התייעצות

tultul357

New member
התייעצות

היי.אני עכשיו בכיתה ז' ורציתי לעבור שנה הבאה לפנימייה. אין לי בעיות בבית או משהו דומה. פשוט אני לא מסתדר כ"כ עם החברה ואני רוצה לנסות את החוויה הזאת של להיות בפנימייה. אני יודע שאם אני יילך אין דרך חזרה.אבל אני רוצה את זה ממש ממש!זה ממש חלום בשבילי.. מה לעשות?

קודם כל

תחשבי טוב טוב טוב על כל הצדדים. נכון יש משהו מאוד כיפי בלגור בפנימיה עם ילדים בגילך באווירה קצת שונה. אבל יש דברים שאת חייבת לחשוב עליהם טוב טוב לפני שאת מחליטה להכניס את עצמך לפנימיה: קודם כל פנימיה זה לא גן עדן עלי אדמות, זה לא המקום שבו הכל טוב ! אל תצפי להגיע למחנה קיץ חסר מחויביות עם המון חברים. קחי בחשבון שפנימיה יש חוקים שלפיהם צריכים לחיות,גם אם הם לא ניראים לך בכלל! ויש גם משמעת שהיא קצת יותר קפדנית מהבית ולא תמיד אפשר ללכת לאיפה שרוצים מתי שרוצים כי הרוב הפנימיות יש סדר יום מובנה מאוד! ברור שיש עוד ה-מ-ו-ן !!! צדדים חיובים להיות בפנימיה. לא הכל כזה שחור שם
אני מציעה לך לחשוב על זה טוב טוב טוב ולשתף את הורים שלך בהכל,ואם תחליטי שכן תחפשי את מה שהכי טוב בשבילך ..

joyjoy

New member
ברוך הבא

קודם כל מצטרפת למורי בקשר לכך שזה דורש מחשבה מעמיקה אני חושבת שיש לך תמונה מאד ורודה של מה זה פנימייה, אולי עדיף שתנסה למצוא קשרים חברתיים חדשים במסגרת של תנועת נוער למשל או באמת במחנות קיץ מיוחדים, אולי בחוגיי סיירים של חברה להגנת הטבע, כל מיני מקומות שאפשר לצור קשרים חברתיים ולחוות דברים חדשים אבל לא במסגרת מחייבת ורצינית כמו פנימייה. ואני לא בטוחה אגב שאין דרך חזרה, נכון שחייך ישתנו ואני לא בטוחה בכלל מה התהליך שעליך לעשות כדי להיכנס לפנימייה אבל תמיד קיימת האפשרות של חזרה הביתה בתום השנה, השאלה אם התהליך הזה לא יגבה ממך מחיר נפשי גבוה מאד. כדאי שתתייעץ עם מבוגר שאתה חושב שיכול להבין אותך ושאתה מרגיש קרבה אליו הדברים נראים אחרת עם קצת ניסיון חיים, יש לך עוד חיים שלמים והזדמנויות רבות להכיר חברים ולחוות חוויות יפות .

למעלה