התייעצות

התייעצות

תודה קודם כל למושבניק על עזרה דרך מסרים, אבל כיוון שכפי שהוא הציע יש אולי עניין גם לאנשים אחרים, אני שואלת שאלות המשך בפורום. המצב הוא כזה - בעלי התקבל לפוסט-דוקטורט של שנה בטורונטו, אבל מכמה סיבות (עבודה חדשה שלי, הורים מבוגרים ועוד כמה דברים פעוטים), אני לא בטוחה שאצטרף אליו לפחות בחצי השנה הראשונה. כיוון שזה תלוי בהרבה דברים - זה יכול להשתנות משאני אצטרף אליו די מהר (כלומר פחות מחצי שנה) או שאני לא אצטרף אליו לתקופה ארוכה כלל באותה שנה. אני בטח רוצה לבוא לעזור לו להתארגן בשבועיים הראשונים לשהות שלו, לבוא אחר-כך עוד פעם באוקטובר ואחרי שהוא יבוא ארצה לחופשת חג המולד אולי להצטרף אליו הפעם לכל יתר התקופה - השאלה היא כזאת - האם העובדה שהפעם הראשונה שאני נכנסת לקנדה ויוצאת אחרי שבועיים איכשהוא פוגעת במעמד שלי (שהבנתי שאני אהיה זכאית לאישור עבודה אוטומטי מזה שהוא פוסט דוקטורנט)? האם יש בעיה עם כניסות ויציאות מרובות? האם זה צריך להדאיג אותי מהכיוון של ביטוח הבריאות (שאני אמורה להיות זכאית לו מהאוניברסיטה דרך בעלי). האם יש עוד איזה שיקול שאנחנו צריכים להיות מודעים לו (מלבד כמובן הקושי הגדול בלהתפצל) יש לציין שכמובן כל עוד אני עובדת אני אשלם ביטוח לאומי בארץ וגם בעלי ימשיך לשלם ביטוח לאומי (כך שאני חושבת שאם אני אפסיק לעבוד אני אהיה פטורה מתשלום ביטוח לאומי כי אנחנו נשואים), כך שלפחות מבחינת ביטוח הבריאות בארץ אני לא חושבת שיש בעיה

תשובות והרגעה - פוסט דוק.

ראשית פוסט דוק זו עבודה לכל דבר, ובת הזוג רשאית לקבל רישיון עבודה פתוח, כלומר לעשות כל מה שעולה על דעתה. כניסות ויציאות מרובות אינן בעיה מבחינת רשיון העבודה והתושבות הזמנית אבל היא כן העיה מבחינת ביטוח הבריאות הפרובינציאלי של אוהיפ. זה נכנס לתוקף 3 חודשים אחרי שבאת לשהות כאן לתקופה משמעותית. לבעלך יהיה, לך יהיה רק אחרי שתבואי שלא על מנת לעזוב. תצטרכי לרכוש ביטוח פרי כד להיות מכוסה. מכיון שכוונתכם הכללית לחזור לישראל בתום התקופה, אתם צריכים להיכנס למשרדי ביטוח לאומי ולהסדיר את מערכת התשלומים למצב של עבודה בחו"ל וכל עוד אתם משלמים ביטוח הבריאות בישראל בתוקף כל עוד מרכז החיים נשאר בישראל (הבית בבעלותכם או השכור, מקומות העבודה ואי בקשה של ויזת הגירה) . יש גם להתייעץ עם יועץ מס, כי כניראה שתחול עליכם חובת תשלום מס הכנסה בשתי המדינות וזה מסובך, כדאי שתתיעצו עם פוסט דוקים במצבכם יש כאן הרבה כאלה. אמנם רובם מגיעים עם גרנט ל 3 שנים ומצבם שונה משלכם אבל אולי יש אחרים שבאים רק לשנה אחת. לגבי מגורים במידה והאוניברסיטה מסייעת לכם זה מצויין ובמידה ולא, אנא פנו במסר ואשמח לסייע.

