התייעצות ....

התייעצות ....

אנחנו בשלב כמעט סופי של הסקיצה לבית ומשהו בפנים לא היה שלם , שאלנו את האדריכלית שלנו אם לא אכפת לה שנפנה לאדריכלים נוספים לשמוע חוות דעת ....לה לא היה אכפת , אמרה שאין לה אגו . אדריכלית אחת שפניתי אליה אמרה לי שאם היו עושים לה את זה היא היתה מאוד כועסת על הלקוחות שלה... בנוסף פניתי לאדריכלית אחרת ומכיוון שהיא מכירה את האדריכלית שלי ,היא אמרה שהיתה רוצה לדבר איתה קודם .. השאלה שלי .... מכיוון שהכל פתוח ומה רע להתייעץ עם אנשים נוספים ( הרי זה מה שאנחנו עושים פה ) אין בזה פסול ומצד שני אולי באייזה שהוא מקום פגעתי באדריכלית שלי ( היא אמרה שלא מפריע לה) מה אתם חושבים ??

ענתש

New member
נראה לי שהייתם הוגנים ושאלתם אותה

אם היה מפריע לה. והאמת ? היה מפריע *לי* אם לאדריכלית היה אגו כזה גדול שהאומנות שלה (ואני יכולה בהחלט להבין שזו אומנות) היתה באה לפני הצרכים שלי. בכל זאת, אומנות אומנות אבל מי שצריך לגור בזה המון שנים זו את. ואם משהו לא שלם והאדריכלית לא מוצאת פתרון אחרי שחשבתם על זה ביחד אז עוד עין זה בדיוק הדבר שצריך.

תודה רבה ! עודדת אותי

כי זה בדיוק מה שחשבתי בהתחלה .... יש הרבה אדריכלית / אנשי מקצוע עם אגו .... ואני כנראה בחרתי טוב :)

בינא

Member
התיעצות עם אדריכל אחר - כן או לא?

בלי להכנס גופן של הנפשות הפועלות, אינני מכר אף בעל מקצוע בשום תחום שלא יהיה לו משהו להגיד על תכנון / עבודה של קולגה למקצוע ותמיד, אבל תמיד, ידע למצוא מה לא בסדר ואיך הוא היה עושה "יותר טוב". יש כאן גם שאלה אתית - האם זה מקובל? התשובה היא שכן, אבל זה לא "תקין". אומנם אדריכלות היא גם אומנות, אבל גם פרקטיקה ואם קורה שלא מרגישים טוב עם תכנון מסויים, רצוי לפנות לקבלת עזרה מאחרים ולא חשוב מי, העיקר שיהיו נותני ביקורת בונה ולא שופטים ומבקרים. לתת ביקורת בונה ופתרונות, גם אם מקבלים אותם מעמיתים למקצוע, זה "תקין" כי יש לפחות 10 דרכים לתכנן משהו, אין רק דרך אחת... קצת פסיכולוגיה בגרוש - האדריכלית נפגעה. בטוח. אבל אתם משלמים לה כדי למצוא פתרונות שמתאימים לכם ולכן מגיע לה "יישר כח" על התשובה שלה, שניתנה גם מהידיעה שלא משנה מה היא תגיד, אתם תתיעצו עם אחרים ואם היא תתנגד היא עלולה "להפסיד" אתכם ואולי עוד כמה לקוחות פוטנציאליים. כאשר תמצאו את הפתרונות אצל אחרים, תביאו אותם בתור פתרונות שלכם שקיבלתם בהתיעצות עם אחרים, בלי לספר מי והיכן ואיך, אבל עם דגש על מה שאתם רוצים ועדיין זו לא סיבה להפסיק לעבוד איתה, אבל זו גם לא סיבה לתת לה בונוס...מספיק פרחים או שוקולד (מה שהיא אוהבת יותר).

איריסג

New member
סליחה בינא, אבל...

