התייצעות ראשונית - ניתוח מערכות מידע

SHARON 103

New member
התייצעות ראשונית - ניתוח מערכות מידע

היי חברים,
אני רו"ח בן 29 (למדתי חשבונאות וכלכלה באוני') ובמסגרת ההתמחות שלי במשרד רו"ח גדול עסקתי בנושא מערכות מידע בגופים פיננסיים המובילים בישראל. נחשפתי (ברמת על) לעולם אבטחת המידע, ניהול מערכות מידע ופיתוחים מחשוביים והיבטיים תפעוליים.

אני חושב שהשתלבות בעולם ה-IT תהיה יותר טובה בשבילי ואני כנראה אוכל גם לשלב את הכלים והידע שאצבור עם עולם ראיית החשבון שנעשה טכנולוגי יותר ויותר.

אני מתלבט בין עולם אבטחת המידע (שהוא עצום ורחב) לבין עולם ניתוח מערכות מידע.
שני תחומים נפרדים ולכל אחד מהם יש קורסי הכשרה לא זולים בכלל של ג'ון ברייס ודומיהם - אשמח לקבל מידע מכם האם התחומים האלה צפויים להתפתח עוד הרבה יותר? האם קיים ביקוש לשני תחומים אלו? ואיך אני יכול לדעת לאיזה תחום אני מתאים יותר?

תודה מראש!

yossik111

New member
לשאלתך ,האם תחום אבטחת מידע צפוי להתפתח עוד הרבה יותר .

כול עוד "יצר האדם רע מנעוריו " ...
כאחד שנמצא עכשיו בעיצומו (למעשה בסופו ) של קורס כנ"ל באקדמיה (כן , למרות מה שמקובל לחשוב , גם באקדמיה לומדים מקצועות IT (ואפילו ברמה של תואר שני )) , נחשפתי להמון חומר הפניות למחקרים שהנושאים שלהם הם מאד עכשוויים / חמים בנושאי אבטחת מידע ...
כך שבנושא אבטחת מידע , אתה יכול להיות רגוע לגבי העתיד
...

אני דווקא חושב שניתוח/ישום/ניהול מערכות מידע (מנמ"ר)

הרקע שלך יעזור לך מאד. ביקוש תמיד יש. אין לי מושג אם מישהו מצליח להתקבל לתפקידים כאלה עם תעודה סיום קורס אבל שוב, הרקע שלך והתעודות יעזרו.

idol1990

New member
איזה תחום הכי מתאים...

שמע לפי הרקע שאתה מספר נראה לי שניתוח מערכות יותר טבעי לך וזה גם יתרום לך מלא למקצוע שלמדת, רק לא הבנתי אם אתה רוצה להמשיך להתעסק כרו"ח או לעשות שינוי בקריירה...
אם אתה מחפש שינוי, וואלה, אבטחת מידע נראה לי חם יותר, לא מפסיק לראות כתבות ומשרות בתחום, ראיתי קורס כזה בג'ון ברייס ובסלע...

פשוט תלך למבחן הכוונה, בטוח זה יתרום לך לקבלת ההחלטה מה עדיף...

למעלה