התייעצות...

lonely3

New member
התייעצות...

קראתי בפורום מסוין של חרדה חברתית דעות של אנשים ורובם אמרו שלא ניתן לטפל בזה שמי שיש לו את זה , יסבול מזה כל החיים. אני ישר נלחצתי. כן אני חיה עם זה כבר 17 שנה אבל זה לא יפתר לעולם?!?! חייב להיות משהו שאפשר לעשות אני לא יכולה לחיות ככה יותר זה פשוט בלתי אפשרי... זה לא חיים כבר מה שיש לי... ממש הפחידו אותי שם עם ההודעות שלהם =\ מה אתם חושבים?

munge88

New member
יש דרכים לטיפול, תרופתי או קוגנטיבי

איפה קראת שאין טיפול??

חרדה חברתית

שלום, ראשית - צפירת הרגעה! ככלל, חרדה חברתית הא דבר שניתן לטפל בו בהצלחה. אני לא יודעת בדיוק מה רמת החרדה שלך, ואיך היא באה לידי ביטוי, אבל אני משוכנעת כאם תפני לגורם מקצועי לטיפול בחרדה- תוכלי לשפר את איכות חייך. את כותבת שאת סובלת כבר 17 שנה מזה, ושהחיים שלך אינם חיים... נשמע שאת במצוקה. האם את בטיפול כלשהוא? אולי תוכלי לפרט יותר איך באות לידי ביטוי החרדות שלך? בכל מקרה, אל תתיאשי אפשר לטפל בחרדה. לילה טוב

lonely3

New member
רמת החרדה שלי גבוהה.

במבחן ליבוביץ' יצא לי 120 שזה הכי גבוה. היא באה לידי ביטוי בהמון דברים ממש בכל תחום בחיים שלי. אני לא בטיפול לא יודעת אם זה יעזור לי זה לא נראה לי מתאים לי. ובטוח שניתן לטפל בהצלחה בחרדה???

האם טיפול עוזר...

אם החרדה שלך היא כפי שאת מתארת, מקיפה הרבה תחומים בחייך, כדאי מאוד לטפל בה. לגבי השאלה האם טיפול מתאים לך או לא והאם הוא יכול לעזור הוא לא - אני חושבת שכדאי לנסות לפני ששוללים. יש כמה סוגי טיפול, תרופתי, קוגניטיבי-התנהגותי, דינמי, בי-פידבק... כולם יכולים לעזור תלוי למי ובזאיזה מצב הוא. כלומר, יש מגוון וניתן לבחוראת הדרך שהכי מתאימה לך ועוזרת לך. נראה פי מה שאת מעידה על עצמך שאין לך מה להפסיד מטיפול (מקסימום תפסיקי) לעומת זאת להשאר במצב שאת נמצאת בו היום שמע מאוד לא נעים... את אולי יכולה לשמוע קצת ממשתתפים אחרים בפורום על סוגי טיפול שהם עברו ואיך זה היה עבורם. בהצלחה וחג שמח

למעלה