../images/Emo51.gif על התשובה המפורטת

זה קצת מצחיק עם הסכומים שנרוויח להתייעץ עם יועץ מס אבל אני מבינה שזה יכול להיות חשוב (יותר מדאיג אותי להסתבך עם אחד הצדדים, ולא ההחזרים, כי בכל מקרה אנחנו כמעט ולא משלמים מס הכנסה). למרות שאם הבנתי נכון מהפורום ישראלים בקנדה, אם אני לא אעבוד בקנדה (רוב הסיכויים שזה מה שיקרה, כי אני מסופקת שאני אמצא עבודה לזמן קצר), אז אני לא צריכה למלא טפסי מס בקנדה, ובעלי כל עוד הוא לא ירצה "להזדכות" עלי יצטרך למלא כרגיל את הטפסים. או שלא הבנתי נכון את המילוי העצמאי של הטופס על-ידי כל אחד מבני הזוג?

elpincha

New member
כמעט כל תושב בגיר מגיש דו"ח שנתי

גם אם ההכנסה נמוכה. ההגשה אישית וזוג נשוי מגיש 2 דוחות. צריך לדווח גם על הכנסה מחוץ לקנדה, יש אמנה בין ישראל וקנדה למניעת כפל מיסוי אז לא תשלמו כפול. מי שאין לו הכנסה כלל, יכול שלא להגיש -- אבל מי שלא מגיש אין לו זכאות להחזרים (על ילדים ואחרים). שני הלינקים הרצ"ב הם מהאתר הרשמי של ממשלת קנדה

