התייעצות

neomyz

New member
התייעצות

התחלנו GFCF ופרוביוטיקה לפני חודש וחצי, אנזימים לפני חודש רק לפני אכילת מעדני סויה, NuThera, ולפני שבועיים התחלנו לתת זריקות של MB12 יחד עם גלוטטיון, TTFD וFolinic acid. מהדיאטה והאנזימים ראינו תגובה חיובית מיידית ממש. מהדיאטה - שיפור בדיבור הן מבחינת היגוי, והן מבחינה רעיונית - לא סתם אומר מה שהוא רואה אלא מעלה ממש רעיונות, רואים איך הגלגלים מסתובבים בראש. אבל היתה תופעה של גמילה, וברגע שנתנו את האנזימים בזמן אכילת הסויה, הוא ממש נרגע, וכאילו התאפס על עצמו. מענייני ה- MB12 ושותפיו לא ראינו שיפור אבל גם לא רגרסיה. מה שאנחנו כן רואים, מהתחלת הדיאטה, זו מעין רגרסיה רגשית. הוא נעשה פחות פתוח לדברים, לכל דבר שמציעים לו הוא אוטומטית מסרב, ורק אח"כ אולי מסכים, אם משחילים לו את זה בדלת האחורית. הוא נעשה פחות שמח, יותר סרבן וקשה, ואפילו דברים שהוא מבקש הוא מייד אח"כ לא רוצה אותם ומתעצבן עוד יותר. אני תוהה האם להסתכל על זה כמשהו חיובי, כחלק מהתהליך - אולי הוא נפתח יותר ולכן נסוג, כהגנה, או שזו איזושהי תגובה לא טובה. אני חייבת לציין שזה לא משהו שקרה אחרי תוספת של איזה משהו שעורר את התגובה, אלא תהליך שהחל לאט עם התחלת הדיאטה. אם למישהו יש רעיונות או נסיון דומה, אשמח לשמוע.

razgalili

New member
מאי נפקא מינא?

קודם כל סחתיין על ההשקעה וכל הכבוד על התוצאות. (ולסבול את הריח של ה TTFD זה בהחלט השקעה יוצאת דופן) לגבי התגובה הרגשית שאת רואה - אם זה לא יעלם בהמשך זאת יכולה להיות תגובה שלילית לאחד מהדברים שאתם עושים, או שזו תופעת "המחלף החדש". כמו כשבונים מחלף עומס התנועה לא נעלם אלא עובר למחלף הבא, באותה מידה לפעמים כשפותרים בעיה רפואית אחת מעבירים את העומס לנקודה אחרת בגוף, שצריכה פתרון גם. לגבי הגלוטטיון - איזה סוג אתם משתמשים בדיוק, באיזה צורה וכמה אתם נותנים? הנסיון שלנו עם גלוטטיון הוא מאד מוצלח ויתכן שהעלאת המינון אצלכם תתן תוצאות יותר ניכרות לעין (או לחילופין יכול להיות שהחומר שאתם משתמשים בו התקלקל ואיננו מועיל לילד) התופעות הרגשיות שאת מתארת נשמעות קצת כמו דכאון קל וOCD קל. אם המצב לא ישתפר אפשר לחשוב איך לשפר לילד את רמות הסרטונין. (בעיקר 5HTP)

hagithanan

New member
גלוטתיון

אנחנו התחלנו עם ליפו-גלוט (של WELNESS) לפני שבוע בדיוק, ראינו שיפור מיידי ומשמעותי שממשיך לשמחתנו מיום ליום (הבן שלנו בן 8). השיפורים באים לידי ביטוי בשימוש רב יותר בשפה, בריכוז גבוה ולאורך זמן, עניין במשחקים, הרגשה רגועה וטובה בד"כ, לפני כמה ימים התחיל לעבוד במחשב לאחר שנים של חוסר הצלחה, הוא תמיד רצה אך לא יכול היה לשלוט בעכבר, ועכשיו, פתאום, כן. מזה כארבעה חדשים אנחנו נותנים לו אנזימים, פרוביוטיקה ויטמינים ומינרלים, ומאז שהתחלנו אנו רואים התייצבות שהובילה להתקדמות מתמדת, אמנם אטית, אך ברורה. לאחר הגלוטתיון התרחש זינוק ברור שנקווה שימשיך. בהמשך, תוך שבועות ספורים נתקדם ל-TTFD, ל-B12, והיידה לקלציה. חגית וחנן

neomyz

New member
הגלותטיון שאנחנו משתמשים הוא:

Glutathine (L) reduced (EMU) 250 mg/ml gel - 1/2 ml X2 a day. הוא של Coastal compounding pharmacy. וסליחה על הבורות - מה זה OCD?(יש לי ניחוש שזה משהו עם Clinical depression, אבל זה ממש ניחוש). אני רוצה לחדד, שהתופעות של העצבנות והסרבנות שמלווה בבכי התחילו עם תחילת ה- GFCF והתעצמו לאט לאט, במיוחד שבוע אחרי שהתחלנו עם ה- MB12, הגלותטיון וה- TTFD. אבל הם היו מתחילת הטיפול הביולוגי. אולי זה בגלל שהוא לא נמצא על אופייטים יותר, והוא כבר לא ב- High... אבל מבחינת הבעה יש שיפור, שלפחות לנו הוא חד וברור, והוא אפילו מסוגל להביע את עצמו במילים תוך כדי הכעס והבכי.

