התייעצות.

AndreaCorr ©

New member
התייעצות.

אני צמחונית כבר מספר שנים. צמחונית אדוקה אפילו - אני לא אוכלת גם מילקי ודומיו בגלל הג'לטין. בשבועות האחרונים עברתי המון רופאים (בעיות רפואיות, לאו דווקא בקשר לצמחונות), גם בגלל שאני סובלת מתשישות, סחרחורות, איבדתי הכרה מס' פעמים ועוד כמה כאלה. מסתבר שהצמחונות שלי מהווה בעיה גדולה. אני לא יודעת אם הרופא אמר את זה אחרי שיחה עם אמא שלי (היא מאוד מאוד אנטי), רק כדי שאני אתחיל לאכול בשר או שהוא באמת התכוון לזה. אני לוקחת תוספי ויטמינים - זה כנראה לא מועיל ולא מספיק. אני יודעת שיש אפשרות לאכול מוצרי סויה ועוד שאר תבשילים לצמחונים שמכילים מספיק ויטמינים אבל לאמא שלי אין את הכוח או/ו את הזמן לעמוד ולבשל ארוחה לאחרים וארוחה במיוחד בשבילי. לבשל לעצמי זו לא ממש אופציה, מפני שאין לי מושג וחצי מושג בבישול, אין לי זמן, וכשאני חוזרת מבי"ס לעמוד ולבשל זה לא ממש הדבר שבא לי להתעסק בו. ככה שיוצא שאני חיה על טבעולים למיניהם ושאר דברים שמכילים הרבה חומרים משמרים, משמינים ולא בריאים. ולמרות כל זה, קשה לי מאוד לוותר על העקרונות שלי. זו דילמה מוסרית רצינית בשבילי, והמחשבה על זה שאני אצטרך לאכול בשר דוחה אותי וגם דיי מעציבה. ובכל זאת, אם זו הבריאות שלי מול עקרונות ומוסר... קשה לי להתמודד עם זה. אני אשמח לשמוע עצות מכם. תודה
.

lollapalooza

New member
היי שרון,

בתור צמחונית בעצמי, אני יכולה להגיד לך שאני חושבת שצמחונות זה דבר נכון ומצויין, אבל עד שזה פוגע בך. אם באמת אין שום מצב שאת יכולה להמשיך ולהיות צמחונית ובריאה, תאכלי בשר. את יכולה לאכול ממש את המינימום ההכרחי, זה לא שאת צריכה עכשיו לזלול שווארמה כל היום. אין הרבה טעם בלדאוג לבעלי חיים כשאת בעצמך חולה מזה. אני חושבת שאם זה מספיק חשוב לך כדי ללמוד להכין לעצמך אוכל מיוחד, אז כדאי, ואם באמת את לא יכולה לעשות את זה, אין הרבה ברירה, תאכלי בשר בכמות המינימלית ההכרחית. תעמידי את הבריאות שלך במקום הראשון, כי את עלולה לעשות לעצמך נזקים בלתי הפיכים וחבל. ואת מוזמנת בכיף אליי הביתה, אמא מכינה לי יופי של אוכל צמחוני

ToryMaster

New member
זה עובד ככה

החיים של מול העקרונות שלך. לפעמים, עם כמה שזה כואב, חייבים לוותר על אחד מהם. בינינו? למות על מזבח האידיאל זה מה זה פאסה. מסכימה עם עדס, אולי יש אפשרות ללמוד לבשל מספר מאכלים קלים שיוכלו להישמר למשך כמה ימים?

מסכימה עם מי שענה לך עד כה

ורוצה להרחיב את היריעה עוד קצת. כדי לחיות על פי העקרונות שלך, את חייבת ללמוד אכן לחיות לפיהן. למה הכוונה? שאם את צמחונית ולך חשוב לא לאכול בשר, את לא יכולה להפיל את האחריות לשמירת העקרונות שלך על מישהו אחר. וזה אומר שאת חייבת ללמוד תזונה נכונה, חייבת לבשל לעצמך וחייבת בעצם לחיות על פי העקרונות שאת בעצמך מציבה לעצמך. אי אפשר להיות "צמחוני" ולהפיל את האחריות לתזונה שלך על מישהו אחר. זה כמו להגיד לאמא: אני רוצה שתמשיכי לדאוג לי ולהזין אותי, אבל תעשי את זה כמו שאני אומרת לך... ואמא לא יודעת "לדאוג לך כמו שאת אומרת" היא יודעת לדאוג לך כמו שהיא יודעת. במצב הבריאותי שלך כיום - הדילמה מזמן עברה מתחום המוסר לתחום הבריאות. כשהגוף אינו יכול יותר, זו לא דילמה מוסרית אלא בהחלט בחירה שלך לגבי הרצון לחיות בגוף בריא לעומת הרצון (המגובה באידאולוגיה) להמשיך למנוע מהגוף שלך את התזונה לה הוא זקוק, גם אם מדובר בנזקים בלתי הפיכים. ממש כמו בהפרעות אכילה למיניהן שעל מזבח האידאולוגיית הרזון מגיעים למצבים של תת תזונה, אל-וסת, בעיות בשיניים, נשירת שיער ומה לא. אין מה להתלבט. אם את רוצה להמשיך לחיות טוב בגוף שלך, אם את רוצה את הגוף שלך שימשיך לשרת אותך - את צריכה להתחיל גם לשרת אותו ולתחזק אותו. התחילי בבשר בקר טחון - שמרקמו הכי פחות דומה ל"בשר", הוסיפי מוצרי חלב בהדרגה - וכמובן, לא לוותר על הירקות הפירות והדגנים. שום קפסולה לא יכולה להחליף תזונה אמיתית. בחיי שלא.