זה קישקוש בלבוש! האדריכלית שלהם אמרה את מה שהיא אמרה, ככל הנראה כדי שיקחו דברים כפשוטם - וזה מעיד על כך שהיא אדריכלית חכמה ופתוחה ונטולת אגו - אלו התכונות הכי חשובות בעיני בעת בחירת אדריכל. אני הבאתי לתוך תהליך התיכנון (התיכנון, לא הבניה!) גם מעצבת פנים, שיחד איתה הפכנו את התוכניות של האדריכלית בכל מיני נקודות, ועשינו שינויים ותוספות וכו' - והכל נעשה בשיתוף פעולה ובהרמוניה... יתירה מכך - הכנסתי לתוך התהליך יועצת שלישית - יועצת של בניה ירוקה, שגם היא סוג של מעצבת פנים וגם לה היה מה להגיד על התוכנית - מעצבת הפנים ישבה איתנו והקשיבה קשב רב לדו"ח של מיכל ויטל, והאדריכלית שלנו אמרה "וולקאם" על כל מה שנרצה להכניס מהדו"ח. זה לא שהאדריכלית שלנו אומרת "אמן" על כל מה שהאחרים מציעים - אבל זה בהחלט דו שיח (ולפעמים רב שיח, עם כל מיני רעיונות שאני מביאה מהפורום ומעוד מקומות שאני מתייעצת) פורה ומפרה לכולם. ולשואלת המקורית - את בסדר גמור וזה מאד הגיוני לחפש תשובות בעוד מקומות. אני יכולה להגיד לך שב"בילדינג" , מרכז הבניה, יש שירות כזה, שנקרא "סקונד אופיניון" - דעה שניה, אדריכלים של המקום, ללא כל התחייבות מצידך, מעיפים מבט על התוכנית ומעירים כל מיני הערות. כשאנחנו ישבנו עם אחד האדריכלים האלה, היו לו דברים שהוא אמר שקיבלנו, והיו כאלה שלא, אבל תמיד טוב לשמוע עוד דעה. ספציפית בעיננו - חלק מהדברים שהוא אמר היו פשוט "אולד פאשן" קצת, אבל היו דברים שבהחלט אימצנו. אז הנה לך אפשרות אחת לקבל עוד רעיונות של "עין טריה". אם מה שחסר לך זה בעיקר דברים של פנים הבית, שווה אולי ללכת להתייעץ עם מעצבת פנים, אפילו בתשלום של שעת ייעוץ או של כמה שעןת ייעוץ - יכול להיות שיהיו לה כמה הברקות - וזה לא ממש ללכת לעוד אדריכלית, אלא למישהיא משלימה לאדריכלית.

בינא

Member
סליחה איריסג, לא הבנת מה שכתבתי...

אני מסכים עם מה שכתבת, אבל שום דבר שכתבת לא סותר את מה שכתבתי אני(?) אדריכל טוב = אחד שיש לו פתרונות לכל מצב, גם אם הוא מתיעץ עם המהנדס, השרטטת, אשתו וסבתה שלו כאשר נושא האגו משני וממש לא מעניין ונושא הפתיחות חשוב בכל המקצועות ללא יוצא מהכלל, כמו גם בפורום הזה...

איריסג

New member
אלא שאתה יצאת מתוך נקודת הנחה

שכן היתה פגיעה באדריכלית רק היא לא רצתה להראות נעלבת, והם אמורים לחוש איזו תחושת אי נוחות ולפצות אותה בבונבוניירה. ואני אומרת - הם לא צריכים להרגיש לא נוח, הם בסדר גמור, והם לא צריכים להתנצל על שום דבר.

מתחברת לאיריסג

אני גם חושבת שאגו במקום הזה לא ממש נחוץ ... בכל מקרה אני מודה לכם על התגובות הן עזרו לי בסה"כ להמשיך עם מה שחשבתי שנכון לעשות . תודה

mojoRAISING

New member
רבותי,אין שום קשר לאגו.זה סוג של

הרהור בטחון המתכנן. בהמשך לדבריו של בינה[שצודק ב 100% ,עולם האדריכלות הוא לא עולם חד צדדי.קרי קחו 10 אדרילכם ובקשו מהם לתכנן משהו ,כל אחד מהמם יעשה משהו שונה שנובע מחשיבה שונה.זה מאוד מבורך ופורא. לאחר שהאדריכל לקח את הרעיונות שלכם והוסיף את שלו וביחד הגעתם לאיזשהו תכנון זה לא אומר שזה נגמר.אז אם יש אזשהי נקודה לא סגורה או משהו שלא נראה לכם בקשו ממנו לתת עוד אופציה אחת או שניים.לא צריך לקפוץ מייד ולהגיד "אני רוצה חוות דעת של אדריכל אחר"כיוון שכל אדריכל אחר היה עושה זאת אחרת. אני מקווה שירדתי לסוף דעתכם

בינא

Member
נכון מאוד,אין קשר לאגו,זו זוית ראיה

לכל אדריכל, כמו לכל אחד מאיתנו, יש זוית ראיה אחרת ופירושים שונים לאותם דברים. אין זה אומר שהפירושים של האחד, טובים או נכונים מזה של האחרים. בעבודה עם האדריכל הכימיה קובעת יותר מכל. במקרה זה כימיה = הבנה. האדריכלית הבינה ושלחה לשאול אחרים כדי שתקבלו "שקט נפשי" עם מה שתוכנן, או שתבואו עם תובנות אחרות. על זה מגיע לה "יישר כוח" או "בונבוניירה" כמו שאיריסג הבינה. גם אם חזרתם עם רעיונות אחרים, אין בכך להצביע על כך שהרעיונות של האדריכלית שלכם היו טובים יותר או פחות, כי מה שיקבע בסופו של כל התהליך הוא מה שימצא חן בעיניכם, שהולכים לממן ולבנות ולגור במבנה לאורך שנים.

למעלה