razgalili

New member
OCD = Obsessive compulsive disorder

ועוד הערה - אם אתם עושים כמה דברים ביחד ואחד מהטיפולים גורם לתגובה שלילית איך תדעו מה מזיק?

neomyz

New member
את ה- B12, גלותטיון,TTFD ו-

Folinic acid התחלנו ביחד בעצתו של ד"ר וילנסקי, מאחר והם עובדים יחד, וקשורים לאותו מעגל מטבולי. גם לא ראינו שום דבר מיוחד שקרה אחרי זה, אלא רק התעצמות של תופעות שהחלו עוד קודם, וגם זה רק אחרי שבוע שלם של תיסוף שלהם. את יתר הדברים ניסינו כל אחד בנפרד לכמה ימים לפני שהוספנו את הדבר הבא. ומשהו שראיתי, למשל, זה שהשמן דגים גורם לו לרגישות יתר - מתחיל לבכות מכל שטות וכו' במינון גבוהה, אז הורדתי חזרה את המינון. דבר נוסף הוא שה- NuThera עם P5P הרימה אותו מעייפות תהומית, אבל עשתה לו גם קצת היפר. ומאיפה הופיע האובססיב קומפולסיב הזה פתאום? האמת שההתנהגויות האלה היו בתקופה הפרה היסטורית, לפני שהוא התחיל להתקדם, אבל נעלמו. ועכשיו, עם הטיפול הביולוגי הם חזרו, ויחד איתם חזרו גם כל מיני פחדים שכבר נעלמו. יש לך איזה מושג מה זה יכול להיות? יש איזה סיכוי שהטיפול עובד, הוא נפתח יותר ולכן גם מפחד יותר ונאחז בהתנהגויות ששומרות עליו מהעולם, כביכול?

neomyz

New member
מי שמנחה אותנו

הוא ד"ר וילנסקי, אבל באופן עקרוני אנחנו נוהגים לקרוא, לבדוק, לחקור ולדעת מה אנחנו רוצים לתת, והוא ביחד איתנו מייעץ לנו על המינונים, סדר הוספת התוספים וכו'

הזכרונות שלי

הם של התנהגות כזו ויותר גרוע כתגובה השלילית של הבת שלי לזריקות MB12, עם ובלי חומצה פולינית. אני יודע שהרבה ילדים מגיבים יופי ל- MB12, זה אפילו רוב הילדים, אבל כדאי לדעת שיש כאלה שמגיבים רע. לצערי זה לא נעלם מיד עם הפסקת הזריקות אלא כחודשיים לאחר מכן. כמו תמיד, ייתכן שהסקת המסקנות שלי לקויה והרגרסיה לא קשורה, אבל חשוב לשתף גם בדברים הללו. עמית

neomyz

New member
האם היתה גם התקדמות, במקביל

להתנהגויות האלה? כי אנחנו בפרוש רואים התקדמות בשטחים מסויימים ונסיגה באחרים. האם יכול להיות שחסר B6 ומגנזיום למעגל ולכן התגובה היא כזו? כמו שרז אמר, אולי ה- B12 ושות' הם טובים, פשוט העברנו את הפקק לנק' אחרת?

תשובה

ראשית כל, אצלנו לפחות, לעולם אין נסיגה בכל החזיתות ביחד. כן, היתה התקדמות בתחומים שפתיים ומוטוריים באותה תקופה. אני לא מייחס אותה לטיפול הזה ממילא. היו נסיגות בקשר, בקשב, בהתמרדויות, בגרימת נזק עצמי. ספציפית, לא היה חסר מגנזיום ו- P5P. עם כל הכבוד, גם המודל הביוכימי כאן הוא קצת יותר מורכב (לא, אני לא טוען שאני מבין אותו. אני כן מבין עד כמה הוא מורכב). לגבי "העברת הפקק" - אני לא עוסק בפילוסופיות גבוהות. לילדים יש תפקוד לקוי בתחומים הפגועים ע"י אוטיזם בפרט ופיגור התפתחותי בכלל. או שהפרמטרים האלה מושפעים לטובה או שלא. הפרשנות שלי ל"העברת הפקק" היא משהו בסגנון "אז זה כל מה שהשתפר? קיבלנו בעיה חדשה". נכון, זה אפקט ידוע וחוץ מזה ככל שהם מתקדמים את נשארת עם הקשיים המרכזיים ביותר שלהם, שבהם הכי קשה לטפל. אנחנו כהורים צריכים להתמודד עם התסכול שגם טיפול מצליח מקדם אותנו רק צעד אחד בדרך הארוכה. עדיין האבחנה האם זה עושה טוב או לא היא יחסית פשוטה.

עוד דבר אחד

לצורך האיזון - אני יודע שד"ר נויברנדר דוחק בהורים להמשיך את הטיפול גם אם יש תגובה שלילית. עד כדי חודשים שלמים. ראיתי את הנושא נדון בקבוצות הורים אמריקאיים. איני יודע מה הסטטיסטיקה ואין לי דיעה מוצקה האם הוא צודק. אנחנו (והרופא שלנו, ברגר) נסוגנו יחסית מהר לאור ההשפעה.

גם אצלינו הייתה תגובה כ"כ נוראה

שלא חשבנו פעמיים אם להמשיך או לא.יש דברים אחרים שעוזרים.

למעלה