בניגוד לקודמותיי... אני חושב אחרת..

נתחיל מהעובדה הפשוטה: אנחנו חיים במאה העשרים ואחת. שלחנו אדם אל הירח, אנחנו יכולים לטוס מלונדון לניו-יורק בשעה וחצי ולכתוב בעט - הפוך. לא הצלחתי להבין מדברייך האם את צמחונית (לא אוכלת בשר למיניו, לא אוכלת בשר ודגים) או טבעונית (לא אוכלת גם חלב ומוצריו). אני אצא מתוך נקודת הנחה שאת צמחונית רגילה (לא אוכלת בשר ודגים). לרופא אין אינטרס להגיד לך משהו שאמא שלך אמרה לו להגיד, אלא אם כן הוא מקורב אליה. את הויטמינים החסרים לך את חייבת להשלים בדרכים שונות: תוספי תזונה זאת אופציה אחת. שתיה מרובה של חלב ואכילת קטניות מרובה - זאת אופציה טובה אחרת. אני אישית צמחוני (לא אוכל בשר) כבר יותר משלוש שנים - ומהבחינה הזאת, אני בריא כמו שור. אני שותה המון חלב (המספק B12 - חיוני מאוד!) ואני אוכל קטניות וסויה (בשביל שאר הויטמינים). אין ספק שכל המשפחה שלי ניסתה לשכנע אותי, בתחילת הדרך, לסגת מזה. אמא שלי אפילו השתילה לי בשר במאכלים שנראים "צמחיים". כשגיליתי את זה, נאלצתי להתנהג כמו ילד קטן - ולהגיד לאמא שלי שאין לי אמון באוכל שלה - ומיד אחרי האוכל - אני שותה חלב. וזה מה שעשיתי. (להזכירך, אני דתי - ודתיים שומרים 6 שעות בין בשר לחלב) אצלנו במשפחה, אמא שלי מבשלת גם אוכל צמחוני. האוכל הצמחוני הוא לא מגעיל ולא קשה להכנה. אז נכון, לארוחת שבת היא צריכה להכין גם אוכל בשרי וגם אוכל צמחי, אבל מתרגלים לזה. וגם אחיי (אוכלי הבשר) אוכלים את האוכל הצמחוני.
הייתי ממליץ לך להיכנס לאתר המתכונים של אנונימוס: http://www.anonymous.org.il/recipe.htm תדפיסי כמה מתכונים שנראים לך טוב - ותביאי לאמא שלך. כמו ש, נניח, אחיך יאהב לאכול לביבות תפוחי-אדמה - והיא תכין במיוחד בשבילו לביבות שכאלו - כך היא "צריכה" להכין לך אוכל שאת אוהבת. עוד אופציה שאני אציע, אם המצב הבריאותי כ"כ קריטי: תאכלי דגים. את יודעת טוב מאוד שהם סובלים פחות מהבהמות (אף אחד לא כולא את הדגים בכלובים; אף אחד לא מכניס את הדגים למשחטות ענק).
תעדכני אותי.

ToryMaster

New member
לא כולאים דגים בכלובים?

הפואנטה היא שיש אנשים שהגוף שלהם לא מצליח למלא את החסרים גם עם תוספי תזונה. בגדול, לא חושבת שסתרת משהו שמישהי מאיתנו אמרה, זה לא שאמרנו לה לחזור לאכול בשר נקודה. אני אישית אמרתי לה או להתחיל ללמוד לבשל צמחוני בריא, או לחזור לאכו לבשר. (זהו, היה לי חשוב להבהיר את זה, סליחה שרון)

אני מתנצל אם הייתי לא מובן...

אני בעצמי עובר יום טרגי היום. פשוט הרגשתי צורך לעזור לשרון למרות זאת. ו- נכון. לא ממש סתרתי אתכן. ו- אני סבור שכן אפשר להשלים תזונה-לקויה עם תוספי מזון. עם כל הכבוד, מדובר פה בבחורה שבסך הכל לא אוכלת בשר. לא בבחורה שלא אוכלת פחמימות או חלבונים בכלל.

ToryMaster

New member
לא קשור

יש אנשים (אני מכירה מישהי שהיא דוגמה טובהל כך) שפיזית, לא מסוגלים להשלים את החסרים בגוף בלי בשר
. זו עובדה, זה כבר לא עניין זה דעה.

AndreaCorr ©

New member
תודה רבה + תשובות.

