התינוקת ישנה כל הזמן.

uwieder

New member
התינוקת ישנה כל הזמן.

שלום רב, נולדה לי במזל תינוקת לפני שבוע. היא בריאה ויונקת היטב. חששי היחיד הוא שמלבד הקימה להנקות התינוקת ישנה כמעט כל הזמן. להערכתי היא ישנה כ-20 שעות ביממה. האם הדבר תקין? תודה רבה

כף של תינוקת

התינוקת החמודה שלך קראה היטב את הכתוב בספרים ומתנהגת בהתאם: תינוק שלא מזמן נולד ישן רוב הזמן מלבד שעות הארוחה. אם היא מתעוררת לבד ודורשת את המגיע לה ואם היא עולה יפה במשקל , שי לך פשוט מזל עם תינוקת חמודה ונוחה. מזל טוב דר' מילה ברק

אבל, למה לא תקחי אותה לבדיקת

רופא? או תזמיני בדיקה הביתה, ומדוע? גם הבן שלי היה כזה. רק לאחר 14 שנה נודע לי שיש לפעמים פגיעה בכבד כתוצאה מויטמין K שניתן ליילודים בחדר התינוקות, וזה גורם לפגיעה מוחית שהביטוי שלה בימים הראשונים לחיים הוא - ישנוניות יתר. אז 99 אחוז שהדאגה שלך מופרזת, אבל, על מנת למנוע הזנחה של פגיעה מהויטמין הזה - שהוא של תוצרת הופמן לה רוש ולא ניתן בכל המדינות - אנא פני לרופא שיתבונן בצבע של התינוקת, ואולי יקח בדיקת דם - כאמור התסמונת הזאת מתחילה רק לאחר 3 ימים מאז הלידה - כאשר האמא והתנוקת כבר בבית - וסליחה דוקטור, אין חכם כבעל ניסיון.

מצטערת מאוד

שלא אבחנתי בתגובתך עד כה. ייתכן ותגובתי מאוחרת ולא תגיע ליעד , אני בכל זאת מנסה. חבל מאוד להפיץ מידע לא מבוסס ולא בדוק ובכך לזרוע בהלה ופניקה בקרב אמהות.אשמח אם תביא ולו מקור מדעי אחד המצביע על נזק מוחי עקב ויטמין K הפגיעה המוחית עלולה לנבוע מאי מתן ויטמין K . כל ארצות המערב ממליצות על מתן ויטמין K , המחלוקת היא רק לגבי דרך המתן : בזריקה או דרך הפה , כאשר אנחנו מאמינים שעל מנת למנוע צרות יש לתת בזריקה. אז בבקשה קודם לבדוק אחר כך להתערב. דר מילה ברק

למעלה