התינוק גטוויק- ננטש בלידתו

משתפרת

New member
התינוק גטוויק- ננטש בלידתו

בערוץ BBC ENTERTANNENT (באיזור שלנו הוא ערוץ 60 של הוט) היתה תוכנית שזו שמה.
לפני 24 שנים מצאו שני עובדים בנמל התעופה גטוויק תינוק בן 10 ימים שננטש בשירותים. התינוק היה נקי מאד, לבוש יפה ורגוע. היו מי שראו אישה על ספסל סמוך שנעלמה כשהתינוק נמצא, היו מי שזכרו זוג שהגיע עם חבילה. חקירות המשטרה לא איתרו את האם. היתה שיחת טלפון אנונימית מאישה שאמרה שהיא ילדה אותו, שהיא צעירה מאד ושבני משפחתה יהרגו אותה אם ידעו. אין לאיש מושג אם זו היתה באמת יולדתו או סתם מתיחה.
הבחור כבר אבא בעצמו ומרגיש צורך לדעת מהיכן בא, מה מוצאו, היכן היה 10 ימים עד שננטש (המילה באנגלית קשה יותר, DUMPED). הוא הועבר לבית אומנה ובגיל 6 חדשים אחרי סיום החקירה הועבר לאימוץ. הוריו תומכים ברצונו להכיר את האם (הם מתבטאים "אמא אמיתית", וגם הוא), רוצים לפגוש בה בעצמם ולהודות לה על הילד הזה, אך מודעים לכך שיתכן שהאישה הזו לעולם לא תזדהה.
הבחור פוגש באלה שמצאו אותו בשדה התעופה, עובר סקירה גנטית ממנה מתברר שמוצאו בריטי עם מעט אירי, אולי גרמני, אולי צרפתי. הוא מרגיש הקלה אדירה עם פיסת המידע הזו.
הוא עצמו כבר אב לילדונת בת 3 וחצי. התגובה שלו בדרך מבית היולדות הביתה היתה שהוא לא מסוגל להבין כיצד אפשר לנטוש יצור כזה, הוא חש אהבה אדירה וקשר עז מרגע שהניחו את התינוקת בזרועותיו מיד אחרי הלידה.
הוא הסכים לכתבה עיתונאית בתפוצה ארצית בתקווה שהאם הביולוגית תזדהה. לדבריו אינו כועס, הוא רוצה מידע, ואף חותם על מכתב הפניה שלו "באהבה". הוא אף פוגש אישה שכך פגשה את האם הביולוגית שנטשה אותה. לדבריה כשנפגשו התחבקו והיא הרגישה כמו לחבק זרה. היא נולדה מיד אחרי אחותה להורים נשואים שלא היו להם אמצעים לגדל 2 תינוקות. האב לא היה מוכן להתיחס אליה והחליט להשאיר את העבר בעבר, האם עוד ענתה לכמה טלפונים אך לא יזמה שיחות והקשר התפוגג.
עד כה גם אחרי הכתבה העתונאית ותוכנית טלויזיה האם הביולוגית של סטיבן לא הזדהתה.
בתוכנית יש עוד מידע רב.
זיפזפתי בשלט. שידור נוסף ב- 17:40. מענין, אנושי מאד ועשוי במקצועיות.

China8

New member
נשמע כמו טלוויזיה בריטית במיטבה

מעניין מאד, אנסה למצוא את התכנית לצפייה.
אני שונאת את המילה dumped שמשמעותה בעצם ״נזרק״. בסין גם לפעמים משתמשים במילה הזו לתיאור תינוק או ילד שננטש.
יש הורים המגדילים לעשות ומאיימים ״אם לא תתנהג יפה (או תעשה כך וכך...) אזרוק אותך לפח הזבל״....

יש התמודדות נוגעת ללב עם מכבסת המילים הסמנטית הזו בסרט somewhere between בהן הבנות שאומצו מביעות את רגשותיהן לגבי האם ננטשו, נזרקו, או ״מוקמו מחדש״....

אתמול בערב

ניתקלתי בתכנית תוך כדי זפזופ. התכנית כבר הייתה המהלך מתקדם למדי, כך שלא היה טעם להקליט אותה. את השידור החוזר כבר תיכנתתי עבור אוריאל.

הנקודה שהייתה לי חשובה ביותר בסרט, בחינתי שלי, הייתה ההתעכבות על הנקודה שדיבור עם אחרים ששננטשו חשוב עבורו כלכך, שסוף כל סוף יש מי שמבין אותו. גם כאשר פגש נשים בוגרות ממנו בהרבה, הוא הרגיש קשר חזק אליהן, רק מכיוון שהן ננטשו. אחת מהן, זו שספרת עליה, ננטשה בצורה "מסודרת", ידוע היה שהאם ישבה ובדקה שאכן המשטרה באה לקחת את התנוקת בת יומה. האשה האחרת אינה יודעת דבר על אמה היולדת. היא גם יודעת שלעולם לא תדע. לא כי התגלו פרטים על האם, אלא מכיוון שהפרסום הפגיש בינה לבין חצי אח ביולוגי, שגם הוא ננטש. ברור לשניהם שמי שנטשה שני ילדים, לא תתגלה פתאום. שתי הנשים האלו ניסו להביר לסטיב כי מה שיתגלה, אם יתגלה, אינו בהכרח מה שהוא רוצה לגלות.

