התייעצות

1aviva

New member
התייעצות

שלום רב, יש לי ילדה בת 6.5 שהתחילה ללכת לביהס לכיתה א'. כשהיא חוזרת מביה"ס אני שואלת אותה איך היה היום בבית הספר? והיא מספרת לי כל מיני דברים שמתברר שבחלקם הומצאו על ידה. כשאני חוקרת יותר היא אומרת שהיא המציאה וזה לא נכון מה שאמרה. הדבר הגיע לכך שאני לא מצליחה להבין מה אמת ומה לא? ומתחילה לבדוק ולחקור כל דבר שהיא אומרת אם זה נכון או לא? למשל האם באמת ילדה הציקה לה בביהס? האם מחר באמת יש ספורט? וכו' אני מאוד מוטרדת מהתנהגותה. היא ילדה יחידה ואני לא יודעת למה לצפות מהילדים בגיל זה? מה פירוש ההתנהגות הזו? האם זו התנהגות אופיינית לגיל זה? ומה אני אמורה לעשות או להגיב? בעיה זו מאוד מטרידה אותי ואני לא יודעת איך להתמודד איתה כי חלק מהדברים שהיא אומרת הם אמת וחלק לא. אודה על תשובה מהירה ומעמיקה. בתודה מראש

במקרה של הבת שלך כאשר את לא

בטוחה האם היא דוברת אמת, תלכי עם האנטואציה שלך. ללא השאלות שלך, האם את מתרשמת שהיא מרוצה? היא הולכת ברצון לבית הספר? היא מדברת עם בני משפחה על בית ספר? ילדתך מתבגרת ויתכן שהיא רוצה גם מעט פרטיות בעניינה . תנסי לא לחקור אותה, תתענייני באופן עדין. אם לא יהיה לה טוב אני בטוחה שגם אם לא תספר לך, היא תשנה את התנהגותה והקושי שלה יהיה ניכר. אם את מאד מודאגת את יכולה לדבר עם המורה ולשאול איך היא מתרשמת עד כה מביתך.

למעלה