התיישבות משכיבה

התיישבות משכיבה

שלום, בתי בת 10 חודשים. זוחלת גחון, נעמדת ומתנדנת על 6. עוברת מכשולים. מתרוממת על הברכיים ולפעמים כמעט לעמידה. שאלתי: היא עדיין לא יושבת / לא מתיישבת. (כאשר הושבנו אותה ניתן לראות שהיא די מהר נופלת קדימה / הצידה. ) חשוב לציין שאנחנו לא מושיבים אותה. זה היה רק כדי "לבדוק" את היציבות. כאשר היא שוכבת על הגב (בשידה למשל) ומושיטים לה ידיים (את הידיים שלנו) היא תופסת אותם ומתרוממת בעצמה. חשוב להדגיש שלא אנחנו מושכים אותה למעלה, אלא היא בעזרת שרירי גב / בטן מתרוממת לישיבה. האם זה בסדר? האם לאפשר לה את זה? ואם כן, מה הפעולה הזו מחזקת (את שרירי הגב או הבטן? או כל שריר אחר). כי נראה לי ששרירי הגב שלה קצת חלשים מה שלא מאפשר להתיישב / לשבת זקוף. אשמח לשמוע מה עוד יכול לחזק לה את השרירים. תודה מראש על התשובה.

למנגו

כן, זה בסדר. פעולה זו חזקת את השרירים הכופפים ( אילו שבאופן כללי נמצאים יותר בחלק הקדמי של הגוף כמו למשל שרירי הבטן האורכיים , שרירים שכופפים את הראש קדימה ועוד) תוכלי לראות באתר שלי הסברים איך ללמד התישבות מעמידת שש ואיך לזקף גב ממצב שיבה ( מדור זוחלים). תו7כלי ללמד אותה להתיישב אחרי שהיא מרימה את פלג הגוף העליון שלה מעל למכשול . אשמח לשמוע איך הולך

ענת שלום, שאלת המשך

תודה על תגובתך. הבעיה מבחינת לימוד של התיישבות שהיא מתנדנדת על 6 אבל כאשר אני מנסה לפעול על פי ההנחיות באתר (לכוון את הטוסיק לכיוון הרצפה וכדומה) היא ישר משתטחת על הבטן. אגב, גם ניסיתי ללמד אותה זחילת 6 - עפ"י ההנחיות: להושיט לה צעצוע כדי שהיא תתקדם אליו, אבל גם פה היא ישר משתטחת על הבטן. לכן אשמח להבין למה התכוונת כשכתבת לי: שאוכל ללמד אותה להתיישב אחרי שהיא מרימה את פלג גופה העליון מעל למכשול. איך בדיוק עושים זאת? מה הכוונה? (כאמור, היא מטפסת למשל מעל הרגליים שלי, מעל כרית. איך ממצב זה אפשר ללמד התיישבות?) אשמח ואודה לתשובת הבהרה של נקודה זו.

למעלה