בעניין של לנסות להכין לעצמי אוכל מיוחד - באמת שניסיתי, וזה לא תירוץ. קניתי סויה, טופו ושאר חברים, ניסיתי לעבוד על פי מתכונים, אבל לא רק שזה היה יוצא תפל, גרוע ולא טעים, זה היה גוזל ממני זמן שאין לי. כמו שאמרתי, כשאני חוזרת מבי"ס (לרוב בסביבות 16:00), לעמוד ולבשל לעצמי זה פשוט לא מתאים. בעניין אכילת הבשר במינונים קטנים - כמובן שאם אחליט לעבור לאכילת בשר אלה יהיו דברים קטנים. אני לא אתחיל לאכול כמויות אדירות של בשר. ולנועם בפרט - קודם כל אני חושבת שהייתי די ברורה לגבי כך שאני צמחונית בכך שכתבתי "אני צמחונית כבר מספר שנים.". אם הייתי טבעונית הייתי מציינת זאת. אז כן - אני לא אוכלת בשר ודגים
. אמרת שאני חייבת להשלים את הויטמינים החסרים, ואני אכן לוקחת תוספי תזונה אבל זה לא מספיק ולא מספק לגוף שלי את התזונה הראויה לו. אצלנו במשפחה זה שונה. ביום שישי אמא מבשלת לעוד עשרה אנשים (לפחות), ואני לא מתכוונת לדרוש ממנה לעשות עוד ארוחה נפרדת שלמה בשבילי, או לכפות על כולם לאכול את האוכל הצמחוני שלי. אנחנו משפחה מאוד קרניבורית, לצערי. רוב האוכל כאן מורכב מבשר, ומה שלא בשרי - הוא רק התוספת. דגים אני לא אוכל גם אם אחזור לאכול בשר. פשוט עניין של טעם אישי. המון תודה לכולם, עזרתם מאוד. אני עדיין לא סגורה על עצמי וצריכה לעשות עוד כמה בדיקות לפני שאחליט באופן סופי, אבל אעדכן בהמשך.

Thestral

New member
יש מוצרי טופו קפואים../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

ידידה אחרת שלי צמחונית מאז ילדותה ואוכלת שניצלי טופו קפואים ביחד עם הכל. מה עם לנסות לפצות על הבשר עם שניצל טופו נגיד, וולהגביר אכילת ירקוץ+פירות[ולפירות יש ערך מאוד גבוה בתזונה] פסטות למיניהן עם רוטב עגבניות אפילו, ותוספות כמו אפונה מבושלת, גזר, ברוקולי. אפשר לפצות על חוסר הבשר עם טופו, ואכילת דברים שהם באמת יותר ב"צד הבריא" ואכילה יותר מהם מהכמות שהיית אוכלת בד"כ.

AndreaCorr ©

New member
בוא אני אגלה לך סוד.

ה"שניצלי טופו קפואים" האלה כביכול, הם בדיוק כמו טבעול. מלאי חומרים משמרים. זה לא בדיוק טופו כמו שהוא בצורתו הטבעית. בקשר לשאר ההודעה... הגבתי לדברים דומים בהודעה הקודמת שלי. תודה
.

I Love Paige

New member
אמ כבר הגענו לטופו,

אבא שלי הוא הבשלן הגדול והמקורי[
] בבית, ותמיד כשיש טופו הוא מוצא איך לערב אותו באוכל. אני יכול לשאול אותו מה אפשר להכין שקל, טעים ומשביע עם טופו, אם את רוצה.

white star

New member
../images/Emo54.gifראשית שיהיה לך בהצלחה ../images/Emo24.gif

אני צמחוני מזה 3 שנים (חגגתי חודש שעבר שנה שלישית) ואני חי לרוב על כל מיני מוצרי זוגלובק טבע (לא אוהב את טבעול) פלוס כלמיני תוספות (אורז מלא, פירה וכאלה) אני בטוח שאם תבררי בפורום צמחונות על מתכונים קלים ומהירים יוכלו לשלוף לך ישר מהשרוול בהצלחה

m L m

New member
בתור אחת שהייתה צריכה לאכול דברים

שאני ממש לא אוהבת רק בשביל להבריא - אני מבינה את ההתלבטות שלך. אבל תחשבי טוב טוב אם את רוצה לחזור לעבר? אם את רוצה להגיע למצב של ביקור תמידי אצל הרופא או יותר גרוע בבתי חולים?! כשגוף קורס קשה מאוד לעצור אותו - לצערי למדתי את זה בעצמי. בגיל 17 גם אני הייתי צמחונית עד שרופא אמר לא עוד. אז פשוט התחלתי לאכול בשר ללא צורה (כלומר לא עוף אלא שניצלים וכו') ולאט לאט התרגלתי... וכמו שסבתא שלי אומרת- אפשר להתרגל לכל דבר
(למרות שאני לא מסכימה איתה בכלל)

Thestral

New member
במחקר קטן שעשיתי../images/Emo3.gif../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

גיליתי שאת יכולה לקבל זרקיותשל ויטמין B12 וזה כתחליף לבשר.

משהו קטן.

עברתי ברפרוף על השרשור. בסוף ההחלטה תהיה שלך. אם תרצי בשר באמת טעים, את מוזמנת אלי.

למעלה