predoc

New member
תשובות ותהיות

מסכים עם המושב ברוב הדברים כמה דגשים חידודים ואולי רעיונות או תהיות תקופה לא מכיר פוסטדוק של שנה. פוסט דוק מקובל הוא בן שנתיים ל 4 שנים. כן, קורה לא מעט שחותמים הסכם ראשוני לשנה עם אופציה להארכה כי שני הצדדים לא מכירים אחד את השני. כך גם היה במקרה שלי ואני מסיים את השנה השניה ומתחיל להתארגן לשלישית כחי את זה במסגרת השיקולים שלך. אלא אם כן יש לכם מצב מאוד מיוחד וזה מסיבה לא ברורה רק שנה. מבחינה אקדמית מסתכלים על זה לא בעין הכי יפה לעשות פוסט כל כך קצר. ביטוח עם הביטוח מהאוניברסיטה אין בעיה זה ביטוח משלים ואת תהיה זכאית לו. טיפול שיניים, משקפיים או עדשות , תרופות ועוד ( לפחות זה מה שיש בוונקובר) - כמו שאמר המושב עם הביטוח הפרובנציאלי אכן יש בעיה ותצטרי למצוא לך ביטוח מישראל או ביטוח מקומי שיכסה אותך לאוניברסיטאות יש הסדרים לרוב עם חברת ביטוח מקומית במחיר אטרקטיבי וביטוח הכרטיס אשראי יכול לכסות אותך גם לא רע. גם בן זוגך יצטרף ביטוח לשלושת החודשים הראשונים עד שהביטוח הפרובנציאלי נכנס לתוקף.- עדיף מקומי. מסכים עם המושב - אין בעיה של כניסות מרובות שלבן הזוג שלך יש ויזת עבודה. מבחינתך את יכולה לבחור לקבל ויזת שהייה באורך ויזת העבודה של בן הזוג או להוציא ויזת עבודה משלך לאותה תקופה- בעלות של כ 150 דולר. זאת זכות לא חובה להוציא ויזת עבודה. אם אני לא טועה ויזת השהייה הראשונית היא חינם. אם אין לך כוונה לעבוד. אם את לא עובדת בקנדה בן הזוג יכול לבקש זיכוי מס במקור - במקום בסוף השנה - וזה נחמד לקבל עוד כמה דולרים כל חודש. ביטוח לאומי אם הוא פה ואת בישראל הוא יחשב לתושב חוץ ( לאחר 183יום ) ואת תחשבי לתושבת ישראל. מה שאומר שאת תשלמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות בישראל אם תעבדי ואם לא תעבדי בישראל. כל עוד את בישראל את חייבת ביטוח לאומי כתושבת ישראל שאינה מועסקת. הוא ישלם ביטוח בריאות בלבד - על פי הסכמים ואמנות עם קנדה. בעיקרון אם תשהי בקנדה מעל 183 יום באותה שנה קלנדרית את לא תושבת ישראל( או ההגדה היותר מדוייקת תושב ישראל השוהה בחו"ל) ואז התשלום שהוא משלם ביטוח בריאות מכסה גם אותך. העלות לא גבוה כ 1000 שח לשנה לשניכם. שיקולים כלכליים. את מדברת על שלושה ביקורים בקנדה - עלות משוערת של כ 1000 דולר לביקור וסהכ 3000 דולר שהם בגדול 12000 שח ועוד ביקור שלו בישראל סהכ 16000 שח בהערכה גסה.. לפחות חודש אם לא חודשיים עבודה. בלי לדבר על לחיות רחוק אחד מהשני. תוסיפי לזה להחזיק שתי דירות - אם זה שכירות ואם זה לא להשכיר אתה דירה שלכם. (אלא אם את עובדת חזרה להורים - שהחסרון של זה גם לא קטן) בקיצור עליות גבוהות גם פה לא פחות להערכתית מ 6000 דולר לשנה נוספים שווה ערך לחודשיים עד ארבע של עבודה בישראל.. בנוסף הכל הרי הכל יהיה לכם כפול מכונית ביטוח רכב וכו וכו כל הכספים הגדולים יותר והגדולים פחות שמצטברים להמון כסף בראיה שנתית או רב שנתית תחשבו טוב כמה זה ישתלם לכם כלכלית . מאוד יתכן שעדיף לך לצאת איתו ואפילו לעשות פה בטן גב או בייביסיטר ולהרוויח/ להפסיד ..יותר/פחות ...שלא לדבר על החוויה של מגורים בחו"ל לתקופה מסויימת. טיולים לראות את טורונטו וסביבותיה וכו. הגירה מעבר לזה גם אם לא חשבתם על זה קודם ( ואנחנו לא חשבנו ) מציעה לשקול להגיש בקשה ל PR בקשת הגירה כי דברים שרואים מפה לא רואים משם. פתאום רואים את החיים פה שהם אחרים , פתאום רואים את אפשרויות הקידום מהקצועיות וחבל שלא יהיה לכם את המפתח. עלות ראשונית של כמה מאות דולרים ולעמוד בתור. אם את מגיעה לפה ומתקבלת לעבודה קבועה אתם יכולים לקבל PR בכמעט כלום זמן . גם אם תעמדו בתור יחד עם כולם עד שהוא יסיים את הפוסט המלא של שלוש שנים תהיו זכאים ל PR. את כמובן תוכלי לעבוד בכל התקופה הזאת. בהצלחה לכם בכל מקרה מבין שיש יותר משיקולים כלכליים. תתכוננו לתקופה לא קלה אבל חוויה חיובית אדירה.

