התיעצות בנוגע לסכום תביעה - אי מימוש אחריות על איטום גג

motior

Member
התיעצות בנוגע לסכום תביעה - אי מימוש אחריות על איטום גג

הסיפור על רגל אחת: בקיץ 2011 בוצע איטום לגג שלי עם אחריות לשש שנים. לאחר שנה נמצאו בעיות באיטום שתוקנו באופן שטחי אחרי סחבת ארוכה. בחורף הבא נוצרו בעיות גדולות יותר (שהתבטאו בנזקי רטיבות בדירה) והחברה פשוט התעלמה ממני - בהתחלה הייתי בקשר אימייל וסמס עם איש הקשר שלי שם שטען כל הזמן שהכל יסודר "בשבוע הבא".
אחרי כמה שבועות כאלה נקבע מועד לתיקון - איש לא הופיע ומאז לא קיבלתי מענה לטלפונים, סמס או מיילים.
שלחתי מכתב רשום עם אישור מסירה לחברה ובו הודעתי על כוונתי לתבוע אותם אם לא יבצעו תיקון. קיבלתי אישור מהדואר שהמכתב נמסר ב-.9.4.13 אך לא שמעתי כלום מהחברה.

בסופו של דבר שכרתי חברה אחרת לבצע איטום מחודש - לאחר פנייה לכמה חברות היו כולם תמימי דעים שאני חייב להחליף את כל הריצוף על הגג ואין סיכוי שאיטום כמו שבוצע ע"י החברה המקורית יפתור את הבעיה.
האיטום עצמו עלה למעלה מ-60,000 שקל (!) ובנוסף שילמתי 2,900 שקל לצבע כדי שיתקן את נזקי הרטיבות.

האיטום המקורי שבוצע ב-2011 עלה לי 14,200 שקל

אני רוצה לתבוע את החברה שביצעה עבורי את האיטום, אך אין לי מושג מהו סכום סביר לתביעה.
לכל הפחות 2,900 שקל שעלו לי תיקוני הצבע, אך לדעתי יותר כי למעשה הסכום שהוצאתי על איטום ללפחות שש שנים הוצא לשווא.

אשמח לשמוע חוות דעת.

תודה מראש
מוטי

הבולאי3

New member
תבע מקסימום של תביעות קטנות כ31000. הבא קבלות הוצאות

וחוות דעת.

תלוי ב"חוזק" של חוות הדעת שאתה יכול לקבל. אם

יש לך חוות דעת טובה וחזקה, תתבע בתביעה רגילה. בתביעות קטנות אתה מוגבל לכמעט 35,000 ש"ח, וזה לא מכסה את ההפסדים שלך.
&nbsp
אם חוות הדעת שיש לך ביד לא מספיק חזקה, אפשר לשקול תביעה קטנה, מתוך הבנה שאתה מוותר על חלק גדול עבור פיצוי בגין הנזקים שלך.
&nbsp
בכל מקרה, תתייעץ עם עו"ד לפני החלטה לאיזה הליך ללכת, לאחר שהוא יראה את חוות הדעת.

למעלה