התייתמתי.

התייתמתי.

קברתי את אבא שלי.
הייתי אפוטרופסית שלו קרוב לעשרים שנים.
התאבלתי עליו ועל אובדנו המון.
ראיתי אותו מפסיק לזהות אותי
מפסיק לקרוא
מפסיק להתקלח לבד
מפסיק לראות טלוויזיה
מפסיק ללכת
מפסיק לשבת
מפסיק לאכול דרך הפה
מפסיק לנשום בכוחות עצמו

חשבתי שאין מוכנה ממני לקראת מותו
עברתי כל כך הרבה שלבים בתהליך האבל שלי
הוא היה כל כך ממושך, כל כך ממושך
מכאיב באופן שקשה לי לשים במילים

ובכל זאת החיים בעולם שאין בו את אבא שלי שונים מהחיים שלפני מותו. והאבל שלי מתפרץ עכשיו בעוצמה שלא היכרתי. והעצב גדול כל כך. חשבתי שאין לי מאגרים של עצב יותר עבורו. שבכיתי את כל הדמעות. שכאבתי את מלוא הכאב. שהגדשתי את הסאה. עד תום ממש.
וטעיתי. טעיתי מאד.

mick nik

New member
משתתפת בצערך, יקירה

מניסיוני האישי אני נוטה לחשוב שאין כל דרך להתכונן לאובדן של הורה.
משהו בחוויה הזו של החסר המגיע עם תחושת היתמות מעורר קושי גדול . גם אצל "ילדים" מבוגרים. וגם כאשר ההורה כבר מזמן לא היה שם נוכח באמת.
זוכרת את ההתלבטות הקשה שלך בזמנו באשר לטיפולים מאריכי חיים ומקווה עבורך שלפחות נטל האחריות הכרוך בקבלת ההחלטות נחסך ממך.

את תמיד יודעת לדייק כל כך בבחירת המילים הנכונות לתיאור תהליכי האובדן ועיבוד האבל אז לא אוכל לחדש לך הרבה מלבד להזכיר שאת רק בראשיתה של הדרך. הרשי לעצמך לכאוב . בשלב הזה משא הכאב לא באמת יורד מכתפייך אלא רק מתחלף ומתחיל לקבל אופי אחר.

תנחומי ואיחולי לימים טובים יותר .

מיק ניק, תודה לך

על ההשתתפות ועל המילים החמות והנכונות. חשבתי שאחרי כל כך הרבה שנים אני מחוסנת מפני הכאב. לא כי מוות אינו מכאיב, אלא מפני שגם טרם מותו לא היה לי אבא.

שולחת ניחומים.

לאבד אב ואם זה קשה. להתייתם זה קשה. ועצוב. אין לי מילים

רשימת האבל שלך ארוכה וקורעת את הלב.
המחשבה על כל הדברים שאבא אמור לעשות ולאט לאט (או במקרה שלך כנראה מהר. מהר מדי) מפסיק לעשות, לגמרי שוברת אותי.
משתתפת בצערך על לכתו.

תודה מרעישה. אחד הימים האיומים שהיו לי

איתו היה בערך בשנה השניה למחלתו, כשרציתי למצוא לו תעסוקה (חוץ מטלוויזיה). זה היה הרבה לפני שהייתי אמא, אבל היה נדמה לי שצעצוע שמתאים לתינוקות יתאים גם לו. וקניתי לו קופסא כזו עם חורים בכל מיני צורות שצריך להכניס אליה צורות בהתאמה. הוא לא הצליח להתאים את הצורות לחורים. ואני בכיתי חודשים. וחשבתי איך פעם אולי יהיה לי תיקון בדמות תינוק שאראה אותו מתפתח ולא נסוג. התינוקות שלי הצליחו להתאים את הצורות. ובכל זאת אין תיקון ואין נחמה לאבל שלי. אלה פשוט מסלולי רגש שונים שחיים בי במקביל.

למעלה