../images/Emo140.gifתודה רבה על התשובה המקיפה

נתת לי נקודות למחשבה. התחום של בעלי הוא במדעי החברה ומהרושם שלנו זה הרבה יותר מקובל במדעי החברה (או נדייק הלא ניסויים) פוסט קצר מאשר בתחומים אחרים, כך שאני מקווה שזה לא באמת בעייתי. אני כמעט בטוחה שהוא לא יוכל להישאר שנה נוספת בטורונטו, אבל הוא בהחלט מתכנן לנסות לקבל פוסט נוסף, כך שההסתכלות שלי היא לטווח הארוך. מבחינה זאת בעוד שאני מאוד מחבבת "בטן גב" אני חוששת שזה יהיה קצת בעייתי כרגע מבחינתי להיעצר מבחינה מקצועית כי מדובר על יותר משנה. ברור שמבחינה כלכלית אנחנו נהיה בהפסד רציני, אבל זה קצת מזכיר לי שיקולים של האם לחזור לעבודה אחרי לידה כשהשכר בקושי מכסה את המטפלת - בטווח הקצר זו ראיה נכונה, בטווח הארוך לא...אז אייר קנדה/אל על כנראה ירוויחו מאיתנו...מה עוד שלפחות נסיעה אחת תהיה מחוברת לכנס, אז זה אפילו מוצדק מקצועית לגבי חוויות במקום אחר...כבת של פרופסור, אני יודעת שמי שרוצה לא מפסיק לנסוע בעולם כאקדמאי כך שיהיו עוד הזדמנויות...בעיני ואני יודעת שזאת דיעה לא פופלארית, החיים הקצת דומים לאנשי משרד החוץ (מבחינת שבתון/שליחות כל כמה שנים) הם חיסרון ולא יתרון בחיי האקדמיה (מתקזז אמנם עם חופשים ארוכים, אבל זה מנגד מתקזז עם רגשות אשם תמידיים, בקיצור - מאזן לא ברור). אבל שוב המון תודה!!!

בוביקון

New member
שאלת ביטח בריאות

כולם מציינים טווח זמן של שלושה חודשים לביטוח בריאות פרובינציאלי, זה נכון גם לגבי מי שמגיע על ויזת עבודה או סטודנט? או שזה רק לבעלי PR?

predoc

New member
נכון לכולם

נדמה לי שאם אתה פליט זה שונה אבל נכון אפילו לאזרחי קנדה כל פרובינציה עם חוקים מעט שונים ב ON אם הבנתי נכון פה מהפורום זה 90 יום ממש - ממש סופרים מההגעה. ב BC זה חודש ההגעה (גם אם נשאר בו יום אחד) ועוד חודשיים מלאים. כלומר טווח של 62 עד 92 יום תלוי באיזה חודש מגיעים ומתי. לגבי פרובינציות אחרות צריך לבדוק בגוף המעניק שרותי בריאות

בוביקון

New member
שאלה נוספת

יש לנו ביטוח דרך האוניברסיטה, גם הוא נכנס לתוקף רק לאחר 90 יום? אני הייתי די בטוחה שהוא יהיה תקף כבר מההתחלה.

predoc

New member
קרוב לוודאי מההתחלה אבל...

קרוב לוודאי שמדובר רק בביטוח המשלים ולא בביטוח הבריאות הבסיסי כלומר לא יכסה אם את צריכה ללכת לרופא כי יש לך שפעת או לא יכסה את העלות של אישפוזים רגילים או ביקור בחדר מיון כן יכסה את האקסטרות - אם החדר הפרטי או ניקוי השיניים או את הסתימה או משקפיים וכו תלוי כמובן בסוג ואיכות הביטוח לרוב פוסטים כמו עובדי אוניברסיטה מקבלים כיסוי ביטוחי טוב מאוד - תבדקו מה בדיוק הביטוח מעניק לכם ותנצלו את זה טיפולי השיניים לפחות פה בוונקובר מכוסים לחלוטין ומעולים אפשר לקנות משקפיים בעד 250 דולר אחת לשנתיים (או עדשות מגע) ועוד ועוד ניסיון ראשון לשלוח הודעה לפורום מלינוקס....

יאללה, מספיק עם הסיפורים

על גן העדן הסוציאליסטי שלך. כולנו יודעים איך זה נגמר בגוש המזרחי. בסוף כולכם תישארו אם הפנקסים האדומים אבל בלי תחתונים.

למעלה