מבחינתו שלו, הבדיקה הגנטית שסיפקה לו מוצא על פני הגלובוס, היא כבר מעל ומעבר למה שידע קודם. קודם לכן היו לו השערות בלבד, וכעת היה לו מידע מדעי מוצא. זה לא מידע מובהק, כי תמיד יש חפיפות כלשהן, ותחומים מטושטשים, אך כמי שנמצא בשדה תעופה בינלאומי בתקופה בה תנוקות לא חוייבו לנסוע עם דרכון משל עצמם, הוא חשש שהוא יכול לבוא מכל מקום על פני הגלובוס. כמובן שזה יכול עדין להיות נכון, אך הסבירות לכך פחותה, והוא יודע זאת.

הבוקר

צפינו, אוריאל ואני, בהקלטה. זיו ישנה על הספה הנפתחת על הריצפה (פינוק סוף שבוע מבחינתה). בערך באמצע התכנית זיו התעוררה. כדי לשכנע אותה לא להחילף תכנית, אוריאל הסביר לה שזו תכנית על בייביצ'ה שאמא שלו עזבה אותו, והוא מחפש עכשיו מי אמא שלו. היא רצתה לראות את הבייביצ'ה והתאכזבה לגלות שהוא כבר אדם מבוגר. לפחות זה שכנע אותה לא להחליף תכנית. רישמית זיו עדין אינה יודעת אנגלית, ובמילא הדברים נאמרו מהר מדי מכדי שתוכל לעקוב אחריהם. אבל שוב קיבלנו הוכחה שהיא מבינה יותר ממה שאפשר לצפות ממנה, כי מדי פעם היא שאלה שאלה רלוונטית למדי למתרחש בתכנית (כנראה הסיקה הרבה גם מן המראות).

תוך כדי התכנית היא פתאום שאלה האם גם אמא שלה נטשה אותה, וכשקיבלה תשובה כי היא נולדה בצורה מסודרת בבית חולים, ושאמה הביולוגית חתמה כל שנה על מסמכים עבור טיפול בה, כדי שימצאו לה משפחה ושהיא מאשרת שזוג מבלגיה יאמץ אותה, היא כיסתה את ראשה בשמיכה לדקות ארוכות. ואז ראשה הגיח מחוץ לשמיכה והיא אמרה "היה עוד ילד", ולא יספה.
וכך היא יזמה לראשונה שיחה בנושא שאי אפשר לברוח ממנו לעד - היא לא היחידה שנולדה לאותה אישה, אך היא היחידה שנמסרה לאימוץ.
זו הייתה יוזמה מוגבלת מאוד, כי בקושי הצלחנו לומר משהו, והתכנית הסתיימה, וזיו החליטה לחיות שוב בהכחשה ולגרום לטלויזיה להראות מה שהיא רוצה לצפות בו.

לא נורא, תהיינה עוד הזדמנויות בעתיד, ובנתיים הצלחנו לצפות בתכנית שרצינו לצפות בה, וזיו קיבלה במה להעלות נושאים שלעולם איננו בטוחים האם היא מתעניינת בהם ממש, או שאנו מפרשים שברי מילים בצורה מגמתית.

Otisco 12

New member
"היה עוד ילד"

אחים ביולוגים שלא נמסרו לאימוץ וגם כאלה שכן... נושא בפני עצמו...גם אצלנו יש התעניינות, אבל בנתיים די מוגבלת. אנחנו העלינו את הנושא אבל לא פיתחנו. המשך יבוא זה בטוח...

liאת1

New member
נושא שמעסיק אותי - האחים

תוהה מה ואיך אגיד כשיגיע היום
גם אצלינו יש משני הסוגים - שנמסרו לאימוץ ושלא, אחים ואחיות

סרט מעניין. אכן מקצועי ולא נגרר לסכריניות.

הרצון של הבחור לפגוש אחרים במצבו, מזכיר לי את הרצון שאני רואה וחשה מצד ילדים מאומצים שאני מכירה, להפגש עם ילדים מאומצים אחרים. הוא מתייחס למילה "DUMPED" - זו אכן מילה לא קלה אך הוא אומר, במפורש שזה מה שקרה לו ואינו מנסה ליפות את המילה, לברוח ממנה או להתפתל.

למעלה