולים נוספים לא מביעים את דעתם. לי זה מספיק ודי.

זואיzoe

New member
מידת הרגישות

אני רוצה להודות לבנות שהגיבו במידה גדולה של רגישות ביחס לשאלה שהעליתי. ולהוסיף שזו הייתה לחלוטין שאלה תיאורטית שעסקה במשהו עתידי לגמרי היות ובהווה אני מתפקדת, גם אם לעיתים, מעבר לכוחותי הריאליים, תיפקוד כמעט תקין מבחינת רמת הפרודוקטיביות. הרבה מזה בזכות אלה מכם שהמליצו על השימוש בנוני, בחומצה מאלית ובSAME . כשנתקלתי בתגובה הראשונה לשאלתי, ממש הזדעזעתי, כי לא הייתי מוכנה לאגרופים-בבטן ממקום שאמור להיות של-תמיכה,כפי שלמדתי מחילופי הדברים בעבר.כנראה שאפילו במרחב שהוא וירטואלי מסתובבות מפלצות של קור והעדר אמפטיה .התגובות הנוספות החזירו לי את האמון בסוג הזה של התקשורת, בפונקציה של הפורום.תודה

למעלה