התייעצות....

Hadas01

New member
התייעצות....

שלום לכולם, קנינו דירה חדשה מקבלן (בתהליכי בניה). באופן כללי, אנחנו לא אוהבים שהמטבח והסלון הם יחידה אחת ושרואים את המטבח מהסלון ולהיפך, ולכן בכונתנו להאריך את הקיר הקטן שלצד הדלת, כך שתיווצר הפרדה טובה יותר ולהפוך את מטבח ה-"ר" שמציע הקבלן למטבח "ח". מצב שירטוט לא מוצלח במיוחד, אבל משקף את המצב. הבעיה שלנו היא מה לעשות עם הקיר. זה לא יפה קיר ריק בין שני חללים, ואנחנו לא מעוניינים בחלון או לתלות שם תמונה. בצלע הזו של המטבח יהיו רק ארונות תחתונים, בלי ארונות עליוניים. בהתחלה חשבתי לבנות את החלק העליון של הקיר (מהארונות ומעלה) מלבני זכוכית חצי שקופים, כך שההפרדה נשמרת ויש מעבר מסויים של אור, אבל במחשבה שניה זה נראה לי מגושם ותעשייתי מדי. קיימת גם האפשרות לעשות נישות (או בצד של המטבח או בצד של הסלון), אבל אנחנו לא מתלהבים מהאופציה הזו. אשמח לקבל הצעות ורעיונות כיצד להתמודד עם הסוגיה הזו.

מה דעתך לבנות קיר נמוך...

ולהוסיף מלמעלה משחקי תאורה וצמחיה? כך שהתאורה תחצוץ בין המטבח לחדר וההרגשה תהיה אוורירית יותר. מוז'י

brunu

New member
אקוריום קיר?

די יקר אבל לדעתי מדהים שיהיה דבר כזה בבית

כניסה מזמינה

להלן כמה עצות בנוגע לקיר שיחצוץ בין המטבח לסלון: לגבי לבני זכוכית - יש לקחת בחשבון את האוירה שהם יוצרים: תחושת קרירות,אוירה תעשייתית-משרדית מעט. תחליטו אם זה מתאים לכם. ועתה, טיפ שימושי ומאד מוצלח: בחלק הקרוב לדלת הכניסה, הייתי מציעה לתכנן נישה בגובה של כ 180 ס"מ, ברוחב של 60-80 ס"מ, בעומק של 40-55 ס"מ, ככל שהמקום מאפשר לכם. הנישה הזו תשמש לתליית מעילים, וניתן להשאירה פתוחה ובתוכה להתקין וווים; או שאפשר להכניס לתוכה ארון יפה (מספיק אפילו חזית בלבד) שישמש לאותה מטרה. בהמשך הקיר, מכיוון שאתם לא מתכננים ארונות עליונים מצד המטבח, ניתן לפתוח 2-3 פתחים שצורתן ריבוע או מלבן (כדאי לצייר סקיצה בכדי להחליט מה מתקבל הכי יפה). מיקום הפתחים יכול להיות במרכז הקיר באופן סימטרי מכל 4 הצדדים שלו, או בחלק העליון בלבד. כדאי להכניס תאורה בפתחים הללו - זה ישדרג את הקיר והכניסה כולה. אפשרות אחרת, או בתוספת לכל האמור לעיל - בצד הפונה לסלון, ניתן לבנות ספסל נמוך להנחת עציצים/דברי נוי או לישיבה עם כריות צבעוניות. ולבסוף...במקום כל האמור לעיל, ניתן לתכנן את הקיר בצורת נישות דו-צדדיות, שבתוכן ניתן לשלב את ארונות המטבח בצורה מאד יפה. אבל זה כבר דורש תכנון יותר מקצועי ופחות וירטואלי. במידה ותרצו - תוכלו לפנות אלי ישירות. אשמח לעזור. ושיהיה לכם בהצלחה!

ronnipi

New member
אכן - מעצבת עם מעוף !!!

אהבתי את הרעיון של החורים בקיר. נדמה לי שזה ייראה מצויין !!!

lank

New member
../images/Emo68.gifישנם מספר פתרונות מעניינים

חשוב מאוד לייצור קיר שיהיה מעניין , ייחודי לכניסה , אך עם זאת לא עמוס מדי. אפשר לבנות קיר בגובה של 2 מטר ( עד לגובה דלת הכניסה ) , כאשר בחלקו העליון להכניס משרביות ( אלמנטים מבטון בעלי דוגמאות שיכולים להכניס אור ועניין למטבח ולקיר ). את המשרביות ניתן להתקין בגובה של 1.60 לערך לכל אורכו של הקיר. את הקיר הייתי ממשיכה גם לתוך המטבח כקו סיום ל- ח של המטבח. שם אולי אפילו יוצרת דגם של ריבוע העשוי משרביות , או פוערת חלון ריבועי לכיוון המסדרון בכדי שיתן תחושה נעימה וקלילה יותר. את כל הקיר הייחודי הייתי מכסה בחומר "ווגה" של חברת נירלט בגווני טרהקוטה או גוון תכלת אפור ( כמו בטון ) או מיישמת טיח מינרלי אפור ( כמובן הכל בהתאם לגווני הסלון אליו הקיר פונה ) . כמובן אם יש לכם מקום ומרחק בין דלת הכניסה לקיר , הייתי מוסיפה שידה צרה על רגליים גבוהות עליה אפשר להניח קערת פירות או אגרטל זכוכית עם פרחים - תורם לתחושה הביתית הנעימה כבר בכניסה לבית. אם יש עוד שאלות אשמח לעזור ושיהיה בהצלחה.

Hadas01

New member
האם יש לך תמונה של משרביות?

קצת קשה לי לדמיין איך זה אמור להיראות...

ilanaav

New member
אילנה

הדס שלום רב, קראתי את כל ההתלבטויות שלך בנושא הקיר המפריד בין המטבח לכניסה והסלון. אני רוצה להציע אופציה נוספת . הקיר האמור נמצא בכניסה לבית ונצפה כל הזמן מאיזור פינת הישיבה בסלון, נראה לי שזה הופך את הקיר הנ"ל למרכזי ביותר וראוי להתייחסות מיוחדת. אני פסלת יוצרת תבליטי קיר ,לעיתים משלבת תאורה בתוך התבליט . לתבליטים מראה סלעי מפוסל והם מוסיפים אוירה ויחוד לכל חלל בו הם מצויים.אפשרויות העיצוב הן אינסופיות זה יכול להיות מינימליסטי לגמרי או עשיר עם רבדים רבדים של מיסתורין, "הבעיה" יכולה להפוך ממש לפנינה של הבית. אני מצרפת צילום מאחת העבודות בהילטון. אשמח לשלוח לך במייל עוד צילומים. התבליטים עשויים מחומר "חכם" דק וקל כך שאפשר להרכיבם גם על קירות גבס. עבודות שלי אפשר לראות במבואה לאולם האירועים בהילטון תל אביב , ובבתים פרטיים רבים. להת אילנה 052-4743374 [email protected]

למעלה