התייעצות

• פותח הנושא sisy
  • פורסם בתאריך

sisy

New member
התייעצות

שלום, אני אמא לילד בן 3 שלמד להכות בכל פעם שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה, הוא מתרגז, וגם מרביץ לי ותמיד הוא רוצה לתת את המכה האחרונה, ניסינו עונש של ללכת לפינת המחשבה, ניסינו התעלמות, כלום לא עוזר, יש לכם דרך אחרת לטיפול?

faith2

New member
לתת את המכה האחרונה?

אולי כאן הבעיה... אתם משתמשים באלימות כעונש?

sisy

New member
להפך

כתבתי במפורש שאנחנו מכניסים אותו לפינת המחשבה שיחשוב על מה שהוא עושה, או מתעלמים , אבל זה לא פותר את בעיית הפינוק שלו, שאם הוא לא מקבל משהו שהוא רוצה אז הוא מכה, אז מאיפה השאלה שלך? לא כתבתי שאנחנו מכים אותו!

faith2

New member
לא יודעת...

אמרת שהוא חייב לתת את המכה האחרונה...אני מצטטת
התכוונת במובן המילולי?...כאילו חייב להגיד את המילה האחרונה?

עינת

New member
כנראה שאינכם משדרים לילד

שזהו הגבול!!! בכל בית ישנם גבולות אדומים שאותם לא חוצים ולדעתי להכות את ההורה הוא גבול אדום!!! ללא ענישה וגם ללא התעלמות כי אם בהבהרה אצלנו בבית לא מכים!!! האינטונציה ,הטון,שפת הגוף שלכם הם שמבהירים את הגבול. אצלי בבית כל הגבולות מכובדים כאשר הם אכן גבולות (ויש לי נבחרת של בן 22,19 ו-12 ).

sisy

New member
שלום לך,

אנחנו כן אומרים לו את זה, אבל זה לא עוזר. כשאני אומרת לו שאני לא רוצה לדבר איתו, הוא יודע לומר שהוא מתנהג יפה, ומבקש סליחה, אבל אח"כ הוא ממשיך, הגננת אמרה שיש ילדים שנושכים בגיל שלו, הוא לא נושך, הוא גם לא מרביץ כל הזמן, אבל זה ילד כמה שהוא קטן הוא עצמאי חכם ואסור לומר לא לא.. מפונק מידי לטעמי. זה ילד שקיבלנו אחרי המון שנים של נסיונות, אנחנו מרעיפים עליו הרבה חום ואהבה ויכול להיות שעברנו את הגבול בפינוק שלו.

lady d23

New member
"אנחנו מרעיפים עליו הרבה חום ואהבה"

אולי הוא רואה כמה אתם אוהבים אותו. יכול להיות שפשוט מההתחלה היה לכם קשה לומר לו לא?

sisy

New member
נכון,אבל אני בטוחה שגם לכם

היה קשה לומר לילד קטן לא, הם כאלה מתוקים שחבל על הזמן.

lady d23

New member
אני לא אמא.. אני משתייכת לצד של

"הילדים". אבל בבייביסיטר איןלי בעיה לומר לא. הם אמנם מתווכחים ולפעמים בוכים [זה עובד להם על המטפלת, עלי ועל ההורים לא.], אבל אני פשוט ודעת לומר להם שהם לא יקבלו שוקולד ושטויות שכאלה. הם אמנם נוראאא מתוקים, אבל את רואה שבגלל שאת לא יודעת איך לומר לא את מגיעה למצב שהוא בכלל לא מתוק ודווקא נורא אלים. פשוט תתחילי להיות קשוחה איתו כשהוא מתחיל לדרוש. את יכולה לעשות את זה בהדררגה ולומר "לא שניהם, או זה או זה, תחליט".

עינת

New member
אומרים

השאלה איך אומרים. נסי רגע לחשוב אם הוא יגש לתקע חשמלי וינסה לדחוף חפץ אליו איך תאמרי את ה- לא? בערך כך...

lady d23

New member
יש הבדל בין הגילאים של הנבחרת שלך

לבין גיל 3. בגיל 3 גם אני לא ידעתי מה הגבולות וגם אני עצבנתי את אמא. אני חושבת שצריך להראות לו שאם הוא מכה אז הוא מפסיד עוד יותר משביקש. תגידו לו שאם לא ירגע אין שוקולד אחרי ארוחת הערב או משהו כזה.

עינת

New member
הנבחרת שלי

כל אחד בתורו היה בן 3 וגבולות נקבעים מהרגע הראשון...

Lonely mind

New member
לא תמיד.

אצלי הם התחילו להיות ברורים רק בגןח ובה או משהו כזה. אבל אף פעם לא הייתי בעייתית, לפחות לא אז. [אבל אני יכולה לשאול את אמא איך האחים היו] -זו דניה..

faith2

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם הדרך....

שיבין שבכי בעקבות ה"לא" מביא להפסד שלו ולא לניצחון שהוא מייחס לבכי... פשוט אני חושבת שנוצר אצלו מעין הקשר שמתי שהוא בוכה הוא מקבל את מה שהוא רוצה.

למעלה