התייעצות

zviman

New member
התייעצות

שלום הנני בוגר כלכלה-מנע"ס והייתי מעוניין לעבור הסבה לתכנות. עדיין לא החלטתי בין java ל-NET. . בדקתי מכללות שבהן ניתן לעבור הסבה, המחירים, השעות ומהלך הקורס דיי זהים בכולן. בעודי מתלבט גיליתי להפתעתי כי ישנה מכללה ברחובות בשם "תל-רן" שנותנת כמעט פי 2 שעות מיתר המכללות (750) כאשר לומדים שם הן java והן NET. . לכאורה נפתרה לי הדילמה אך כאשר התחלתי לנבור באינטרנט בכדי למצוא ביקורות על המכללה גיליתי כי אינה מוכרת מי יודע מה, למרות שפועלת החל מ-1993. האם יש למכללה יש שם בשוק? האם בוגר שלהם מוערך בשוק או לאו? האם שם כמו ג'ון ברייס או מכללה מפורסמת אחרת עדיפה לי רק בגלל שהשם מוכר את עצמו? האם זה איזשהו קורס כללי שבסופו כישוריי יוטלו בספק? אשמח לכל ידע/נסיון/מחשבה שתוכלו לשפוך על הנושא תודה צבי

magal101

New member
רעיון למחשבה

אתה מעדיף את המכללה מכיוון שהיא נותנת יותר שעות? לא נראה לי שזה השיקול הנכון. יש בהחלט חשיבות למקום שבו אתה לומד כשמדובר בקורס הסבה ולא בלימודי הנדסאי/מהנדס. אתה משוכנע שאתה מעוניין ללמוד גאווה? למה שלא תנסה ללמוד SAP , תחום שהביקוש העתידני בו די גדול ויתקבלו בו גם כאלו שהם אינם בעלי תואר אקדמי.

zviman

New member
אולי

SAP היא לא ממש שפת תכנות.. אפשר אולי אח"כ לעשות קורס זריז של SAP אבל בעקרון ההסבה לתכנות שאני מעוניין בה צריכה לתת לי את האפשרות בעתיד, אחרי שאעבוד זמן מה כתכנת, לשלב את התואר כלכלה מנע"ס ואז אוכל לנהל פרוייקט. SAP בלבד לא יכול לתת לי את זה.. אני עדיין לא החלטתי בנוגע ל"תל-רן".. ואני מתלבט לגביהם לא מכיוון שהם נותנים יותר שעות, אלא מכיוון שהם נותנים הרבה יותר מקצועות. הסילבוס המתומצת הוא: C\C++, java, Unix, Network, .net, C# 1 בעוד שבמקומות אחרים עם שמות מפוצצים כדוגמת ג'ון ברייס זה רק java או net. והרבה פחות שעות , הכסף ממש לא משנה לי - אם זה 17 או 15 זה לא הבדל רציני - האיכות היא שמשנה. מה שיותר מעניין זה - האם אותו תכנת שסיים java נניח בג'ון ברייס או בסלע יהיה תכנת טוב יותר מאשר אם הוא היה מסיים את זה בתל-רן. ונניח שהוא ייצא טוב באותה מידה, מה מידת ההשפעה של השם שם מכללת ההסבה בקו"ח. קרי, כאשר יהיה כתוב קורס הסבה בג'ון ברייס זה ישפיע יותר מאשר אם יהיה כתוב קורס הסבה בתל-רן?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
abap היא שפת תכנות של SAP

מעבר לכך אתה יכול ללמוד JAVA ולהשתמש בה כתכנות ב-SAP. לדעתי כשמתרכזים בסילבוס בתחום אחד, אז יותר משקיעים בו- אל תשכח שיקבלו אותך לעבודה על סמך ידע בשפה הספיציפית בעזרת מבחני ידע ולא על סמך הידע הכללי שלך.אני מצטרף לדעתו של מגל-ב-SAP תוכל ליישם גם את הידע הכלכלי שלך, בכל מקרה זה יעזור לך מאוד-לפחות עם תעסוק במודל הפיננסי. אבל כמובן אף אחד לא אומר לך מה ללמוד ואם החלטת לך על המכללה הכי יסודית ולא הכי מקיפה בחומר, מכללה שתתן לך הכי הרבה יכולת בתחום כשתצא ממנה- זה מה שיקבע לעבודה!!!

c h i l l o u t

New member
אפרופו SAP,ברשותך כמה שאלות

האם בלימוד SAP לומדים תכנות לכל דבר? אני סטודנט למנהל עסקים שרוצה להתמקצע במשהו וחשבתי על לימודי SAP. איפה ניתן ללמוד ?SAP,כמה זמן עורכים הלימודים?הבנתי שיש כמה מקצועות לבוגר SAP(בין היתר הטמעה,בדיקה וכיוצ"ב..) איפה ניתן לקרוא בהרחבה על כל הנושא הזה?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

ABAP היא שפת תיכנות לכל דבר- כולל מחלקות וכ"ו- היא בהחלט לא קלה. אתה יכול להיות מתכנת, מיישם, מטמיע. משך הלימודים תלוי בקורס ובמקום הלימודים. אתה יכול לפנות לחברות שנותנות קורסים בעניין (חברת נס למשל). תחום מאוד מומלץ כיוון שהביקוש אליו גדל יותר ויותר וב-10 שנים הבאות הוא רק יגדל בעקבות פרויקט המרכבה (המרת כל משרדי הממשלה לפלטרופרמת SAP ).

c h i l l o u t

New member
אשמח לקבל עזרה נוספת

אני סטודנט למנהל עסקים במכללת רעננה ושמתי לב שהם מציעים את המסלול הזה שעוסק בSAP אשמח לקבל קצת פירוט לקבל מה שהולך שם .... לפי מה שראיתי יש שם 4 מסלולים,האם ישנם עוד מסלולים שלא מוצעים שם? בעיקרון אני ממש לא רוצה להדריך/להטמיע,איזה קורסים יתאימו לי? אני מחפש מקצוע לחיים שישתלב עם התואר שלי(לא בהכרח אבל מומלץ)...

למעלה