התייעצות..

Dsapir

New member
התייעצות..

אני רוקדת כבר כמעט 10 שנים בלט קלאסי, 6 שנים מחול מודרני ושנתיים ג'אז (בלהקה) שנה הבאה אני עוברת לתיכון ורציתי ללמוד גם ריקודים סלוניים וגיטרה אבל אני יודעת שאני לא אהיה מסוגלת לשני הדברים, במיוחד שבשנה הבאה אני מתחילה ללמוד בתיכון ויהיו בגרויות ולחץ בלימודים... החלטתי שעל הלהקה אני לא מוותרת אבל אני עדיין רוצה מאוד להוסיף ריקודים סלונים או שיעורי גיטרה רציתי להתייעץ איתכם מה כדאי לי ללמוד? (אם בכלל) אני יודעת שבעתיד אני לא אתמקצע בתחום המחול אבל אני ממש אוהבת לרקוד ורוקדת הרבה שנים אז אולי יוסיף לי ללמוד סגנון נוסף. מצד שני יהיה נחמד לדעת לנגן בגיטרה וגם לרקוד, לעסוק בשני תחומים במקביל ולדעת גם לנגן וגם לרקוד. אני פשוט לא יודעת מה לעשות :\ מה דעתכם..?

Ben Dor

New member
אממ אני חושבת שעל

הגיטרה תוורתי...נורא קל ללמוד על גיטרה אם את מכירה מישהו שיודע לנגן הוא יכול ללמד אותך... תקני גיטרה חוברת למידה כזאת ותלמדי לבד בבית

תשמעי

בקשר ללחץ, כל אחד עם איך שהוא מנהל את חייו ואת סדר היום שלו, אז קשה לי לומר לך אם יהיה לך זמן לשני הדברים (סלונים וגיטרה) או לא. חברות שלי הלכו לפני שנה לחוג ריקודים סלונים. השנה כולם פרשו, לא בגלל שהיה קשה, או לא מעניין, אלא בגלל שבקושי היו בני-זוג בנים. הן היו צריכות לרקוד אחת עם השניה, וכל פעם הן היו צריכות ללמוד כפול, גם את הצעדים של הבן, וגם של הבת. אין ספק שהטכניקה שלומדים בסלונים (היציבה, העמידה, המבט קדימה) עוזרת בשאר סוגי הריקוד. אבל רק שתדעי, שאם בקושי יש בנים במקום שאת הולכת ללמוד בו, ואת הולכת לבד, את תיאלצי לרקוד עם אחת הבנות, ולהתחלף איתה וללמוד פעם את הצעדים של הבן ושל הבת- זה מתיש. בקשר לגיטרה, גיטרה דורשת אימון. נקודה. אני חושבת שמה שאת חוששבת ממנו זה בעצם שני דברים: א. שאת תשקיעי יותר מדי זמן לגיטרה ופחות ללימודים. ב. שהלימודים יתפסו לך את כל הזמן ולא ישאר לך מספיק להתאמן על הגיטרה. אני לא יודעת מה ליעץ לך בשני המקרים, מצטערת. אגב, מי אמר לך שלא תתמקצעי בתחום המחול??

Dsapir

New member
תודה לך :)

מי אמר לי שאני לא אתמקצע בתחום המחול? - אני. אני לא חושבת שאני מספיק טובה וחוץ מזה התחום מאוד טובע וקשה ומעט מאוד אנשים מצליחים בו. ( אני לא מאמינה בעצמי :\ )

noynav

New member
ממ שמעי,

בתכלס אם את אוהבת את זה אז את צריכה לעשות את זה. בלי קשר אם את רוצה להתמקצע בעתיד במשהו שקשור לזה או לא, אם את נהנת זה כבר טוב, תמשיכי עם זה. שמעתי הרבה פעמים אנשים אומרים שבתיכון יש הרבה לחץ. הלחץ מופיע רק בחודשים האחרונים, משמע סוף מאי- תחילת יוני, מתי שהבגרויות, אבל אם את מתכננת את הזמן שלך נכון ומשקיעה אז אין סיבה בכלל שיהיה לך לחץ. אנשים סתם אומרים שיש יותר מידי לחץ. תלמדי לארגן את הזמן שלך נכון בתיכון, ככה שיהיה לך זמן גם להשקיע בלימודים וגם לעשות את מה שאת אוהבת. :)

noynav

New member
מתוך ניסיון.

אבל גם מתוך ניסיון אני יודעת שאם מארגנים נכון את הזמן יש פחות לחץ.

Yuval Y

New member
תני לי רגע לבדוק...

אם במשך 10 שנים את רוקדת בלט קלאסי, במשך 6 שנים מחול מודרני, במשך 2 שנים ג'אז ואת גם רוצה להוסיף לזה ריקודים סלוניים ונגינה בגיטרה, אז לפי ספירה אישית יש כאן חמישה תחומים שמעניינים אותך ארבעה מהם בתחום המחול, ואחד מהם בתחום הנגינה. אני לא רואה סיבה שלא תתמקצעי בתחום המחול, מעצם זה שאת לומדת מספר סוגי ריקוד (מקסימום תשתתפי ב"נולד לרקוד" או "רוקדים עם כוכבים", דבר שייתן לך נקודת זינוק נוספת) נגינה בגיטרה, זה תחום מעניין - האם את רואה בזה עתיד מקצועי? בנתים, מה מונע ממך להשיג גיטרה ולהתאמן בזמנך הפנוי?

Dsapir

New member
קודם כל תודה על התגובה

אני לא רואה עתיד מקצועי בתחום הנגינה אלא רק תחביב נוסף שיהיה נחמד לעסוק בו (אני מאוד אוהבת לשמוע אנשים מנגנים בגיטרה אז חשבתי שיהיה נחמד לנסות גם ולקחת אותה לטיולים..) כרגע אין דבר שמונע ממני להשיג גיטרה ולהתאמן בה אבל אם אני אתחיל ללמוד, למרות שאני רוצה להשאיר את זה בגדר תחביב אני מעדיפה ללמוד עם מורה מוסמך ובשביל זה והריקודים צריך תכנון זמן שבועי... ובקשר לתחום המחול - אני מאוד אוהבת לרקוד ולא יכולה בלי זה אבל אני לא חושבת שאני טובה מספיק בשביל להתמקצע בתחום, חוץ מזה שהתחום מאוד טובע ומאוד קשה להצליח בו.

למעלה